Reclamă

Obiceiuri japoneze pentru o viață mai bună. Cum poți face schimbări în pași simpli

Atunci când vrei să-ți îmbunătățești traiul, ai posibilitatea de a te inspira din cultura altor popoare. În acest caz, Japonia a fost întotdeauna considerată un exemplu în ceea ce privește sănătatea și longevitatea. Află ce obiceiuri japoneze pentru o viață mai bună ți se potrivesc și cum le poți aplica.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 17 iunie 2023, 7:46

Din cultura japoneză, te poți inspira în multe puncte de vedere, de la dietele specifice la ideile filozofice care le susțin locuitorilor stilul de viață. Deseori, a fost văzută ca un model datorită practicilor tradiționale care îmbunătățesc starea de sănătate și aduc mai multă fericire în viețile oamenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri japoneze pentru o viață mai bună

Chiar dacă aceste obiceiuri sunt japoneze, atracția lor universală constă în simplitatea și eficacitatea lor. Ele promovează echilibrul, atenția, legăturile sociale și respectul pentru natură. Aceste valori pot fi îmbrățișate de oricine, oriunde. Când incluzi aceste obiceiuri în viața ta, poți adopta un stil de viață care aduce sănătate fizică, pace mentală și fericire, potrivit New Trader U.

Ceaiul verde tradițional

Ceaiul verde tradițional are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților săi: reduce inflamația, scade colesterolul și îmbunătățește funcțiile creierului.

De asemenea, poate fi folosit în meditații și în cadrul tehnicilor de mindfulness. Mindfulness-ul se referă la: conștientizarea emoțiilor, gândurilor și mediului tău din momentul prezent

Reclamă

Dieta japoneză

Dieta japoneză reprezintă unul dintre cele mai recunoscute obiceiuri japoneze pentru o viață mai bună. Aceasta are o compoziție sănătoasă și nutritivă, având puține calorii. Include feluri de mâncare bogate în: orez, legume, fructe, pește și fructe de mare.

Acestea asigură o porție constantă de: fibre, vitamine, antioxidanți și acizi esențiali de omega-3. Combinația de nutrienți scade riscul de boli cardiovasculare și de obezitate.

Reclamă

Algele marine

Algele marine reprezintă un potențiator de aromă important în cultura japoneză și un superaliment plin de nutrienți vitali.

Acestea sunt bogate în iod, care susține funcția tiroidiană, și în alte minerale precum calciul, fierul și magneziul. În plus, este o sursă excelentă de fibre alimentare și antioxidanți benefici.

Mâncatul conștient pentru longevitate

Mâncatul conștient, cunoscut sub denumirea de Hara Hachi Bu este o metodă confucianistă adoptată de japonezii din Okinawa și este unul dintre cele mai eficiente obiceiuri japoneze pentru o viață mai bună. Această practică încurajează oamenii să mănânce încet și să se oprească atunci când se simt 80% plini. Previne obezitatea și diabetul deoarece este o tehnică de mindfulness și moderație, care te împinge să te controlezi.

Baia de pădure vindecătoare

Baia de pădure poartă denumirea de shinrin-yoku în japoneză și se referă la plimbările lungi în natură. Este o formă de ecoterapie care aduce o mulțime de beneficii ca: reducerea stresului, îmbunătățirea stării de bine și întărirea funcției imunitare.

Chiar și într-un oraș, o poți practica în parcuri sau în spații verzi. Te poți concentra pe sunetele, mirosurile și priveliștile din jurul tău. Astfel, hrănești un sentiment de calm și conexiune cu natura.

Acceptarea imperfecțiunii

Wabi-sabi este o filozofie care celebrează frumusețea imperfecțiunii și unul dintre cele mai eficiente obiceiuri japoneze pentru o viață mai bună. Wabi și sabi sunt două concepte separate: Wabi înseamnă recunoașterea frumuseții în simplitate umilă. Sabi se referă la trecerea timpului, la modul în care toate lucrurile cresc, îmbătrânesc, se degradează și la felul cum se manifestă frumos aceste procese în natură. Acestea reamintesc faptul că totul în viață este trecător și că imperfecțiunea este o parte naturală și esențială a lumii din jurul nostru, conform specialiștilor Rafu Shimpo.

Cercuri sociale puternice

În Japonia, relațiile sociale sunt esențiale, ceea ce contribuie la construirea unui sentiment de apartenență și bunăstare emoțională. Legăturile sociale puternice pot îmbunătăți sănătatea mentală, pot reduce nivelul de stres și pot crește longevitatea. Hrănește-ți relațiile sociale investind în familie, prieteni și grupuri de activități sociale. Încearcă să aprofundezi aceste relații, oferind și primind sprijin la nevoie.

Armonie, dezvoltare personală și ordine

Armonia, dezvoltarea personală și ordinea reprezintă valori esențiale care ghidează interacțiunile sociale și progresul personal. Acestea sunt obiceiuri japoneze pentru o viață mai bună pe care se bazează societatea japoneză. Armonia încurajează conviețuirea pașnică, ordinea aduce structură și predictibilitate, în timp ce dezvoltarea personală implică învățarea și îmbunătățirea continuă. Le poți practica promovând pacea în interacțiunile tale, aducând ordine în mediul înconjurător și îmbrățișând o mentalitate orientată către dezvoltarea personală și profesională.

Scopul pentru a avea o viață mai bună

Fericirea de a fi mereu ocupat, ikigai, încurajează indivizii să găsească o balanță între misiune, profesie, vocație și pasiune. Aceasta înseamnă un echilibru între îndeplinirea propriilor nevoi, lucrurile care îți aduc fericire, sursele de venit și ceea ce îți cere lumea înconjurătoare. Această filozofie de viață contribuie la creearea unei vieți mai împlinite și mai longevive.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×