Așa cum a spus specialistul în îngrijirea pielii, dr. Carol Clinton, pentru Live Science, "Când oamenii sunt obosiți sau stresați, circulația sângelui în zona ochilor tinde să încetinească. În acest fel sângele se acumulează acolo".
Vasele de sânge mici din jurul ochiului provoacă atât umflare, cât și acea culoare violet intens. Acestea sunt primele semne ale organismului că trebuie să te relaxezi, scrie thelist.com.
Adevăratul motiv pentru care ai pungi sub ochi
Dar nu toți cei care sări peste o noapte de somn se vor confrunta cu aceleași provocări. Mulți factori determină dacă pungile de sub ochi vor fi greu sau ușor de gestionat.
Potrivit unui studiu din 2005 din Jurnalul Societății Americane de Chirurgii Plastici, „pungile de sub ochi nu au o singură bază anatomică”, dar, după cum a remarcat Clinton în Live Science, „genetica este cel mai mare vinovat”.
Totuși, un somn bun și rutinele de îngrijire a pielii pot ajuta la reducerea umflăturii și a colorării de sub ochi.
Este posibil să fii predispusă genetic la pungi sub ochi
Îți place sau nu, genele tale joacă un rol important în determinarea prezenței sau absenței pungilor de sub ochi. Medicul dermatolog Paul Jarrod Frank a declarat pentru Allure: „Există o componentă genetică puternică a pungilor de sub ochi. Din p[ în afara controlului oamenilor”. De exemplu, dacă ai pielea deschisă sau pielea din jurul ochiului este fragilă, este mult mai ușor să vezi sângele acumulat din jurul ochiului inferior.
Dacă pungile de sub ochi sunt preocuparea ta, de vină este genetica. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, gravitația are efecte neplăcute asupra pielii. Proteinele care te fac să arăți tânără dispar, contribuind și mai mult la apariția pungilor oculare. Anumite persoane sunt, de asemenea, predispuse la subluxație, în care grăsimea stocată sub ochi se deplasează pe față. Pentru acești oameni nu există remediu. „O persoană poate dormi 9 ore pe noapte. Chiar și așa, va continua să aibă pungi sub ochi”, a informat dr. Carol Clinton pentru Live Science.