Reclamă

Rutina de îngrijire pentru tenul acneic. Produsele necesare și ordinea în care se aplică

Îngrijirea pielii predispuse la acnee înseamnă mai mult decât achiziționarea unor produse pentru uscarea coșurilor. Aceasta necesită să includă și schimbări ale stilului de viață, mai ales a alimentației. Descoperă care este rutina de îngrijire pentru tenul acneic.

Publicat: 17 iunie 2021, 7:00

Tratarea acneei nu implică testarea unui produs după altul. Ci cuprinde o curățare atentă și câteva ajustări simple și intuitive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce ai nevoie de o rutină de îngrijire a tenului

Acneea ușoară poate fi tratată de obicei cu ajutorul produselor comună, care nu necesită o prescripție medicală. Dacă situația nu se îmbunătățește, îți recomandăm însă să îți programazi o consultație la dermatolog.

Există tipuri de acnee severă ce cicatrizează pielea. Acestea necesită medicamente eliberate pe bază de rețetă. La prima consultație ți va solicita să detaliezi istoricul medical și regimul actual de îngrijire a pielii.

Dermatologul îți va examina apoi pielea pentru a stabili dacă ai acnee, de ce tip și grad este. Dermatologul ar trebui să urmărească evoluția tratamentului.

Care este rutina corectă pentru ten acneic

Reclamă

O rutină de îngrijire a pielii care nu este potrivită tipului tău de piele poate crea probleme. Poți sfârși prin a-ți accentua acneea și mai mult, și cu siguranță nu îți dorești acest lucru.

Dimineata

Curățarea pielii dimineața este un pas important în rutina de îngrijire a tenului acneic.                                 

Reclamă

Pasul 1: Curățarea tenului

Îți poți începe ziua folosind o spumă de curățare care îndepărtează sebumul, recomandă presa de specialitate.

Pasul 2: Tonifiere

Folosește un tonic pentru a curăța excesul de ulei care poate contribui la erupții. Alege o formulă calmantă, care nu conține alcool.

Pasul 3: Hidratare

Fie că tenul tău este uscat sau gras, o cremă hidratantă îți va menține pielea hidratată. Selectează un produs care intră rapid în piele și nu o încarcă prea tare.    

Pasul 4: Protecție solară

Unele tratamente împotriva acneei pot crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Protejează-ți tenul cu o cremă cu spectru larg și factor de protecție de minim 30.

Seara

Ai ajuns acasă după o zi plină, nu te culca niciodată înainte de a urma următorii trei pași din cadrul rutinei tale.

Pasul 1: Demachiere și curățare

Dacă ai ales să porți machiaj, îndepărtarea corectă a acestuia te va ajuta să îți menții porii curați. Factorii externi pot lăsa multe impurități pe suprafața pielii tale. Curăță pielea înainte de culcare cu ajutorul unei spume ușoare.

Pasul 2: Tratament anti-acneic

A sosit momentul tratamentului. Aplicarea unui tratament acneic după curățare feței poate permite ingredientelor să pătrundă adânc în piele. Pe lângă tratarea cosurilor existente, aceste produse pot viza cicatricile și pot opri noile erupții.

Pasul 3: Hidratare

În funcție de nevoile tenului tău, poți aplica o cremă în jurul ochilor, sau chiar una cu o textură ușoară pe întreaga față.

Ce ingrediente sunt recomandate în rutina de îngrijire pentru tenul acneic

În rândul ingredientelor pe care trebuie să le conțină produsele tale de îngrijire se numără:

  • Acidul salicilic desfundă porii și reduce inflamația. Este ideal pentru punctele negre și cele albe, dar poate ajuta și la dispariția mai rapidă a pustulelor.
  • Peroxidul de benzoil reduce bacteriile care provoacă acnee și, prin urmare, acționează cel mai bine asupra acneei inflamatorii.
  • Retinoizii exfoliază suprafața pielii, îndepărtând celulele moarte ale pielii care înfundă porii. De asemenea, ajută la oprirea inflamației.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×