Reclamă

5 motive pentru care e indicat să adaugi colagen în dieta ta

Poate că ai auzit de oameni care adaugă pudră de colagen în băturea lor de dimineață și te-ai întrebat ce se află în spatele acestei noi tendințe. Corpul produce colagen în mod natural, dar este e indicat să-l adaugi și în dietă? Dacă încă nu ai aflat răspunsul la această întrebare, ai mai jos 5 motive pentru care e indicat să adaugi colagen în dieta ta.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 28 noiembrie 2023, 8:06

Înainte de a luat orice decizie, este important să înțelegi ce este colagenul și care sunt beneficiile lui. Colagenul reprezintă aproximativ o treime din proteinele din organism. El se găsește în piele, păr, unghii, articulații, mușchi, ligamente și tendoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 motive pentru care e indicat să adaugi colagen

Nu numai că te poate ajuta să lupți împotriva îmbătrânirii, dar colagenul oferă și forță corpului. Este o sursă de proteine, iar nivelurile constante de colagen te ajută să ai o stare bună de sănătate.

O conștientizare tot mai mare a importanței colagenului a crescut popularitatea suplimentelor. Cel mai bun lucru despre aceste suplimente este că pot fi ușor încorporate în rutina ta zilnică. Dar de ce e indicat să adaugi mai mult colagen în dieta ta?

Cantitatea de colagen scade odată cu vârsta

Corpul produce colagen în mod natural, dar producția începe să scadă pe măsură ce îmbătrânești. După ce ai ajuns la vârsta de 20 – 30 de ani, începi să pierzi aproximativ 250 de grame de colagen pe an. Cantitatea crește în timp. Nivelul natural de colagen poate fi redus și mai mult de factori precum alcoolul, fumatul, lipsa somnului sau expunerea excesivă la soare.

Reclamă

Dacă ai un stil de viață foarte activ, acesta poate reduce și mai mult nivelul de colagen. Acesta este un alt motiv pentru care suplimentele de colagen au devenit atât de populare.

Stilul alimentar s-a schimbat mult în ultimii ani

Cu generații în urmă, era mult mai comun ca oamenii să consume o dietă mai sănătoasă care se baza inclusiv pe supă de oase, măduva osoasă și alte organe. Acest tip de dietă i-a ajutat pe oameni să consume niveluri ridicate de colagen.

Reclamă

Dietele moderne nu includ în mod obișnuit aceste alimente bogate în colagen. Așa că, acesta este un alt motiv pentru care oamenii aleg să ia suplimente de colagen. Peptidele de colagen sunt fără aromă și fără miros. Ele pot fi adăugate cu ușurință în băuturi sau alimente, ca parte a dietei zilnice. Ele pot fi adăugate în cafeaua de dimineață, în apă, sau în alimentele preferate.

Beneficii pentru piele, păr și unghii

Colagenul din organism joacă un rol important în aspectul pielii, părului și unghiilor. Acesta este motivul principal pentru care este asociat în mod obișnuit cu produse de înfrumusețare care pot ajuta la menținere unui aspect sănătos al pielii, un păr strălucitor și unghii puternice.

Colagenul reprezintă de fapt aproximativ 70% din piele și este adesea folosit pentru a trata semnele îmbătrânirii, ca parte a unui stil de viață sănătos. Suplimentele de colagen conțin aminoacizi, care ajută la menținerea stării optime a părului, pielii și unghiilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×