Reclamă

Cum să eviți aburirea ochelarilor atunci când porți mască

Când aerul cald interacționează cu o suprafață rece, se creează efectul de condensare. La fel cum ochelarii se aburesc când intri într-o clădire după ce ai stat afară în frig, atunci când porți mască propria respirație produce aburirea ochelarilor.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 17:51 / Actualizat: 8 mai 2023, 18:05

Când porți o mască de protecție, expiri în mod repetat aer cald. Acest aer poate să se strecoare prin partea superioară a măștii și să aburească lentilele ochelarilor. Dacă te numeri printre persoanele care nu pot renunța sub nicio formă la ochelari, știi că această experiență este incomodă, neplăcută și că îți reduce complet capacitatea de a vedea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să eviți aburirea ochelarilor atunci când porți mască

Potrivit unui studiu publicat în The Annals of the Royal College of Surgeons of England, masca direcționează o mare parte din aerul expirat în sus. 

Acoperă partea superioară a măștii cu ochelarii

Dacă îți poți trage masca mai sus pe nas, poți să-ți folosești ochelarii pentru a o sigila și a o modela după forma feței. O potrivire sigură va împiedica aerul cald să scape prin partea superioară a măștii.

Reclamă

Apă și săpun

Spălă ochelarii cu apă și săpun, apoi usucă-i cu o cârpă din microfibră. Acest tip de pânză vine de obicei gratuit cu fiecare pereche de ochelari. Șervețelele demachiante pot lăsa scame, care atrag umezeala spre lentile. Săpunul reduce tensiunea superficială, ceea ce împiedică încețoșarea lentilei.

Spumă de ras

Aplică un strat subțire de cremă de ras pe interiorul ochelarilor, apoi șterge ușor. Crema de ras va proteja lentilele de aburire. 

Reclamă

Spray pentru dezaburire

Spray-ul comercial pentru dezaburire are efect de uscare. Asigură-te că este compatibil cu tipul de lentilă pe care îl folosești. Poți cumpăra spray dezaburitor online sau de la oftalmolog. Curăță cu grijă ochelarii și renunță la produs dacă îți provoacă iritații. 

Spațiul dintre mască și nas

Modelează masca facială pe forma nasului astfel încât spațiul să fie cât mai mic posibil. Astfel, aerul cald și umed va ajunge mai greu la ochelari sau chiar deloc. 

Bandă

Unii profesioniști din domeniul sănătății aplică la marginea superioară a măștii o bandă special concepută pentru a fi utilizată pe piele și care poate micșora spațiul dintre mască și nas.

Respiră în jos

Direcția în care se îndreaptă aerul pe care îl expiri poate potența sau reduce producerea fenomenul de aburire a ochelarilor, scrie All About Vision. Ține buza superioară peste buza inferioară. Apoi suflă aerul în jos, ca și cum ai cânta la flaut.

Ce nu este recomandat să faci

Nu folosi salivă. Acest lucru nu este eficient și crește răspândirea germenilor și bacteriilor

Nu curăța cu pastă de dinți. Pasta de dinți poate conține substanțe granuloase, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, care pot provoca zgârieturi pe lentile, potrivit Visionworks.

Nu folosi șampon pentru bebeluși. În timp ce șamponul pentru bebeluși este delicat, nu este recomandat să îl folosești pe ochelari. Poate lăsa reziduuri care îngreunează vederea.

Evită oțetul. Deși este un produs de curățare excelent pentru vase sau pentru pahare de sticlă, nu este o soluție de curățare recomandată pentru ochelarii de vedere. Oțetul are un conținut ridicat de acid care deteriorează filtrele de protecție aplicate la suprafața lentilelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×