Reclamă

Cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate, recomandată de un nutriționist

Sunt multe soluții anunțate ca fiind minuni pentru slăbit de către influencerii de pe TikTok și Instagram. Din păcate, când vine vorba de pierderea în greutate, nu există un singur aliment sau băutură care să funcționeze peste noapte. Cea mai inteligentă abordare este cea multifactorială. Ea include multe fructe și legume, cereale integrale și proteine în farfurie, exercițiu fizic regulat și adoptarea unei rutine de somn echilibrate. Află de la experți care este cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 20 noiembrie 2023, 6:20

Dacă dorești să slăbești sănătos, optimizarea aportului caloric prin alegerea unor alimente bogate în nutrienți este un excelent punct de plecare. Băuturile îndulcite au calorii multe și oferă un aport nutrițional redus sau absent, spre deosebire de alimentele cu conținut mare de nutrienți. În plus, băuturile cu zahăr nu oferă aceeași senzație de sațietate ca alimentele solide. Iar majoritatea oamenilor nu compensează acele calorii lichide mâncând mai puțin, arată o analiză din 2023 publicată în The American Journal of Clinical Nutrition.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate

A alege băuturi optime pentru a rămâne hidratată te poate ajuta în realizarea obiectivelor tale legate de slăbit. Specialiștii recomandă să bei în mod special ceai. Un ceai neîndulcit și cu puține calorii poate reduce eficient aportul total de calorii.

Ceaiul verde, în special ceaiul verde matcha, conține niveluri ridicate de catehine, un polifenol natural asociat cu creșterea metabolismului. Acesta stimulează organismul să transforme grăsimea în energie, potrivit unui studiu din 2020 publicat în International Journal of Molecular Sciences.

Alegerea numărul 1 pentru pierderea în greutate este indiscutabil ceaiul verde. Deși toate ceaiurile sunt benefice pentru sănătate, ceaiul verde se detașează net la câteva capitole, potrivit Eatingwell.

Un ceai verde neîndulcit este o strategie excelentă pentru reducerea consumului general de zahăr. Consumul zilnic a 2-3 cești de ceai verde poate ajuta la reducerea riscului unor boli cardiace, a infarctului și a diabetului de tip 2, rezultă dintr-o analiză din 2019 realizată de Molecular Nutrition and Food Research.

Reclamă

Ceaiul verde asigură un aport mare de catehine

Ceaiul verde furnizează o cantitate semnificativă de catehine, cea mai cunoscută și studiată fiind EGCG. Aceasta stimulează pierderea în greutate prin creșterea ratei metabolice și încurajarea arderii grăsimilor, arată un studiu din 2018 publicat de Molecules. Rata metabolică semnifică numărul de calorii consumate de organism în timpul activităților zilnice. Deci o valoare mai mare a sa se poate traduce în pierdere în greutate.

Ceai verde într-o cană din sticlă, pe lista cu băuturi care te ajută să scapi de grăsimea abdominală
Nu toate băuturile stau în calea dintre tine și abdomenul plat / Shutterstock
Reclamă

Combinarea ceaiului verde cu exercițiul fizic pare să crească eficiența EGCG. Potrivit unui studiu din 2018 publicat de International Journal of Sport Nutrition and Exercise Science femeile care au băut o ceașcă de ceai verde cu matcha înaintea exercițiului fizic au ars mai multă grăsime decât cele care nu au băut acest ceai.

Pe termen lung, nu există suficiente cercetări asupra consumului de ceai verde și a statutului greutății. Totuși, un studiu din 2022 publicat de International Journal of Environmental Research and Public Health a arătat că consumul a patru sau mai multe cesti de ceai verde zilnic a fost asociat cu reducerea cu 44% a riscului de obezitate abdominală. De asemenea, acest efect a fost constatat doar la femei.

Conține cofeină

Unul dintre motivele pentru care ceaiul verde este deosebit de eficient în procesul de slăbit este combinația sa unică de catehine și cofeină. Cofeina este recunoscută pentru efectul său stimulant. Te ajută să te simți mai alertă și să crești randamentul exercițiului fizic.

Când vine vorba de arderea caloriilor, cofeina și ECGC funcționează bine împreună. Un studiu din 2017 publicat de Nutricion Hospitalaria a dovedit că extractul de ceai verde a fost eficient în slăbit numai în combinație cu 80 – 300 miligrame de cofeină zilnic.

Potențiale efecte adverse ale ceaiului verde

Ceaiul verde este un ingredient popular inclus în multe suplimente de slăbit. Însă poate provoca și potențiale efecte precum constipația, greața, daune provocate ficatului și o tensiune arterială crescută. Totuși, nu există riscuri cu privire la siguranța consumului său ca băutură.

O ceașcă de ceai verde conține în jur de 30 miligrame de cofeină. Mult mai puțin decât o ceașcă de cafea, care are 90-100 miligrame de cofeină. Dacă ești sensibilă la cofeină, este recomandat să bei ceai verde decofeinizat, căci altfel ți-ar putea afecta somnul.

De asemenea, ceaiul verde conține compuși naturali ca taniniri și oxalați, care pot interfera cu abilitatea de absorbție a fierului de către organism. Pe termen lung însă, băutorii de ceai nu sunt mai expuși deficienței de fier, potrivit unei analize din 2017 din Current Developments in Nutrition.

Deși nu are o contribuție majoră în procesul de slăbit, ceaiul verde este benefic atunci când este integrat într-un program general de reducere a greutății. În concluzie, dacă incluzi ceaiul verde în dieta ta, acesta te va menține hidratată. Îți va oferi un plus de energie cu ajutorul cofeinei. Nu în ultimul rând, îți va oferi antioxidanți puternici sub formă de catehine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×