Dacă bate vântul și te-ai înroșit la față, este posibil ca soarele să-ți ardă pielea. Nu există „arsuri cauzate de vânt”. De asemenea, dacă pielea se închide la culoare după expunerea la soare, este un semn că celulele pielii sunt în traumă, chiar dacă nu există semne de roșeață sau peeling.
Pielea se întunecă ca o modalitate de a încerca să se protejeze, deoarece razele UV dăunează celulelor vii. Chiar dacă te poți bronza cu ușurință, ești în continuare expusă riscului de cancer de piele și trebuie să folosești protecție solară.
Când se aplică SPF-ul, de fapt
Nu este un secret pentru nimeni că crema de protecție solară este vitală pentru a proteja pielea de razele UV dăunătoare ale soarelui. Dar cu cât timp înainte de expunerea la soare ar trebui să aplici protecție solară? Ce tip de protecție solară este cel mai bun pentru tine?
Lumina soarelui este parte integrantă în multe procese vitale ale corpului, inclusiv producția de vitamina D. Cu toate acestea, expunerea excesivă la soare poate deteriora pielea prin radiațiile ultraviolete (UV). Efectele pot include:
- Arsuri solare
- Imbătrânire prematură
- Cancerele de piele.
Purtarea de protecție solară te va proteja de aceste raze dăunătoare. Toată lumea, indiferent de culoarea pielii, este susceptibilă la efectele adverse ale razelor UV și poate beneficia de protecție solară.
Dacă ai înțeles importanța protecției solare, acum află cu cât timp înainte de expunerea la soare ar trebui să aplici protecție solară. Multe mărci de protecție solară sfătuiesc utilizatorii să aplice cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Cu toate acestea, oamenii ignoră adesea aceste indicații.
Pentru ca crema de protecție solară să protejeze uniform pielea, trebuie să se usuce și să formeze o peliculă uniformă înainte de a ieși la soare. Dacă porți îmbrăcăminte de protecție, transpiri, te machiezi sau te miști prea mult înainte ca crema de protecție solară să se usuce corect, se va estompa în anumite zone.