Reclamă

Ingredientul care estompează ridurile de sub ochi. Tratament indicat femeilor care au peste 40 de ani

Specialiștii în beauty au dezvăluit care este ingredientul care estompează ridurile de sub ochi. Acest tratament este indicat pentru femeile care au peste 40 de ani. Este un mod eficient de a avea un aspect mai tânăr și mai fresh.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 octombrie 2023, 6:24

Retinolul este ingredientul recomandat de specialiști pentru estomparea ridurilor. Retinolul a fost lăudat de-a lungul timpului pentru beneficiile sale și pentru efectele anti îmbătrânire. Acest derivat de vitamina A ajută la stimularea reînnoirii celulelor pielii și a producției naturale de colagen.

Ingredientul care estompează ridurile de sub ochi

Retinolul luptă împotriva acneei, unifomizează nunața pielii și reduce la minimum aspectul porilor. Mai mult, acesta este recomandat pentru a estompa ridurile, în special cele de sub ochi. Specialiștii susțin că retinolul trebuie folosit cu atenție în zona ochilor.

Fiind o zonă mult mai sensibilă, acesta trebuie aplicat cu precauție. Pielea din jurul ochilor este destul de delicată și subțire. Este unul dintre motivele principale pentru care ridurile fine apar destul de repede și de ușor în această zonă.

Retinolul este considerat a fi cel mai potrivit pentru estomparea ridurilor fine. Unele persoane se pot confrunta cu probleme după folosirea acestuia, mai ales dacă pielea nu este obișnuită să tolereze un astfel de ingredient.

Atunci când alegi un produs cu retinol este important să ții cont de concentrația produsului și de aplicarea cremelor hidratante după folosirea sa, spun specialiștii de la Forbes.

Reclamă

Reguli pentru folosirea produselor cu retinol

Serumul cu retinol trebuie inclus treptat în rutina de îngrijire a pielii. Concentrația acestuia ar trebui să fie cât mai mică la început. Retinolul necesită multă răbdare când vine vorba de folosirea sa.

Începe cu o doză mică, de cel puțin 0,25% și aplică în seri alternative. În felul acesta pielea se va obișnui cu retinolul și va învăța să-l tolereze fără a avea mai târziu probleme. Poți crește concentrația pe măsură ce tenul devine obișnuit cu acest ingredient.

Reclamă

După folosirea acestui ingredient, specialiștii în beaty recomandă să folosești o cremă hidratantă. Este recomandat să eviți formulele hidratante care conțin vitamina C, deoarece acestea se anulează reciproc. De asemenea, acizii AHA trebuie evitați atunci când se folosește retinolul.

Află mai multe despre efectele benefice ale niaminicidelor pentru piele și organism. Vezi de ce sunt recomandate pentru îngrijirea tenului.

După folosirea retinolului, specialiștii în beaty recomandă ca următoarea zi să aplici o cremă cu SPF. Retinolul ar trebui folosit doar seara în rutina de îngrijire.

Următoarea zi acesta ar trebui să fie urmat întotdeauna de o cremă cu un factor de protecție crescut. SPF-ul este un element esențial pentru îngrijirea pielii.

Atunci când utilizez retinol, pielea tinde să fie foarte sensibilă la expunerea la soare. Este un motiv în plus pentru care nu ar trebui să excluzi SPF-ul din rutina ta de îngrijire. O rutină corectă de îngrijire te poate ajuta să ai un ten la fel de luminos și de sănătos ca la 30 de ani.

După vârsta de 40 de ani este recomandat să acorzi mult mai multă atenție produselor pe care le folosești pentru îngrijirea tenului. Acestea trebuie să fie alese astfel încât să estompezi semnele trecerii timpului. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×