Reclamă

Cum să îți îngrijești părul vara, sfaturi pentru a-l menține sănătos și strălucitor

Ai tot dreptul să te bucuri de vară, și chiar e benefic să faci asta, dar e important să nu uiți să te protejezi împotriva căldurii excesive și a radiațiilor UV. Nu doar pielea are nevoie de o îngrijire ]n sezonul estival, dar și podoaba capilară. Află cum să îți îngrijești părul vara.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 iulie 2024, 7:29

Vara este un sezon minunat: zile cu soare, mare și relaxare în aer liber. Pe toate le primim în dar. Cu toate acestea, în timp ce ne bucurăm de căldura verii, părul poate suferi din cauza expunerii prelungite la soare, a clorului din piscine și a apei sărate din mare. Toate acestea pot provoca uscăciune, fragilitate și deteriorarea firelor de păr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din fericire, cu măsurile de precauție necesare și produsele potrivite, este posibil să ai în continuare un păr sănătos și strălucitor chiar și în timpul lunilor de vară.

Cum să îți îngrijești părul vara

Dacă vrei să știi care sunt cele mai eficiente sfaturi de îngrijire a părului pe vreme caniculară, iată ce ne spune Alina Culina, hairstylist.

1. Amână procedurile de iluminare a părului

Evită să-ți stresezi părul excesiv înainte de a merge la plajă! Mai bine eviți sau amâni orice procedură de iluminare a părului și tratamentele permanente. Acestea dăunează părului deja slăbit, iar apoi îl vei expune unor factori de mediu ce favorizează degradarea lui.

Reclamă

Da, știu că abia ai așteptat vara, vacanța, dar… Nu te grăbi să ceri balayage complicate și șuvițe suprapuse! Mai degrabă, optează pentru un blond mai închis, privilegiază reflexele reci și blondurile platinate.”, recomandă stilistul.

2. Nu uita de protecția solară pentru păr

Unul dintre primii pași pentru a avea grijă de părul tău în timpul verii este să-l protejezi de soare. De aceea, când te plimbi sau când mergi la plajă, nu uita de protecția solară pentru păr. Folosește, de asemenea, pălării, bandane și eșarfe.

Reclamă

Multe persoane își fac griji cu privire la aplicarea protecției solare pe pielea lor, dar uită că și părul are nevoie de protecție UV. De ce să nu neglijezi acest aspect? Pentru că soarele poate slăbi cuticula părului, făcând-o mai fragilă și predispusă la rupere. Astfel, utilizarea produselor cu filtre UV specifice pentru păr este o strategie eficientă pentru prevenirea daunelor provocate de soare.

Spray-urile și uleiurile de protecție solară pentru păr sunt opțiuni excelente. De exemplu, un spray protector poate fi aplicat pe păr înainte de expunerea la soare, creând o barieră împotriva razelor dăunătoare și menținând părul hidratat.

Există game speciale cu șampon, balsam, spray leave-in care asigură protecție solară părului și oferă îngrijirea necesară părului pentru a contracara efectele soarelui puternic. Ele conțin vitamine (precum Pro Vitamina B5, vitamina E) și uleiuri hrănitoare ce ajută la hidratarea părului după expunerea la soare în timp ce îi asigură protecție UV.

3. Alege să mănânci cât mai sănătos

În timpul verii, nutriția joacă un rol crucial în sănătatea părului. Asigură-te că ai o dietă echilibrată, bogată în vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru creșterea și sănătatea părului. Consumă multe fructe zemoase, multe legume verzi, crudități cât cuprinde. Alimente precum fructele, legumele, nucile și peștele sunt bogate în substanțe nutritive care pot îmbunătăți starea părului.

4. Hidratează-te cât mai bine

Hidratarea este un alt aspect cheie al îngrijirii părului în timpul verii. Apa ajută la hidratarea pielii, dar și a părului.

Expunerea la soare, vânt și apă sărată poate duce la pierderea umidității părului, făcându-l uscat și fragil. Pentru a preveni aceste probleme, este important să se mențină un nivel ridicat de hidratare. Utilizarea unei măști hidratante o dată sau de două ori pe săptămână poate face o mare diferență. În plus, menținerea unei hidratări bune prin consumul de multă apă te ajută să-ți menții părul hidratat din interior spre exterior.”, punctează sursa menționată mai sus.

5. Apa termală: un produs de îngrijire minunat atât pentru față, cât și pentru păr

Toate apele termale conțin minerale, iar părul beneficiază de ele. În special, apele sulfuroase sunt cele mai bune, deoarece au o acțiune puternică împotriva mătreții și a părului gras și, în plus, au o acțiune pozitivă asupra fibrei părului.

Dacă ai părul gras, atunci, apele termale sulfuroase sunt un panaceu. Evident, acestea sunt, de asemenea, perfecte pentru a fi utilizate pe pielea feței și nu numai. Atunci când sunt combinate cu unele ingrediente ușor accesibile, ele pot face cu adevărat diferența.

6. Pune în trusa de vacanță produse leave–in și uleiuri de păr

Alegerea produselor potrivite de îngrijire a părului este esențială pentru menținerea sănătății părului în timpul verii. Acestea salvează de multe ori acele vârfuri neglijente și rebele.

Caută șampoane și balsamuri care sunt formulate special pentru părul expus la soare. Aceste produse sunt adesea îmbogățite cu ingrediente hidratante și protectoare care ajută la repararea și hrănirea părului.

Utilizarea uleiurilor naturale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau uleiul de argan, te poate ajuta, de asemenea, să-ți menții părul moale și hidratat. Aceste uleiuri pot fi aplicate pe părul umed sau uscat pentru a adăuga hidratare și strălucire.

Uleiul de păr cu argan, cu formula ușoară, este intens hidratant și ajută la restructurarea cuticulei, pentru un păr mai strălucitor și mai mătăsos. Acesta are o formulă ușoară, care nu încarcă, fiind potrivit pentru toate tipurile de păr.

7. Coafuri lejere de vară

Părul strâns foarte tare într-o coadă de cal sau împletiturile strânse pot determina afectarea firului de păr și a foliculului acestuia. Pe timpul verii, coafurile de zi, dar și cele de seară trebuie să fie lejere, simple și naturale. Așadar, liber la bucle, cozi, împletituri largi.

Ține cont de aceste sfaturi și vara îți va oferi numai momente frumoase!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×