Reclamă

Cum te poți bronza în siguranță. Află care sunt sfaturile specialiștilor

Când este expusă la radiații ultraviolete, pielea se întunecă sau se bronzează. În timp ce unele persoane consideră bronzul o strălucire de care trebuie să se bucure vara, specialiștii sunt de altă părere. Află cum te poți bronza în siguranță.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 iulie 2024, 5:12 / Actualizat: 14 iulie 2024, 7:06

Cel mai important este să îți dai seama că bronzarea duce în cele din urmă la deteriorarea pielii. Razele ultraviolete (UV) îmbătrânesc pielea, ducând la apariția ridurilor și cresc mult riscul de cancer de piele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum te poți bronza în siguranță

Dacă urmează să pleci în vacanță și ai planificat să te expui mai mult la soare, există modalități de a rămâne în siguranță. De asemenea, ține cont de utilizarea eficientă a cremei solare, evitarea orelor de vârf și de hidratare optimă.

Alege o protecție solară adecvată

Atunci când aleg o protecție solară, majoritatea oamenilor presupun că SPF indică cât timp poți sta la soare înainte de a te arde. Cu toate acestea, SPF-ul spune nivelul de protecție solară oferit. Cu cât este mai mare SPF, cu atât este mai mare protecția.

Cea mai bună protecție solară este cea pe care o vei purta în fiecare zi. În afară de asta, alege o protecție solară cu spectru larg care te protejează de razele UVA și UVB. De asemenea, alege o protecție solară rezistentă la apă, cu SPF 30 sau mai mare.

Reclamă

Reaplică protecția solară

Una dintre cele mai mari greșeli atunci când vine vorba de protecție solară este să uiți să o reaplici. Chiar dacă este rezistentă la apă, transpirația și înotul o fac să se curețe de pe piele.

Specialiștii recomandă reaplicarea protecției solare la fiecare două ore și reaplicarea ei după înot sau în ca de transpirație abundentă.

Reclamă

Nuanța pielii tale joacă un rol important

Să știi mai multe despre nuanța pielii te poate ajuta să determini timpul maxim pe care ar trebui să-l petreci la soare. Cercetătorii au stabilit limite de timp maxime pe baza nuanței pielii.

De exemplu, persoanele cu pielea foarte deschisă ar trebui să petreacă doar 10 minute la soare, în timp ce cele cu tenul măsliniu ar trebui să-și limiteze timpul la 50 de minute.

Verifică mereu indicele UV

Înainte de a petrece timp la soare, verifică indicele UV, care măsoară puterea radiației ultraviolete (UV) de la soare.

În general, cu cât numărul este mai mic, cu atât ai mai puțină expunere. De exemplu, expunerea trebuie să fie scăzută dacă indicele UV este 3-4. Poți sta un pic mai mult la soare dacă indicele este în jur de 7-9, iar la peste 10 poți sta cât dorești, cu măsurile de protecție adecvate.

Nu te expune la soare în orele de vârf

Majoritatea experților recomandă evitarea soarelui în cea mai fierbinte parte a zilei, între 10 a.m. și 4 p.m. Riscul de ardere în această perioadă este mult mai mare. În schimb, poți sta la umbră în aceste ore sau stai în casă pentru a preveni deteriorarea pielii.

Bea multă apă

Dacă intenționezi să petreci timp la soare, la plajă sau la piscină, asigură-te că bei multă apă. Dacă nu consumi o cantitate suficientă te poți confrunta cu uscăciunea pielii, dar poți crește fără să vrei riscul de boli legate de căldură. Bea apă chiar dacă nu simți sete.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
două fete frumoase cu o bomboană în mână privesc spre cameră pe un fundal albastru deschis
Horoscop
2 zodii au parte de surprize în timpul Lunii Albastre din august 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Unul dintre cele mai rare evenimente ale anului aduce experiențe neașteptate pentru nativi. 2 zodii au parte de surprize în timpul Lunii Albastre din august 2024. Nu este doar o simplă apariție, ci este...
2
Addison Rae în timp ce mănâncă înghețată și se plimbă pe stradă cu o prietenă
Divertisment
Ea este vedeta care a oprit circulația cu ținuta pe care a ales-o. Fotografii au pozat-o din toate unghiurile
Ea este vedeta care a oprit circulația cu ținuta pe care a ales-o. Fotografii au pozat-o din toate unghiurile și au încercat să obțină cele mai bune imagini. Vedeta și-a etalat silueta într-o ținută...
3
femeie frumoasă cu bani în mână pe un fundal galben
Horoscop
Trei zodii care au succes în afaceri. Munca le este răsplătit în perioada următoare
Nativii știu cum să-și planifice viitorul, astfel că și în afaceri dar și în viața personală construiesc un drum pe care pot merge liniștiți. Le sunt apreciate eforturile, iar planetele se mișcă în favoarea...
4
O femeie frumoasă care poartă aripi de înger și reprezintă una dintre zodiile care atrag succesul financiar până la finalul lui 2024
Horoscop
2 zodii care pot atrage succesul financiar până la finalul anului 2024
Există 2 zodii care pot atrage succesul financiar până la finalul anului 2024. Acești nativi reușesc să se afirme și să-și crească veniturile. Este o perioadă prosperă pentru nativii care vor să facă o...
5
Dolph Lundgren și Emma Krokdal în timp ce se plimbă pe stradă
Divertisment
Dolph Lundgren a ieșit la plimbare cu partenera sa. Emma Krokdal nu se mai ferește de fotografi
Dolph Lundgren a ieșit la plimbare cu partenera sa. Emma Krokdal nu se mai ferește de fotografi. Cei doi parteneri au fost fotografiați în timpul unei plimbări relaxante. Amandoi purtau ținute casual și încercau...
PARTENERI
×