În trusa ta de machiaj este foarte probabil să ai și un burete de machiaj, cunoscut și sub denumirea de beautyblender. Acesta te ajută zilnic să îți aplici, în mod uniform, fondul de ten și nu numai. De îndată ce începi să îl folosești, curățarea corectă a buretelui de machiaj trebuie să devină o parte esențială din rutina ta. În caz contrar, anumite probleme ale tenului, precum coșurile și punctele negre, ar putea lua locul unui ten impecabil.
Dacă îți place să te machiezi, cu siguranță te-ai specializat și reușești să obții un look profesional, chiar la tine acasă. Pentru realizarea unui machiaj de bază, nu ar trebui să îți lipsească din trusa de farduri: fondul de ten, pudra, tușul de ochi, rimelul, creionul pentru sprâncene și rujul.
Cum să cureți buretele de machiaj
Modul în care le aplici este cel mai important. Pe lângă produsele scumpe, pensulele trebuie să fie și ele de calitate superioară, dar și constant igienizate. Totuși, vremurile în care pensulele erau singurele accesorii pentru aplicarea și uniformizarea machiajului au trecut de mult, iar tu cu siguranță știi acest lucru.
În 2007, make-up artistul Rea Ann Silva a inventat acel burețel de machiaj drăguț, colorat, în formă de ou sau lacrimă. Scopul acestuia a fost de a face machiajul de televiziune să arate perfect. Până în anul 2016, el a căpătat notorietate, fiind vândute peste 6,5 milioane de „exemplare”, în întreaga lume.
În cazul în care și tu ai unul, trebuie să știi că necesită o atenție deosebită. Ai grijă să îl cureți destul de des și în mod corespunzător, altfel sunt șanse mari să ai parte de surprize neplăcute.
Sunt multe metode diferite pentru care poți opta atunci când îți cureți burețelul de machiaj. Dacă neglijezi acest aspect, în momentul în care vei aplica fondul de ten pe față, vei împrăștia și numeroase bacterii. Renée Rouleau, un medic estetician celebru, a declarat pentru Women’s Health: „Un beautyblender (n.r. burete de machiaj) colectează bacteriile, așa că atunci când îl folosești dimineața, împrăștie germeni pe toată fața. Creezi astfel un mediu propice pentru erupții, care ar putea fi exacerbate, în locul unei stări de sănătate optime a pielii”.
Igienizarea buretelui se face simplu și rapid. Așadar, iată patru moduri diferite, dar la fel de eficiente, prin care o poți face.