Reclamă

Cum să îți îngrijești sânii. Sfaturi de care trebuie să ții cont

Sănătatea sânilor nu este asigurată doar de mamografiile obișnuite. Dieta, exercițiile fizice, gestionarea stresului și hidratarea sunt aspecte la fel de importante. Află cum să îți îngrijești sânii!

Publicat: 17 februarie 2021, 18:24 / Actualizat: 25 februarie 2021, 11:59

Unele femei se antrenează șase zile pe săptămână, altora le plac tratamente faciale sau dietele fără carbohidrați și zahăr. Indiferent de obiceiurile de frumusețe și de sănătate pe care le au, îngrijirea sânilor trebuie să fie pe lista de priorități a tuturor femeilor. Cancerul mamar poate fi prevenit sau tratat dacă respecți anumite obiceiuri sănătoase. Acum este cel mai bun moment să începi. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să îți îngrijești sânii

Sânii sunt unul dintre cele mai sensibile organe ale corpului tău, stratul de piele cu care sunt acoperiți fiind mai subțire, și unul dintre cele mai expuse dezvoltării afecțiunilor, de la cele mai ușoare până la cele mai grave.

Mergi la control

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este controlul la specialist. Acesta ți-ar putea spune dacă ești expusă riscului de a dezvolta cancer mamar, mai ales dacă un membru al familiei tale se confruntă cu o astfel de problemă. Mergi la control cât de des poți, nu doar o dată pe an, în special dacă observi umflături. 

Hidratează pielea

Reclamă

Țesutul mamar este influențat de fiecare creștere și scădere în greutate, spune doctorul Maris Weiss pentru Women’s Health. Acest lucru se întâmplă mai ales în timpul sarcinii sau înainte de menstruație. Singura modalitate de a-ți salva pielea este prin hidratare, este de părere specialistul. 

Pielea din jurul sânilor este subțire și poate fi deosebit de sensibilă. Este o idee bună să folosești o cremă mai groasă care nu conține substanțe chimice iritante pentru a preveni uscarea pielii. Dacă observi roșeață sau erupții cutanate în jurul pieptului, este posibil ca pielea să reacționeze la o țesătură sintetică sau la o substanță chimică.

Este indicat să fii constantă în ceea ce privește produsul de ingrijire pe care îl folosești. Uleiul de nucă de cocos organic este recomandarea doctorului. 

Reclamă

Alege sutienul potrivit

Știi că ai nevoie de o bustieră potrivită atunci când te antrenezi, dar sânii tăi trebuie să fie confortabili și protejați tot timpul. Atunci când te afli în magazinul de lenjerie intimă pentru a-ți cumpăra un sutien, nu ezita să ceri ajutorul specialistului. Acesta îți poate face o propunere informată. 

Fă sport pentru lifting natural

Exercițiile fizice contribuie la fermitatea sânilor. „Poți antrena partea superioară a corpului, în special mușchii pectorali. Sânii stau deasupra acestor mușchi, așa că, dacă mușchii sunt într-o formă bună, sânii vor fi mai fermi”, spune doctorul Weiss.

Sportul reduce riscul general de cancer mamar între 10 și 30%, astfel că exercițiile fizice moderate contribuie la sănătatea sânilor.

Masează-ți sânii

În jurul sânilor se află ganglioni limfatici care transportă lichidul limfatic. Acesta ajută la combaterea bolilor. Masajul stimulează circulația lichidului limfatic sistemul limfatic și are efect calmant.

Tratează cu grijă acneea din zona sânilor

„Orice se află pe partea superioară a pieptului sau decolteului poate lăsa o cicatrice semnificativă. Pielea din acea zonă a fost expusă mult timp la soare de-a lungul anilor și nu se vindecă la fel de bine ca alte zone”, spune Maris Weiss. La primul semn de erupție, folosește un produs de curățare delicat sau un medicament topic pentru acnee, de preferat pentru pielea sensibilă. Dacă problema persistă, cere sfatul dermatologului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×