Reclamă

Acest trend de îngrijire a tenului ar putea fi răspunsul pentru o piele strălucitoare. Ce rutină de frumusețe poți să adopți după 25 de ani

Acest trend viral de îngrijire a tenului ar putea fi răspunsul pentru o piele strălucitoare. Rutina de frumusețe pe care specialiștii o propun ar trebui să fie adoptată imediat după vârsta de 25 de ani. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem colagen.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 septembrie 2024, 6:56

După vârsta de 25 de ani, corpul tău pierde din rezervele de colagen în fiecare an. Colagenul, proteina principală care menține pielea fermă, ridicată și netedă, dispare definitiv. În aceste condiții este crucial să avem o rutină foarte bine pusă la punct.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest trend de îngrijire a tenului ar putea fi răspunsul pentru o piele strălucitoare

Producția de colagen scade, iar pielea își pierde fermitatea și strălucirea. Pe măsură ce pierdem colagen, încep să apară ridurile și liniile fine. Deși nu poți recupera acel colagen pierdut, există strategii pentru a preveni pierderea de colagen.

Pentru a maximiza rezervele de colagen, a apărut o nouă tendință în mediul online: „banca de colagen”. Este o nouă tendință de frumusețe care încurajează optimizarea stilului de viață și a rutinei de îngrijire a pielii pentru a avea „o rezervă cât mai mare de colagen”.

De la produsele de îngrijirea puelii cu colagen la suplimentele și obiceiurile sănătoase care promovează producția de colagen, specialiștii spun că rezerva de colagen poate să ajungă să facă parte din rutina zilnică. Rezerva de colagen este o abordare proactivă de îngrijirea pielii.

Acest lucru înseamnă că încerci să îți păstrezi colagenul cât mai mult timp posibil. Scopul, prin urmare, este să protejezi rezerva de colagen a pielii și să încetinești procesul de pierdere al acestuia. Experții în beauty spun că există o mulțime de modalități prin care poți stimula producția de colagen.

Reclamă

Promovarea producției de colagen

De la suplimente la îngrijirea pielii, poți promova producția colagenului cu ușurință. Incorporarea ingredientelor active într-un produs zilnic pentru sănătatea pielii poate ajuta la producția de colagen nou.

Acest lucru poate încetini pierderea colagenului și poate preveni apariția ridurilor și a liniilor fine.

Reclamă

Conservarea colagenului existent

Specialiștii recomandă să reduci factorii externi care pot duce la pierderea de colagen. Stilu de viață este extrem de important.

Totodată, expunerea la soare, poluare și stres poate duce la pierderea mai rapidă a colagenului. Specialiștii numesc acești factori „hoți de colagen”.

Protejează tenul și hrănește pielea

Piele trebuie hrănită cu produse specifice. Există o mulțime de produse cu colagen care pot fi introduse în rutina ta de îngrijire.

Nu doar produsele de îngrijire sunt cheia, ci și dieta echilibrată și bogată în antioxidanți. Cheia să ai o rezervă de colagen este să înveți cum să-l produci.

Prin optimizarea obiceiurilor pe care le ai, cum ar fi rutina de frumusețe și obiceiurile zilnice, poți promova producția de colagen.

Suplimentele cu colagen te-ar putea ajuta în această bătălie

Produsele cu colagen pot ajuta la formarea unei rezerve. Ele pot oferi un impuls în ceea ce privește stimularea producției de colagen.

Ele sunt concepute pentru a fi integrate cu ușurință în rutina ta zilnică De asemenea, poți completa aportul de colagen cu ceea ce consumi.

Bulionul de oase este bogat, de exemplu, în colagen. Alimente bogate în vitamina C, omega-3, zinc și cupru promovează, de asemenea, producția de colagen.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×