Citește întotdeauna lista ingredientelor și asigură-te că protecția solară conține următoarele: dioxid de titan, octil metoxicinimat (OMC), vvobenzone (și parsol), oxid de zinc. Alege mereu varianta rezistentă la apă, cu un factor de protecție de minim 30.
Aplică întotdeauna produsul cosmetic cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși afară.
Beneficiile utilizării cosmeticelor pentru protecție solară
Protecția solară minimizează daunele provocate de razele UV și scade riscul cancerului de piele. Utilizarea regulată a protecției solare SPF 15 poate reduce riscul riscul de apariție a melanomului cu până la 50%.
De asemenea, protecția solară ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii pe care soarele o cauzează. Potrivit unui studiu efectuat în 2013, utilizarea zilnică a protecției solare poate încetini sau preveni temporar semnele de îmbătrânire, conform Foreo.com.
Aplicarea cosmeticelor pentru protecție solară previne apariția petelor și a erupțiilor. De asemenea, te ferește de arsurile solare, care cresc riscul apariției cancerului. În concluzie, aplică protecția solară pentru a rămâne în siguranță!
Eventuale riscuri ale utilizării SPF-ului
Una dintre îngrijorările legate de utilizarea pe termen lung a protecției solare este deficiența de vitamina D. Vitamina D ne stimulează sistemul imunitar, podoaba capilară, dar și starea de spirit.
Cum ne putem astfel feri de soare, dar să primim în același timp suficient de multă vitamina D? Prin intermediul alimentației!