Reclamă

Cât de sigur e să folosești protecție solară și ulei pe față. Ce spun specialiștii despre această combinație

Dacă protecția solară și ulei de față fac parte din rutina ta de îngrijire, atunci află ce spun specialiștii. Cu siguranță pielea ta e la fel de fină ca a unui bebeluș, dar cât de sigur e să folosești protecție solară și ulei pe față.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 aprilie 2024, 7:43 / Actualizat: 3 aprilie 2024, 9:58

Aceste două produse de îngrijire a pielii nu trebuie folosite împreună, spun specialiștii pe scurt. Cum se folosesc corect pentru a obține rezultatele dorite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sigur e să folosești protecție solară și ulei pe față

O rutină de îngrijire a pielii se construiește în timp. Pe de altă parte, te poate supune la o mulțime de greșeli de-a lungul timpului. O greșeală comună este utilizarea simultană a cremei solare și a uleiului de față. Deși nu este complet greșit, experții recomandă prudență atunci când combini aceste două elemente de bază pentru îngrijirea pielii.

Acestea își pot anula reciproc beneficiile. Crema de protecție solară este scutul tău împotriva razelor UV. Uleiul de față oferă hidratare și tratează diverse probleme ale pielii.

Cu toate acestea, textura uleioasă a uleiului de față poate declanșa pilule de protecție solară, compromițând bariera sa protectoare.

Înainte de a decide cum să le folosești sau la care dintre ele să renunți, în funcție de nevoile tenului tău, ar trebui să fii conștientă de avantajele ambelor produse.

Reclamă

De ce e important să aplici ulei pe față și protecție solară

Uleiul de față ajută la prevenirea deshidratării și menține pielea fină. Bogat în acizi grași, vitamine și antioxidanți, uleiul de față ajută la refacerea barierei lipidice a pielii și protejează împotriva factorilor de stres din mediu, cum ar fi poluarea și daunele UV. Uleiul pentru față are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, care calmează iritația și roșeața, promovând în același timp sănătatea generală a pielii.

Protecția solară este cel mai important pas într-o rutină de îngrijire a pielii. O protecție solară cu un spectru larg va proteja atât împotriva razelor UVB, cât și a UVA. Razele UVB sunt responsabile pentru arsurile solare și cancerul de piele, iar razele UVA sunt responsabile pentru cancerul de piele, precum și pentru îmbătrânirea pielii. Protecția solară formează un strat protector pe suprafața pielii și previne deteriorarea ADN-ului și degradarea colagenului. De asemenea, poate îmbunătăți elasticitatea și suplețea pielii.

Reclamă

Cât de corect este să le folosești combinat

Răspunsul specialiștilor este că ele nu se pot folosi împreună. Concluzia lor este legată de potențialele interferențe dintre cele două produse. Dermatologii susțin că protecția solară este concepută pentru a forma o barieră de protecție împotriva razelor UV. Deoarece uleiul facial și crema de protecție solară nu se amestecă bine, combinarea lor poate duce la formarea de pilule, făcând crema de protecție solară mai puțin eficientă.

Dacă totuși vrei să le combini și nu poți renunța la niciuna dintre ele, începeți prin a curăța fața pentru a elimina impuritățile. Continuă cu un toner pentru a pregăti pielea. Dacă folosești un ser în rutina ta, aplică-l înainte de uleiul de față sau de protecție solară. Odată ce serul este absorbit, ia câteva picături de ulei de față, încălzește-l între palme și aplică-l pe față.

După aplicarea uleiului de față, ia o cantitate suficientă de protecție solară pe vârful degetelor și aplic-o uniform pe față și pe gât.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×