Reclamă

Adevăratul motiv pentru care ai pungi sub ochi. Cum poți scăpa de ele

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă cei din jur își dau seama cât de epuizată ești doar privind pungile de sub ochi, răspunsul, din păcate, este da. Oamenii pot vedea literalmente privarea de somn pe fața altei persoane. Află care e adevăratul motiv pentru care ai pungi sub ochi.

Publicat: 11 iulie 2022, 7:17

Așa cum a spus specialistul în îngrijirea pielii, dr. Carol Clinton, pentru Live Science, "Când oamenii sunt obosiți sau stresați, circulația sângelui în zona ochilor tinde să încetinească. În acest fel sângele se acumulează acolo".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vasele de sânge mici din jurul ochiului provoacă atât umflare, cât și acea culoare violet intens. Acestea sunt primele semne ale organismului că trebuie să te relaxezi, scrie thelist.com.

Adevăratul motiv pentru care ai pungi sub ochi

Dar nu toți cei care sări peste o noapte de somn se vor confrunta cu aceleași provocări. Mulți factori determină dacă pungile de sub ochi vor fi greu sau ușor de gestionat.

Potrivit unui studiu din 2005 din Jurnalul Societății Americane de Chirurgii Plastici, „pungile de sub ochi nu au o singură bază anatomică”, dar, după cum a remarcat Clinton în Live Science, „genetica este cel mai mare vinovat”.

Totuși, un somn bun și rutinele de îngrijire a pielii pot ajuta la reducerea umflăturii și a colorării de sub ochi.

Reclamă

Este posibil să fii predispusă genetic la pungi sub ochi

Îți place sau nu, genele tale joacă un rol important în determinarea prezenței sau absenței pungilor de sub ochi. Medicul dermatolog Paul Jarrod Frank a declarat pentru Allure: „Există o componentă genetică puternică a pungilor de sub ochi. Din p[ în afara controlului oamenilor”. De exemplu, dacă ai pielea deschisă sau pielea din jurul ochiului este fragilă, este mult mai ușor să vezi sângele acumulat din jurul ochiului inferior.

Dacă pungile de sub ochi sunt preocuparea ta, de vină este genetica. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, gravitația are efecte neplăcute asupra pielii. Proteinele care te fac să arăți tânără dispar, contribuind și mai mult la apariția pungilor oculare. Anumite persoane sunt, de asemenea, predispuse la subluxație, în care grăsimea stocată sub ochi se deplasează pe față. Pentru acești oameni nu există remediu. „O persoană poate dormi 9 ore pe noapte. Chiar și așa, va continua să aibă pungi sub ochi”, a informat dr. Carol Clinton pentru Live Science.

Reclamă

Nu lăsa genetica să te descurajeze în încercarea de a remedia efectul pungilor de sub ochi. Cum dormi, ce mănânci, cum te speli pe față și ce se întâmplă în mediul tău pot afecta aspectul feței.

Mediul și igiena personală te pot ajuta în tratarea pungilor de sub ochi

Dacă ești deja predispusă la pungi sub ochi, alergiile de mediu le pot agrava și mai mult. „Când organismul este expus la alergeni”, a spus dr. Carol Clinton pentru Live Science, „eliberează proteine imunitare cunoscute sub numele de histamine. Aceste substanțe pot determina umflarea vaselor de sânge din ochi și din jurul ochilor”.

Histaminele, substanțe chimice care apără corpul de alergenii externi, pot provoca, de asemenea, cearcănele. Ajută să remediezi acest lucru luând un antihistaminic fără prescripție medicală. „Îmi place să iau un Zyrtec noaptea”, dermatologul Kavita Mariwalla, a spus pentru Allure. Chirurgul dermatologic Rebecca Tung, sugerează să îți sprijini capul noaptea pe perne pentru a ajuta la împiedicarea lichidelor să se depună sub ochi.

În plus, protejarea pielii de daunele solare poate atenua subțierea în continuare a pielii, potrivit Clinton. Un alt sfat grozav este să eviți frecarea ochilor, care inflamează vasele de sânge, provocând umflarea suplimentară. Acest lucru este deosebit de important în timpul curățării feței și a demachierii. După cum Joshua Zeichner, de la Spitalul Mount Sinai din New York City a declarat pentru Allure: „Pielea de sub ochi este printre cele mai subțiri de pe corp, așa că orice traumă sau iritație poate provoca inflamații ale pielii”.

Stai departe de alimentele foarte sărate, care pot cauza retenție de apă și dormi bine. Adevăratul motiv pentru care ai pungi sub ochi este că viața poate fi grea, așa că ai grijă de tine așa cum trebuie și lumea va vedea acea îngrijire pe față ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×