Reclamă

7 ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după vârsta de 40 de ani. Sfaturi utile în materie de beauty

Colagenul e o proteină responsabilă cu elasticitatea și suplețea pielii, și poate fi conținută în anumite ingrediente de skincare. Află care sunt cele mai importante 7 ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după vârsta de 40 de ani.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 8 ianuarie 2024, 6:23
O fiică și mama sa care folosesm împreună produse de skincare pentru creșterea producției de colagen
Află care sunt cele mai importante 7 ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după vârsta de 40 de ani / Shutterstock

Produsele specifice de skincare pentru femei după vârsta de 40 de ani oferă un aspect luminos și neted al tenului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după 40 de ani

7 ingrediente esențiale din produsele de skincare care stimulează producția de colagen. Ca să te asiguri că ai o rutină anti-aging perfectă, e necesară utilizarea zilnică a produselor care stimulează producția de colagen.

În general acestea se regăsesc în seruri și cosmetice hidratante, care stimulează aspectul tânăr al pielii prin hidratare, relatează Shefinds.

Vitamina C

Un ser natural și esențial pentru aspectul tânăr al tenului este vitamina C. Acest tip de ser, remarcă dr. Anna Chacon, este „un antioxidant puternic care susține protecția pielii de efectele radicalilor liberi, care pot genera îmbătrânirea prematură a tenului”.

Reclamă

Acest ser „promovează sinteza colagenului, iluminează aspectul tenului și îmbunătățește tonusul și textura”, toate foarte importante pentru menținerea unui ten radiant.

Dermatologul Elaine F. Kung completează, observând că vitamina C este „un factor complementar în formarea colagenului și o parte vitală în sinteza lui”.

Ca ingredient în produsele de skincare, vitamina C protejează pielea de daunele rauzelor UV, oferind protecție barierei de  celule ale pielii care reduc uscăciunea ei și ajută producția de colagen care previne ridurile”, mai remarcă experta.

Reclamă

Acidul hialuronic

Este un ingredient hidratat foarte util în compoziția unui serum. „Atrage și reține umezeala în piele, îmbunătățindu-i elasticitatea și aspectul plin”, observă Kung.  

De asemenea, poate ajuta la reducerea apariției de linii și riduri fine. Așadar, tenul tău va avea un aspect de ansamblu mai tânăr, completează aceasta.

În opinia lui Kung, atunci când e prezent în seruri și cosmetice hidratante, acidul hyaluronic ajută la infiltrarea apei în piele, stimulează pielea și protejează barierele ei de protecție.

Cunoscut și ca „fântână a tinereții în skincare”, acidul hialuronic asigură hidratarea în vederea reparării barierelor de protecție ale pielii.

Acidul lactic

Acidul lactic este un exfoliator delicat care aparține categoriei alfahidroxiacizilor. Are capacitatea de a stimula colagenul, reducând aparariția ridurilor fine, iluminează tenul și ajută la diminuarea decolorării pielii și a cicatricilor acneice. Spre deosebire de alți exfolianți, inclusiv acidul glicolic, acidul lactic tinde să fie mai puțin iritant pe pielea sensibilă. 

Retinolul

7 ingrediente din produsele de skincare care stimulează producția de colagen. Dr. Janelle Kim consideră că serul care conține retinol este unul din „cele mai importante seruri anti-aging”.

Derivat din Vitamin A, retinolul este deosebit de apreciat de specialiștii dermatologi pentru proprietățile sale anti-aging. „Este util în reducerea apariției liniilor și ridurilor fine și uniformizează textura pielii. Stimulează producția de colagen și reînnoirea celulară”, completează aceasta.

În vreme ce stimulează sinteza de colagen, are și capacitatea de a „ilumina aspectul tenului, ameliorându-i tonusul și textura”. „De asemenea, retinolul accelereată eliminarea celulor moarte, având ca efect un aspect mai radiant pe măsură ce se nasc noile celule. Astfel se atenuează petele de vârstă și cicatricile acneice.

Serurile sau cremele cu retinol sunt recomandate în orice rutină de skincare. Pe termen lung ajută la prevenirea decolorării pielii și a petelor pigmentare, prevenind lăsarea pielii.

Niacinamedele

Niacinamida este un ingredient care a devenit tot mai popular în industria de skincare grație numeroaselor sale beneficii și utilizări. Cunoscută și ca vitamina B3, Qazi notes niacinamida are un efect dovedit de reducere a hiperpigmentării, înbunătățind elasticitatea pielii și chiar reducând inflamația.

Are în egală măsură abilitatea de a împiedica prăbușirea colagenului și a moleculelor de elastină din piele. Cu alte cuvinte, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. „Niacinamida este o formă de vitamina B3. Când e prezentă într-un ser, poate reduce producția de sebum și echibra pielea”, observă chirurgul dermatology Nadir Qazi.

Peptidele

Sunt un alt ingredient vital folosit în rutina de skincare, fiind rezultatul combinării mai multor aminoacizi, observă dr. Anna Chacon. Aceste proteine sunt cruciale pentru sănătatea pielii.

„Deoarece colagenul e compus din 3 lanțuri de polipeptide, introducerea peptidelor într-un produs de skincare poate stimula producția de colagen,” explică Chacon.

Aceasta completează că produsele care conțin peptide ca serurile sunt apte să reducă vizibilitatea ridurilor oferind hidratare pielii.

Pielea deshidrată este mai expusă îmbătrânirii premature. În consecință, cremele cosmetice cu peptide ajută la un aspect sănătos, suplu și  radiant al tenului. „Serurile cu peptide scad gradul de apariție a liniilor și ridurilor fine lines”, opinează specialista.

Acidul glicolic

7 ingrediente care te pot ajuta să crești producția de colagen. Stimularea producției de collagen e necesară în rutina anti-aging, ceea ce poate fi realizat cu ajutorul acidului glicolic. Acesta oferă o gamă de efecte benefice pentru aspectul tenului, de la atenuarea ridurilor subțiri la ameliorarea tonusului și texturii pielii.

„Acidul glicolic este ingredientul meu favorit în materie de întinerire a tenului, având alte  proprietăți anti-aging decât retinolul”, observă Chacon. Dermatologul mai afirmă că acidul glicolic funcționează perfect și ca iluminator. În plus, nu irită sau înțeapă pielea, conchide experta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×