Reclamă

Motivul pentru care poți avea un ten cu aspect obosit. Ce schimbări poți face în rutina de skincare

Specialiștii au dezvăluit motivul pentru care poți avea un ten cu aspect obosit. Dacă faci câteva schimbări în rutina de skincare, atunci rezultatele nu vor înceta să apară, iar tenul tău îi va recăpăta vitalitatea și luminozitatea.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 august 2024, 6:59

Poate fi dificil să ai mereu un ten luminos și strălucitor. Uneori, pielea ta poate avea un aspect tern. Dacă pielea ta este luminoasă, acest lucru înseamnă că ai o barieră cutanată sănătoasă. Totuși, dacă pielea ta este lipsită de vitalitate, ar putea fi un semn că aceasta are nevoie de o nouă rutină de îngrijire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care poți avea un ten cu aspect obosit

Există o mulțime de moduri simple de a aduce acea luminozitate tenului tău. Între produsele de îngrijire a pielii, tratamentele profesionale și opțiunile naturale, există o mulțime de soluții care funcționează destul de rapid.

Mai jos găsești câteva motive pentru care pielea ta poate avea un aspect obosit și ce poți face pentru a-i oferi din nou strălucire.

Uiți să te hidratezi în mod regulat

Dacă ai de-a face cu uscăciunea feței, atunci s-ar putea ca tenul tău să aibă nevoie de mai multă hidratare. Una dintre cauzele aspectului unui ten obosit este faptul că pielea este lipsită de hidratare.

Reclamă

Aplică o cremă hidratantă pentru față de două ori pe zi, dimineața și seara.

Alege o cremă cu ingrediente precum ceramidele, care ajută la repararea funcției barierei pielii și îmbunătățește retenția de apă și acid hialuronic. 

Masează ușor tenul cu crema hidratantă pentru a stimula circulația sângelui și a îmbunătăți aspectul tenului tău.

Reclamă

Nu te exfoliezi destul de des

Sunt șanse să te speli pe față, dar să uiți să te exfoliezi. Deși pielea se exfoliază în mod natural, uneori procesul încetinește, ceea ce duce la o piele cu un aspect obosit.

Folosind un exfoliant vei elimina celulele uscate ale pielii și vei crea o pânză proaspătă care va permite produselor topice să pătrundă mai bine. Exfolierea este cea mai bună modalitate de a netezi suprafața pielii. Alege un exfoliant fizic sau unul chimic pentru rutina ta zilnică de îngrijire.

Exfolierea ar trebui să se facă cel puțin de două sau trei ori pe săptămână, recomandă specialiștii.

Nu bei suficnetă apă

Tenul cu aspect obosit poate fi rezultatul deshidratării. Specialiștii spun că hidratarea trebuie să vină și din interior. Dacă nu bei suficnetă apă, atunci tenul paote fi palid și bolnăvicios.

Pentru a avea un ten hidratat este important să te asiguri că bei suficientă apă. Specialiștii recomandă cel puțin doi litri de apă pe zi. Evită să bei băuturi care conțin zahăr și cofeină, acestea pot duce la inflamație în organism, iar în timp pot apărea mici imperfecțiuni pe ten.

Te stresezi prea mult

Indiferent dacă este cauzat de un termen limită presant, de o ceartă sau de o schimbare majoră din viața ta, senzația de anxietate joac un aspect important în ceea ce privește strălucirea pielii.

Stresul face ca hormonul numit cortizol să crească, ceea ce poate afecta negativ fluxul sanguin către piele și repararea sa. Alocă-ți timp pentru a te relaxa.

O sesiune de yoga sau câteva minute de meditație ar putea face minuni pentru tine.

Nu dormi suficient

Somnul este extrem de important când vine vorba de repararea barierei cutanate. Celulele pielii se repară și se regenerează în timpul somnului. Încearcă să te asiguri că dormi cel puțin șapte ore pe noapte.

Pentru beneficii suplimentare, aplică un tratament de noapte cu un ingredient precum retinolul. Acesta poate stimula producția de colagen și poate preveni apariția ridurilor și a liniilor fine, spun cei de la InStyle.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×