Reclamă

Cum să îți îngrijești piercingul din nas: trucuri și sfaturi

Piercingurile în diferite zone ale corpului și tatuajele au devenit, în ultimii ani, extrem de populare în rândul tinerilor. Află cum să îți îngrijești piercingul din nas, mai ales dacă este prima dată când îți faci unul. Cele mai noi trucuri și sfaturi de la specialiști, le găsești în rândurile de mai jos.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 25 iulie 2023, 7:22

Fie că alegi un piercing în nară sau în sept, acest accesoriu „va vorbi“ despre latura rebelă a personalității tale. În plus, există milioane de modele de piercinguri pentru nas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să îți îngrijești piercingul din nas: trucuri și sfaturi

Piercingul din nas se află între cele mai importante trăsături ale feței, respectiv: ochii și gura. Unele persoane au optat pentru un astfel de accesoriu, întrucât e mai puțin dureros în comparație cu alte modificări ce pot fi făcute corpului. Dacă te gândești să îți faci și un tatuaj după ce ți-ai pus piercing în nas, uite ce desen ți se potrivește în funcție de zodia ta.

Procesul de vindecare după ce ți-ai pus un piercing în nară sau în sept durează între 2 și 9 luni, au relatat jurnaliștii de la The List. Această diferență e influențată de locul în care este plasat accesoriul, dar și de tipul de bijuterie folosit.

Din păcate, există șanse de infectare, iar acest lucru provoacă durere și alte probleme, printre care și cicatrici. Nu uita că e importantă alegerea unui studio bun, dar și a profesionistul pe mâinile căruia te vei lăsa. Ulterior, tu ești cea care se va ocupa de vindecarea piercingului tău și, implicit, de îngrijirea acestuia.

Îngrijirea adecvată a unui piercing în nas este importantă

Reclamă

Nu este un secret pentru nimeni că realizarea unui piercing creează o rană deschisă. Fie că alegi unul în nară, fi că optezi pentru unul în sept, acesta se află aproape de vene și de cavitatea sinusurilor. Iar menținerea curată și fără infecții a acestei zone ar trebui să fie prioritatea ta.

Ori de câte ori vrei să atingi piercingul din diferite motive, mai ales atunci când îți dorești să îl reglezi, spală-te bine pe mâini înainte.

Specialiștii te sfătuiesc să eviți în perioada de vindecare să înoți în piscine sau să faci baie în căzi cu hidromasaj ori saune pentru ca piercingul să nu intre în contact cu substanțe care pot crea probleme. Cirurgul Stephen Warren a precizat pentru publicația Healthline că dușul nu reprezintă un pericol de infecție.

Reclamă

Cum îți cureți piercingul

Înainte să te atingi de piercing ca să îl dai jos, ai alți pași de făcut. În primul rând, îți vei spăla mâinile cu mare atenție și vei insista să cureți bine atât zona din jurul unghiilor, dar și cea de sub ele. Ulterior, îți dai jos bijuteria și folosești soluția specială pentru curățarea ei. Aceasta din urmă se poate găsi online sau în magazine.

Un alt sfat de la specialiști are legătură cu ce folosești ca să ștergi piercingul. Recomandarea lor este un șervețel, sub nicio formă o dischetă din bumbac sau o cârpă ale cărei fibre s-ar putea agăța de bijuterie. Nu uita să cureți atât interiorul, cât și exteriorul piercingului. Acest aspect este foarte important mai ales dacă ți-ai pus bijuteria în nară.

În timpul procesului de curățare al piercingului îndepărtează cu atenție tot ce s-a depus pe el cu ajutorul unui tifon sau al unui șervețel. La final, lasă-l să se usuce, după care poți să îl pui în nară sau în sept. Specialiștii recomandă să îți cureți noua bijuterie pentru nas de 2 ori pe zi în primele câteva săptămâni, conform thelist.com.

Durerea și sensibilitatea din zona în care ți-ai făcut piercingul pentru nas sunt normale. Însă, este recomandat să mergi la medic dacă apar următoarele simptome: disconfort minor, roșeață, umflarea zonei sau puroi.

Un alt truc pe care experții din lumea piercingurilor l-au dezvăluit se referă la a aștepta încheierea procesului de vindecare înainte de a-ți pune altă bijuterie în locul celei dintâi. Timpul necesar pentru o recuperare completă după ce ți-ai pus piercing în nas variază de la persoană la persoană. Vei ști că s-a produs vindecarea pentru că disconfortul și secrețiile nu vor mai exista.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×