Reclamă

Beneficiile utilizării cosmeticelor pentru protecție solară

Razele UVA și UVB afectează pielea în moduri diferite. Razele UVB provoacă arsuri solare la suprafața pielii; în vreme ce razele UVA pătrund mai adânc în epidermă și pot produce leziuni ale ADN-ului. De aceea, dermatologii recomandă alegerea unui produs care protejează piele atât de razele UVA, cât și UVB. Descoperă beneficiile utilizării cosmeticelor pentru protecție solară și de ce aceasta joacă un rol esențial în „apărarea” pielii tale.

Publicat: 13 iunie 2021, 7:00 / Actualizat: 19 iulie 2021, 15:36

Citește întotdeauna lista ingredientelor și asigură-te că protecția solară conține următoarele: dioxid de titan, octil metoxicinimat (OMC), vvobenzone (și parsol), oxid de zinc. Alege mereu varianta rezistentă la apă, cu un factor de protecție de minim 30.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aplică întotdeauna produsul cosmetic cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși afară.

Beneficiile utilizării cosmeticelor pentru protecție solară

Protecția solară minimizează daunele provocate de razele UV și scade riscul cancerului de piele. Utilizarea regulată a protecției solare SPF 15 poate reduce riscul riscul de apariție a melanomului cu până la 50%.

De asemenea, protecția solară ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii pe care soarele o cauzează. Potrivit unui studiu efectuat în 2013, utilizarea zilnică a protecției solare poate încetini sau preveni temporar semnele de îmbătrânire, conform Foreo.com.

Aplicarea cosmeticelor pentru protecție solară previne apariția petelor și a erupțiilor. De asemenea, te ferește de arsurile solare, care cresc riscul apariției cancerului. În concluzie, aplică protecția solară pentru a rămâne în siguranță!

Reclamă

Eventuale riscuri ale utilizării SPF-ului

Una dintre îngrijorările legate de utilizarea pe termen lung a protecției solare este deficiența de vitamina D. Vitamina D ne stimulează sistemul imunitar, podoaba capilară, dar și starea de spirit.

Cum ne putem astfel feri de soare, dar să primim în același timp suficient de multă vitamina D? Prin intermediul alimentației!

Reclamă

Include în dieta ta cât mai multe alimente bogate în vitamina D: pește, ouă, ciuperci, suc de portocale, cereale și fulgi de ovăz.

Cum alegi protecția solară potrivită?

Asigură-te că protecția solară oferă protecție cu spectru larg. Majoritatea produselor de acest gen te protejează împotriva razelor UVB, dar nu și a razelor UVA. Doar cele etichetate „protecție cu spectru larg” sau „protecție UVA” vă protejează de ambele.

Protecția solară potrivită tipului tău de piele

Există două tipuri de protecție solară (SPF). Cremele de protecție solară care reflectă razele UV se numesc creme de protecție solară cu filtre minerale, iar cele care le absorb sunt denumite creme de protecție solară cu filtre chimice.

În general, protecțiile solare cu filtre minerale sunt recomandate persoanelor cu piele sensibilă. Protecția solară poate fi găsită sub atât de multe forme: loțiuni, creme, geluri, unguente, spray-uri etc.

Pentru pielea uscată, cremele funcționează cel mai bine. Dacă ai tenul gras, încearcă însă un gel sau un spray.

Când stai la soare

Nu te baza numai pe protecția solară. Aceasta este o modalitate excelentă de a te proteja de soare, dar nu este perfectă. Limitează-ți timpul petrecut la soare.

Evită să faci plajă între orele 11:00 și 15:00, atunci când razele UV sunt cele mai intense. Folosește-te de pălării și ochelari de soare, sau îmbrăcăminte să-ți acoperi pielea, în intervalul menționat. Aplică din nou protecție solară dacă transpiri sau ai intrat în apă. Nu uita, o piele fericită înseamnă o piele sănătoasă!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×