Reclamă

Reguli de aplicare a fondului de ten în 2023. Cum poți avea un machiaj perfect

Obținerea unui aspect neted și natural al pielii este principalul scop al folosirii fondului de ten. În fiecare an, se dezvoltă noi tehnici de machiaj care aduc mici schimbări benefice în rutina de înfrumusețare a femeilor. Află ce te avantajează ca reguli de aplicare a fondului de ten în 2023 și care sunt acestea.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 13 iunie 2023, 6:24

Înainte de a alege un fond de ten, ia în considerare ce tip de piele ai: grasă, uscată sau normală. Pentru fiecare există un anumit produs special conceput. De asemenea, se întâmplă ca unele zone, cum ar fi cele de pe nas, frunte sau obraji, să fie diferite față de restul pielii. De exemplu, poți avea un ten în general normal, dar în zona nasului, poate fi uscat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, este indicat să te decizi și în privința nivelului de acoperire a fondului de ten, scriu specialiștii de la InStyle. De obicei, fondurile de ten cu acoperire mică sau medie sunt cel mai des folosite, deoarece se pot utiliza ușor și nu se curăță prin atingerea altor materiale. Pentru un ten cu diferențe de culoare evidente sau pentru un machiaj de durată, ai nevoie de un fond de ten cu acoperire mare.

Reguli de aplicare a fondului de ten în 2023

Anul 2023 revine cu noi sfaturi pentru a avea un machiaj perfect. Dacă vrei să aplici corect fondul de ten, este important să urmezi toți pașii necesari. Doar așa vei reuși să obții un efect natural, prin care machiajul să devină greu de observat.

Pregătește-ți pielea

Întotdeauna ai grijă ca pielea ta să fie suficient de hidratată înainte de a aplica orice fel de produs pentru machiaj. Pielea uscată și dezhidratată îngreunează aplicarea fondului și poate lăsa impresia unui aspect neîngrijit.

Reclamă

Pentru îngrijirea ta zilnică poți să-ți aloci timp ca să-ți masezi pielea cu o cremă. Iar pentru ocazii speciale, poți folosi în ziua evenimentului, o mască hidratantă, scriu specialiștii PureWow.

Aplică baza de machiaj în cantități moderate

Există o mulțime de reguli de aplicare a fondului de ten în 2023. În general, este de preferat să folosești cât mai puține straturi de machiaj.

Reclamă

Totuși, dacă ai un ten gras sau îți dorești ca machiajul tău să reziste toată noaptea, ar fi indicat să folosești baza de machiaj doar pe: frunte, nas și gât. Bazele de machiaj sunt folosite pentru a crea un strat neted și uniform sub fondul de ten. Astfel aplicarea devine mai ușoară și obții rezultate de lungă durată.

Iluminează-ți baza de machiaj

Pentru a crea o imagine mai luminoasă, poți combina fondul de ten cu o cremă hidratantă sau chiar cu un iluminator lichid. Acest truc îți poate face pielea să arate îngrijit și curat. De asemenea, poate lăsa impresia că ai o piele mai tânără, cu un grad de elasticitate mai mare.

Aplică fondul de ten pornind din centrul feței

Pentru o acoperire totală este indicat să pornești din centrul feței când aplici fondul de ten și să întinzi produsul spre margini. Așa te asiguri că acoperi în totalitate zonele din jurul nasului și ale gurii, care au tendința de a căpăta o culoare mai deschisă față de restul pielii.

Estompează cu atenție

Ca să estompezi machiajul se recomandă să folosești un burete sau o pensulă. Dacă nu ai aceste obiecte, îți poți folosi degetele, deși se poate să nu obții un rezultat la fel de reușit.

Dacă vrei să respecți cu succes câteva reguli de aplicare a fondului de ten în 2023, ai grijă de regulile de igienă. În cazul în care folosești un burete de machiaj, curăță-l constant pentru a nu rămâne impurități. Acestea îți pot îngreuna munca. Cea mai la îndemână metodă este să-l speli cu apă și săpun. Acest lucru este valabil și în cazul unei pensule.

Estomparea se realizează prin tapotarea ușoară a pielii. Când faci acest lucru, te asiguri că eviți dungile sau petele nedorite, care pot rezulta din excesul de produs din unele locuri.

Adaugă strategic iluminator

Poți aplica strategic iluminator în unele locuri ale feței, cum ar fi fruntea și tâmplele, pentru a-ți evidenția trăsăturile. Majoritatea specialiștilor preferă un iluminator cremos sau balsam în locul unei formule lichide sau sub formă de pudră, deoarece oferă o imagine mai naturală și poți controla mai ușor aplicarea produsului.

Ai grijă cum fixezi machiajul

Pentru a fixa machiajul ai nevoie doar de o pudră simplă și translucidă și o perie mică și pufoasă. Scopul este să creezi un efect echilibrat. Este de dorit să obții un ten cu aspect mai fin, cu o cantitatea potrivită de strălucire.

Dacă ai tenul gras, pune puțină pudră peste zonele cu exces de sebum, cum ar fi centrul frunții și suprafețele din jurul nasului și al gurii. Dacă ai pielea uscată, poți alege un spray de fixare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×