Retinolul este considerat un ingredient de neprețuit pentru o piele mai tânără și mai strălucitoare, însă există și efecte mai puțin neplăcute ale includerii lui în planul de îngrijire a pielii.
Cum să incluzi retinolul în rutina ta de skincare
Vitamina A sau retinolul stimulează producția de noi celule și reglează ciclul lor de viață, ajutând la reducerea linilor fine și a ridurilor. De asemenea, acassta crește sinteza colagenului și elastinei, explică Tracey Wilmot pentru publicația Vogue.
Rezultatul final este un aspect mai ferm, mai plin al pielii și un chip mai radiant. Tenul în ansamblu capătă o textură mai netedă Totuși, retinolul poate usca incredibil de mult pielea când începi să îl folosești, atrage atenția experta. Să aflăm așadar cât este de indicată vitamina A în rutina de skincare.
De la ce vârstă poți începe să folosești retinolul
Retinolul nu doar că netezește textura pielii, ci în egală măsură funcționează ca o barieră protectoare a acesteia.
Retinolul ajută la protecția contra viitoarelor semne de îmbătrânire ale tenului, explică Wilmot. Studile de specialitate au evidențiat că pierdem în jur de 1% din colagenul nostru în fiecare an, începând de la vârsta de 20 de ani. Ca regulă generală, experta recomandă introducerea retinoului în rutina de skincare odată cu vârsta de 25 de ani.
Cum poți gestiona efectele adverse ale retinolului
În prezent, formulele cosmetice pe bază de retinol cauzează mult mai puține efecte colaterale. Totuși există multe persoane care se confruntă cu o minima uscăciunea sau înroșire a pielii.