Reclamă

Ingredientul care estompează ridurile de sub ochi. Tratament indicat femeilor care au peste 40 de ani

Specialiștii în beauty au dezvăluit care este ingredientul care estompează ridurile de sub ochi. Acest tratament este indicat pentru femeile care au peste 40 de ani. Este un mod eficient de a avea un aspect mai tânăr și mai fresh.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 octombrie 2023, 6:24

Retinolul este ingredientul recomandat de specialiști pentru estomparea ridurilor. Retinolul a fost lăudat de-a lungul timpului pentru beneficiile sale și pentru efectele anti îmbătrânire. Acest derivat de vitamina A ajută la stimularea reînnoirii celulelor pielii și a producției naturale de colagen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul care estompează ridurile de sub ochi

Retinolul luptă împotriva acneei, unifomizează nunața pielii și reduce la minimum aspectul porilor. Mai mult, acesta este recomandat pentru a estompa ridurile, în special cele de sub ochi. Specialiștii susțin că retinolul trebuie folosit cu atenție în zona ochilor.

Fiind o zonă mult mai sensibilă, acesta trebuie aplicat cu precauție. Pielea din jurul ochilor este destul de delicată și subțire. Este unul dintre motivele principale pentru care ridurile fine apar destul de repede și de ușor în această zonă.

Retinolul este considerat a fi cel mai potrivit pentru estomparea ridurilor fine. Unele persoane se pot confrunta cu probleme după folosirea acestuia, mai ales dacă pielea nu este obișnuită să tolereze un astfel de ingredient.

Atunci când alegi un produs cu retinol este important să ții cont de concentrația produsului și de aplicarea cremelor hidratante după folosirea sa, spun specialiștii de la Forbes.

Reclamă

Reguli pentru folosirea produselor cu retinol

Serumul cu retinol trebuie inclus treptat în rutina de îngrijire a pielii. Concentrația acestuia ar trebui să fie cât mai mică la început. Retinolul necesită multă răbdare când vine vorba de folosirea sa.

Începe cu o doză mică, de cel puțin 0,25% și aplică în seri alternative. În felul acesta pielea se va obișnui cu retinolul și va învăța să-l tolereze fără a avea mai târziu probleme. Poți crește concentrația pe măsură ce tenul devine obișnuit cu acest ingredient.

Reclamă

După folosirea acestui ingredient, specialiștii în beaty recomandă să folosești o cremă hidratantă. Este recomandat să eviți formulele hidratante care conțin vitamina C, deoarece acestea se anulează reciproc. De asemenea, acizii AHA trebuie evitați atunci când se folosește retinolul.

Află mai multe despre efectele benefice ale niaminicidelor pentru piele și organism. Vezi de ce sunt recomandate pentru îngrijirea tenului.

După folosirea retinolului, specialiștii în beaty recomandă ca următoarea zi să aplici o cremă cu SPF. Retinolul ar trebui folosit doar seara în rutina de îngrijire.

Următoarea zi acesta ar trebui să fie urmat întotdeauna de o cremă cu un factor de protecție crescut. SPF-ul este un element esențial pentru îngrijirea pielii.

Atunci când utilizez retinol, pielea tinde să fie foarte sensibilă la expunerea la soare. Este un motiv în plus pentru care nu ar trebui să excluzi SPF-ul din rutina ta de îngrijire. O rutină corectă de îngrijire te poate ajuta să ai un ten la fel de luminos și de sănătos ca la 30 de ani.

După vârsta de 40 de ani este recomandat să acorzi mult mai multă atenție produselor pe care le folosești pentru îngrijirea tenului. Acestea trebuie să fie alese astfel încât să estompezi semnele trecerii timpului. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×