Retinolul este un derivat al vitaminei A care acționează împotriva liniilor fine, texturii neuniforme, petelor și acneei tenului. Este considerat de către specialiștii în frumusețe standardul de aur în repararea pielii deteriorate, îmbătrânite și predispuse la acnee. Iată cum îl poți introduce în rutina ta zilnică de îngrijire a feței.
Lucruri pe care trebuie să le știi despre retinol
Atât retinolul, cât și retinoizii sunt derivați ai vitaminei A, dar unii retinoizi sunt disponibili numai pe bază de prescripție medicală. Retinolul este foarte solubil și poate penetra pielea până în straturile cele mai profunde. Acesta are rolul de a accelera refacerea celulară și de a stimula producția de colagen.
Retinolul ajută pielea să elimine celulele moarte și stimulează apariția de celule noi. Se absoarbe ușor în piele, poate atenua vizibil liniile fine și poate uniformiza petele pigmentare. Tenul tău va fi radiant și sănătos.
Specialiștii în îngrijirea pielii te sfătuiesc, la fel ca în cazul utilizării oricărui produs nou, să efectuezi un test pe piele înainte să folosești retinolul pentru prima dată. Aplică pe gât o cantitate mică de produs și așteaptă 24 de ore să vezi dacă pe pielea ta apar sau nu efecte adverse.
Printre principalele lucruri pe care trebuie să le știi despre retinol este faptul că acționează prin creșterea rotației celulare. Aceasta elimină celulele moarte ale pielii și sebumul care blochează porii. Deoarece acțiunea lor aduce temporar pielea moartă și sebumul la suprafața pielii, pe ten pot apărea erupții.
Erupția poate dura până la o lună, iar ulterior vei vedea beneficiile utilizării tratamentului cu retinol sau retinoizi.
Ce este purgingul pielii
Simptomele erupției cauzate de utilizarea retinolului presupun apariția de puncte negre, puncte albe sau chiar piele uscată. Spre deosebire de o erupție obișnuită, petele care ies la suprafață în timpul tratamentului cu retinol vor fi uniforme.