Reclamă

Cum te machiezi după 50 de ani. Care sunt sfaturile specialiștilor

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea ta se schimbă. Capătă mai multe linii fine și riduri, pierde elasticitate și își modifică nuanța și textura. Poate fi dificil să-ți adaptezi stilul de machiaj pentru a ține pasul cu schimbările naturale ale corpului. Află de la specialiști cum te machiezi după 50 de ani.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 1 iunie 2023, 6:02

Felul în care produsele cosmetice se simt, interacționează și reacționează cu fața, depinde în mare măsură de tipul și textura pielii. În acest caz, te poate ajuta să adopți o rutină de îngrijire a pielii potrivită vârstei și să înveți să folosești tehnici noi de aplicare a produselor de machiaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum te machiezi după 50 de ani

Înaintarea în vârstă aduce noi nevoi și schimbări în materie de machiaj și îngrijire. Important este să ai suficientă motivație pentru a te adapta evoluției pe care o are corpul tău.

Hidratează-ți pielea

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea începe să producă mai puțin sebum și să nu mai rețină umiditate. Chiar dacă ai avut cândva piele normală sau ușor grasă, acum s-ar putea ca pielea ta să-și schimbe textura și să devină uscată.

Asigură-te că-ți cureți și hidratezi corespunzător pielea înainte de orice aplicare a machiajului. Pielea uscată tinde să accentueze linii fine și ridurile. Pielea hidratată va ajuta la estomparea acestor probleme. Hidratarea va oferi un aspect mai fin machiajului, recomandă publicația Ipsy.

Reclamă

Folosește un primer

Pentru pielea matură, un primer pot netezi suprafața pielii pentru o bună aplicare a machiajului deoarece pot acoperi ridurile fine și liniile.

Formulele de primer vin adesea cu beneficii de iluminare și hidratare. Aceste proprietăți pot face pielea matură să pară mai fină și mai tânără.

Reclamă

Aplică tot în starturi subțiri

Folosirea iluminatorului și construcția culorii te vor ajuta să obții efectul dorit fără să-ți aglomerezi fața cu cantități mari de produs.

Straturile ușoare te fac să aplici mai puțin produs pentru ca acesta să nu se instaleze în linii fine și riduri. Aplică întotdeauna fond de ten și folosește corectorul cu moderație.

Corectează culoarea în funcție de nevoile tale

Corectarea culorii ajută la ascunderii roșeții și a zonelor închise la culoare pentru a avea o nuanță mai uniformă a pielii și rezultate mai luminoase.

Pentru roșeață, folosește corector galben sau verde. Acoperă zonele violet sau maro cu un corector portocaliu, recomandat tonurilor de piele mai închise. Pentru zone albastre folosește tonuri de piersică (tonuri de piele deschise/medii) sau corector roz (tonuri deschise ale pielii).

Dacă te întrebi cum te machiezi după 50 de ani, cel mai bine este să aplici corector de culoare folosind straturi foarte subțiri. Apoi fixează cu un strat subțire de pudră microfină. Odată ce este fixată, aplică un corector care se potrivește cu nuanța pielii tale.

Descoperă mai multe sfaturi de frumusețe pentru femeile care au peste 50 de ani.

Alege un corector de cearcăne hidratant

Când vezi uscăciune sau simți senzație de strângere pe măsură ce îmbătrânești, aceasta se întâmplă din cauză că zona de sub ochi reține mai greu umiditatea.

Atunci când alegi un corector pentru ten matur, este recomandat să folosești o formulă cremoasă și hidratantă. Acesta este foarte hidratant și pigmentat pentru zona de sub ochi și are un rol important în felul cum te machiezi după de 50 de ani.

Difuzează machiajul cât poți de bine

La fel ca machiajul pentru ochi, amestecarea corectorului folosind instrumentele potrivite va ajuta la crearea unui finisaj impecabil. Poți folosi o perie sintetică pufoasă, mică sau medie, de aceeași formă ca peria, pentru aplicarea corectorului sub ochi sau un beautyblender.

