Reclamă

Cât de sigur e să folosești protecție solară și ulei pe față. Ce spun specialiștii despre această combinație

Dacă protecția solară și ulei de față fac parte din rutina ta de îngrijire, atunci află ce spun specialiștii. Cu siguranță pielea ta e la fel de fină ca a unui bebeluș, dar cât de sigur e să folosești protecție solară și ulei pe față.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 aprilie 2024, 7:43 / Actualizat: 3 aprilie 2024, 9:58

Aceste două produse de îngrijire a pielii nu trebuie folosite împreună, spun specialiștii pe scurt. Cum se folosesc corect pentru a obține rezultatele dorite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sigur e să folosești protecție solară și ulei pe față

O rutină de îngrijire a pielii se construiește în timp. Pe de altă parte, te poate supune la o mulțime de greșeli de-a lungul timpului. O greșeală comună este utilizarea simultană a cremei solare și a uleiului de față. Deși nu este complet greșit, experții recomandă prudență atunci când combini aceste două elemente de bază pentru îngrijirea pielii.

Acestea își pot anula reciproc beneficiile. Crema de protecție solară este scutul tău împotriva razelor UV. Uleiul de față oferă hidratare și tratează diverse probleme ale pielii.

Cu toate acestea, textura uleioasă a uleiului de față poate declanșa pilule de protecție solară, compromițând bariera sa protectoare.

Înainte de a decide cum să le folosești sau la care dintre ele să renunți, în funcție de nevoile tenului tău, ar trebui să fii conștientă de avantajele ambelor produse.

Reclamă

De ce e important să aplici ulei pe față și protecție solară

Uleiul de față ajută la prevenirea deshidratării și menține pielea fină. Bogat în acizi grași, vitamine și antioxidanți, uleiul de față ajută la refacerea barierei lipidice a pielii și protejează împotriva factorilor de stres din mediu, cum ar fi poluarea și daunele UV. Uleiul pentru față are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, care calmează iritația și roșeața, promovând în același timp sănătatea generală a pielii.

Protecția solară este cel mai important pas într-o rutină de îngrijire a pielii. O protecție solară cu un spectru larg va proteja atât împotriva razelor UVB, cât și a UVA. Razele UVB sunt responsabile pentru arsurile solare și cancerul de piele, iar razele UVA sunt responsabile pentru cancerul de piele, precum și pentru îmbătrânirea pielii. Protecția solară formează un strat protector pe suprafața pielii și previne deteriorarea ADN-ului și degradarea colagenului. De asemenea, poate îmbunătăți elasticitatea și suplețea pielii.

Reclamă

Cât de corect este să le folosești combinat

Răspunsul specialiștilor este că ele nu se pot folosi împreună. Concluzia lor este legată de potențialele interferențe dintre cele două produse. Dermatologii susțin că protecția solară este concepută pentru a forma o barieră de protecție împotriva razelor UV. Deoarece uleiul facial și crema de protecție solară nu se amestecă bine, combinarea lor poate duce la formarea de pilule, făcând crema de protecție solară mai puțin eficientă.

Dacă totuși vrei să le combini și nu poți renunța la niciuna dintre ele, începeți prin a curăța fața pentru a elimina impuritățile. Continuă cu un toner pentru a pregăti pielea. Dacă folosești un ser în rutina ta, aplică-l înainte de uleiul de față sau de protecție solară. Odată ce serul este absorbit, ia câteva picături de ulei de față, încălzește-l între palme și aplică-l pe față.

După aplicarea uleiului de față, ia o cantitate suficientă de protecție solară pe vârful degetelor și aplic-o uniform pe față și pe gât.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×