Reclamă

Motivul pentru care din ce în ce mai multe persoane aleg să își aplice usturoi pe față. Un nou trend este viral pe TikTok

Te întrebi care este motivul pentru care din ce în ce mai multe persoane aleg să își aplice usturoi pe față? În mediul online este viral un nou trend, iar tot mai multe domnișoare par să vorbească despre el.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 1 septembrie 2024, 5:22

Specialiștii în beauty sunt sceptici cu privire la rezultatele pe care această metodă le-ar putea avea asupra frumuseții tenului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care din ce în ce mai multe persoane aleg să își aplice usturoi pe față

O simplă căutare a usturoiului pe TikTok îți va returna o mulțime de rezultate, mai ales când vine vorba de domeniul frumuseții.

Tot mai multe persoane care se confruntă cu un ten cu tendință acneică vorbesc despre beneficiile acestuia pentru piele, scrie Parade.

Dermatologii vin să facă lumină în ceea ce privește noul trend din online. În timp ce mulți experți înțeleg nevoia de a aplica produse naturiste pentru a trata acneea acasă, aceștia spun că nu este deloc o idee bună să-ți aplici usturoi pe față.

Aplicarea usturoiului direct pe ten poate provoca inflamație și apariția iritațiilor. În cazuri grave, acest trend poate duce la apariția arsurilor chimice și chiar la apariția semnelor.

Reclamă

În majoritatea videoclipurilor din online, oamenii apar în timp ce își aplică usturoi pe față. Aceștia susțin că usturoiul ar putea trata acneea de pe ten.

Cei mulți nu menționează este faptul că acea acnee ar putea f hormonală, ceea ce face ca folosire usturoiului să fie complet irelevantă, menționează Vogue.

Dermatologii susțin că este mai important să tratezi cauza acneei pentru a putea minimiza apariția acesteia. Totodată, în acest fel vei putea să estompezi ăn timp cicatriciile postacneice.

Reclamă

Ce produse sunt recomandate pentru persoanele cu ten acneic

Persoanele care se confruntă cu un ten acneic trebuie să fie atente la rutina de îngrijire pe care o au. Medicii dermatologi susțin că îngrijirea tenului acneic necesită o rutină bine pusă la punct.

Fiecare persoană este diferită și tratamentul va fi unicat. În general, persoanele cu ten acneic sunt sfătuite să folosească un gel de curățare dedicat acestui tip de ten.

Totodată, medicii dermatologi pot recomanda produse care să ajute la exfolierea tenului, cum ar fi acizii exfolianți. Aceștia pot ajuta la curățarea tenului de excesul de sebum și pot îmbunătăți aspectul tenului în timp.

Retinolul este un alt produs recomandat deseori persoanelor care se confruntă cu acneea. Înainte de a apela la orice produs de îngrijire a tenului, încearcă să te consulți cu medicul tău dermatolog.

Acesta îți va analiza tenul și îți va recomanda un set de analize. În felul acesta va putea determina cauza pentru care te confrunți cu acnee și tratamentul cel mai potrivit pentru tine.

Persoanele cu un ten acneic trebuie să fie atente la alimentele pe care le consumă deoarece unele dintre ele pot crește nivelul de inflamație din organism.

Totodată, dacă te confrunți cu un ten acneic este recomandat să folosești produse care să ajute la reducerea excesului de sebum. În ciuda faptului că tenul acneic produce mai mult sebum, hidratarea nu trebuie să lipsească.

Există creme speciale care să te ajute să-ți hidratezi tenul fără să-l încarci. Cel mai important lucru este să te sfătuiești cu medicul tău dermatolog pentru a găsi împreună cel mai bun tratament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×