Reclamă

Efectele secundare ale consumului de ceai, potrivit specialiștilor

Cercetările arată că ceaiul poate afecta sănătatea în moduri de care nu ne-am dat seama până acum. Iată care sunt efectele secundare ale consumului de ceai și de ce sunt ele susținute de specialiști.

Publicat: 13 septembrie 2022, 7:50

Mintea noastră poate merge direct la cafea când ne gândim la băutura preferată a întregii lumi. Cu toate acestea, ceaiul este de fapt cea mai ieftină și cea mai consumată băutură de pe glob. Cercetările arată că lista de beneficii pentru consumul de ceai este extinsă, cu rezultate precum reducerea inflamației, scăderea riscului de boli de inimă și boli cronice, scăderea zahărului din sânge și multe altele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele secundare ale consumului de ceai

Chiar dacă ceaiul este o alegere atât de populară pentru confort și vindecare, nu vine fără potențiale dezavantaje. Află din lista de mai jos care sunt efectele secundare ale consumului de ceai.

Poate întrerupe ritmul natural al corpului

În funcție de ceaiul pe care îl alegi, este posibil să consumi mai multă cofeină decât îți dai seama. Ceaiurile negre, albe și verzi conțin în medie între 14 și 61 de miligrame de cofeină per porție. Deși nu este la fel de mult ca o ceașcă de cafea (aproximativ 96 de miligrame pe ceașcă), încă are potențialul de a dezechilibra ritmul circadian natural al corpului.

Sistemul nostru circadian este un alt mod de a spune ritmul pe care corpul nostru îl urmează pe o perioadă de 24 de ore. Ritmul nostru poate fi dezechilibrat de lucruri precum lumina, stresul, munca și cofeina. Este important să menținem ritmul natural. Acest lucru ne ajută să ne simțim mai vigilenți în timpul zilei, să dormim mai bine noaptea. De asemenea, ne ajută să menținem o sănătate generală mai bună.

Reclamă

Dacă bei prea mult ceai cu cofeină după-amiaza sau seara, acest lucru ar putea perturba programul de somn. Acest lucru ar perturba și ritmul circadian. Și cercetările arată că un sistem circadian perturbat în mod constant poate duce la probleme cardiovasculare, probleme de sănătate mintală, creștere în greutate și un sistem imunitar slăbit. Așa că, data viitoare când mergi să bei un ceai înainte de somn, încearcă să schimbi ceaiul verde cu unul din plante!

Poate crește riscul de cancer esofagian

Acesta poate fi o surpriză. Cu toate acestea, consumul de ceai fierbinte a fost de fapt legat de carcinomul esofagian cu celule scuamoase sau cancerul esofagian. Într-un studiu axat pe populațiile din nordul Iranului, s-a descoperit că consumul de cantități mai mari de ceai negru fierbinte se numără printre principalele cauze ale cancerului esofagian. Alte studii au găsit rezultate similare, observând că atât cafeaua fierbinte, cât și ceaiul fierbinte sunt cunoscute că provoacă leziuni de durată esofagului.

Reclamă

Cercetătorii încă încearcă să găsească explicația exactă pentru aceasta. Multe studii cred că are legătură cu temperatura internă a esofagului nostru.

Ai aic o listă cu ceaiuri care te ajută să slăbești. Acestea sunt băuturile care te ajută să-ți modelezi silueta.

Poate reduce nivelul de fier

Ceaiul poate avea beneficii uimitoare pentru sănătate. Studiile arată că cei cu anemie sau orice alt tip de deficiență legată de fier ar trebui să se gândească de două ori înainte de a bea ceai. Potrivit unui studiu de știință alimentară și nutriție, s-a dovedit că atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde limitează biodisponibilitatea fierului cu până la 94%. Biodisponibilitatea a ceva ce consumăm este importantă, deoarece este măsurarea cantității de nutrienți pe care o absoarbe corpul nostru.

Un raport Current Developments in Nutrition afirmă că taninurile găsite în ceai pot fi de vină pentru modificările în absorbția fierului în organism. Taninurile sunt un compus natural care se găsește în anumite ceaiuri, vin și ciocolată. S-a dovedit că reduc biodisponibilitatea fierului după un consum constant. Când ai niveluri scăzute de fier, te poți confrunta cu stări precum epuizare, neliniște, piele uscată și dureri de cap.

Provoacă urinare frecventă

Ceaiurile negre și cele verzi sunt considerate a fi diuretice, substanțe care duc la urinarea frecventă. Acest lucru se întâmplă deoarece diureticele cresc în mod natural nivelurile de sodiu din rinichi. Organismul îl elimină în mod natural împreună cu apa. Deși ceaiul este uneori prescris persoanelor care rețin prea multă apă, adesea poate duce la deshidratare.

Natura diuretică a ceaiului verde și negru poate duce la un dezechilibru al electroliților. Din păcate, se poate ajunge la deshidratare. Acest lucru poate provoca apoi stări precum letargie, ritm cardiac crescut sau neregulat și dureri de cap intense.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×