Aceste tipuri de instrumente asigură o aplicare excelentă și, de asemenea, absorb orice exces de produse. Când utilizezi o pensulă, pune corectorul pe dosul mâinii pentru a controla cantitatea de produs folosită.

Optează pentru fonduri de ten lichide

Se recomandă formule cremoase de fond de ten pentru ten matur si evitarea pudrelor. Acest lucru se întâmplă din cauză că fondurile de ten pudră tind să se așeze în linii fine și riduri.

Fondurile de ten lichide și cremele hidratante colorate prezintă adesea ingrediente hidratante, care avantajează acest tip de piele. Evită fondurile de ten cu acoperire completă, deoarece acestea pot crea un efect asemănător unei măști asupra pielii.

Alege un fond de ten puțin mai cald

Atunci când fondul de ten este mult prea apropiat de nunața pielii mature, acesta te poate face să palidă. În schimb, încearcă o nuanță care este doar cu un ton mai cald decât tonul natural al pielii. De asemenea, când aplici, difuzează produsul de-a lungul liniei maxilarului.

Fixează machiajul cu o pudră fină

Poți folosi o pudră microfină pentru a prelungi rezistența machiajului. Pentru a aplica un strat foarte subțire de pudră liberă poți folosi o pensulă pufoasă în formă de cupolă, de dimensiuni mici spre mijlocii. Aplic-o peste locul în care ai pus corectorul și îndepărtează excesul de pudră.

Ai grijă cum folosești iluminatorul

Evită să porți iluminator pe arcadă, mai ales dacă pleoapele au început să ia o direcție descendentă. Ai grijă să nu iluminezi caracteristici pe care nu dorești să le evidențiezi, recomandă specialiștii pentru publicația Woman and Home.

Cum te machiezi după 50 de ani poate avea un mare impact asupra privitorului. De aceea, contează să fii atentă la detalii cum sunt iluminatoarele.

Folosește fard de obraz sub formă de cremă

Fardul de obraz poate accentua semnele de îmbătrânire. În general, evită fardul de obraz pudră și înclină spre fardul de obraz cremă.

Astfel, pielea ta va arăta natural, proaspătă și hidratată cu o strălucire sănătoasă. Aplică fardul de obraz în partea superioară a pomeților și apoi difuzează spre interior. De asemenea, este indicat să folosești mișcări ascendente, spre tâmple, spun experții pentru revista Vogue.

Încearcă să folosești fondul de ten ca bronzant

Puțină strălucire îți poate ajuta pielea matură să pară radiantă, prea multă poate ajunge să accentueze liniile fine și ridurile.

Folosește o nuanță de fond de ten mai caldă ca bronzant pentru a crea un efect de bronzant natural. Încearcă să selectezi o formulă hidratantă, iluminatoare, cu aproximativ două nuanțe mai închisă decât nuanța pielii pentru cele mai bune rezultate.

Colorează-ți sprâncenele

Un alt aspect legat de felul cum te machiezi după 50 de ani este culoarea sprâncenelor. Un creion microfin pentru sprâncene creează linii ușoare și subțiri care imită aspectul firelor de păr naturale ale sprâncenelor.

Definește-ți ochii și genele

Regula generală pentru o textură mai fină este să folosești mai multe nuanțe mate pe pleoape. Încearcă să rămâi la culori mai deschise.

Poți să-ți definești ochii folosind un creion. Evită liniile groase și dramatice și încearcă să-ți conturezi ochii de-a lungul liniilor genelor superioare și inferioare cu un creion gel închis.

Fii atentă la buze

Linia de definire a buzelor se înmoaie adesea odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce înseamnă că produsele pentru buze au mai multe șanse să se împrăștie în pielea din jurul buzelor. În acest caz, poți folosi exfolierea.

Poți cumpăra o mască pentru buze sau o periuță de dinți moale pentru a-ți exfolia buzele înainte de a aplica balsamul sau rujul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×