Reclamă

Tradiții de Crăciun în pandemie: cum te poți adapta

Toată lumea pare că s-a obișnuit cu gândul că sărbătorile de iarnă de anul acesta vor arăta complet diferit din cauza noului val de îmbolnăviri de COVID-19, totuși ți-am pregătit câteva tradiții de Crăciun pe care le poți ține chiar și în pandemie

Publicat: 24 decembrie 2021, 6:50 / Actualizat: 24 decembrie 2021, 11:29

În ciuda acestor timpuri incerte, nu trebuie să dispară din sufletul oamenilor dorința de a trăi magia sărbătorilor de Crăciun. Este timpul să te bucuri de aceste momente într-un cadru restrâns, doar cu cei din familia apropiată. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca îți fie mai ușoară tranziția de la ce erai obișnuit să faci în alți ani, îți oferim mai jos câteva idei pentru a simți magia sărbătorilor de iarnă. Totodată trebuie să respecți noile reguli impuse de autorități în ceea privește răspândirea noului tip de coronavirus.

Cum poți adapta principalele tradiții de Crăciun

Pentru toată lumea este important să petreacă sărbătorile de Crăciun alături de cei dragi. Anul acesta lucrurile s-au schimbat și contează calitatea și mai puțin cantitatea. Trebuie să înveți să prețuiești fiecare secundă. Viitorul este incert în această perioadă pentru fiecare dintre noi. Însă o bună parte din principalele tradiții de Crăciun pot fi ținute chiar și în pandemie.

Organizează un turneu de jocuri

Discuții limitate, cină luată împreună cu cei dragi. Ce poate fi mai plăcut de atât? Uită de petreceri și prea multă zarvă. Prețuiește fiecare clipă alături de oamenii din familie. Vă puteți distra de minune dacă alegeți un joc de societate pe care îl apreciați toți. Atmosfera va fi destinsă, iar familia se va relaxa cu provocări interesante. Ai grijă să alegi un joc care să fie pe placul celor dragi și să vă bucurați împreună de zilele de sărbătoare.

Reclamă

Citește și: Urări de Crăciun pentru familie şi prieteni. Idei de mesaje pe care să le trimiţi celor dragi

Maraton de filme

Indiferent dacă ești sau nu fanul filmelor de Crăciun, anul acesta poți încerca să te bucuri cu familia de comedii romantice sau chiar de filmele de sezon. Nu uita însă și de seriale celebre, care au câștigat multă popularitate în ultimul timp, precum Emily in Paris. Dacă nu ai avut timp să-l urmărești, te poți bucura de atmosfera relaxată a Parisului în perioada sărbătorilor de iarnă.

Reclamă

Secret Santa cu cei din familie

În acest fel nu vei mai da bani prea mulți pentru a satisface dorințele tuturor celor dragi. Poți cumpăra un singur cadou drăguț și util, în loc de 3 căni sau 3 perechi de șosete. Dacă îți este dor de momentele amuzante de la secret santa pe care le aveai la birou cu colegii, anul acesta poți urma tradiția, dar într-un cadru mai restrâns, cu cei din familie.

Ascultă povești audio sau colinde

Colindele sau poveștile audio au câștigat multă popularitate anul acesta. Ele pot să devină rapid tradiții de Crăciun în pandemie, întrucât nu necesită aglomerarea spațiilor, ci doar un cadru relaxant pentru familie. Sunt nelipsite în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că dacă nu ai avut timp să faci acest lucru în alți ani, profită acum de context. În acest fel spiritul Crăciunului va ajunge mai ușor la tine.

Decorațiuni handmade

Acum că ai mai mult timp la dispoziție, îți poți face chiar tu decorațiunile de Crăciun așa cum îți place. Dacă ai răbdare și mai mult timp liber, profită de aceste momente și lasă creativitatea să iasă la iveală. Câteva tradiții de Crăciun în pandemie pot deveni de acum înainte parte din ritualul vostru de a vă bucura de sărbători în familie.

Bulgăreală și poze cu cei dragi

În cazul în care vremea îți permite, nu ezita să organizezi o sesiune de bulgăreală. Fă poze cu cei dragi și mai apoi bucură-te cu cei din casă de o cană cu vin fiert. Nu uita de omul de zăpadă și de îngerașii pe care îi poți face la prima cădere a acesteia. Magia sărbătorilor ar trebui să-ți aducă aminte de perioadele frumoase din copilărie.

Preparate pe gustul tău

Dacă în alți ani toată lumea era pe ultima sută de metri cu pregătirea preparatelor de Crăciun, iar restaurantele nu mai făceau față comenzilor pentru masa festivă, în acest an vei avea cu siguranță timp pentru toate. Îți poți pregăti tot ce îți place. De la rețete tradiționale la rețete din bucătăria internațională, există nenumărate preparate care abia așteaptă să fie încercate.

Mută întâlnirile în online

Nu uita de cei care nu îți sunt alături. Profită de aplicațiile din mediul online pentru a te vedea cu oamenii dragi care nu au putut fi fizic alături de tine. Dragostea și gândurile bune ar trebui să fie în sufletele voastre indiferent de distanță.

Alege bradul perfect

Anul acesta vei avea timp să alegi bradul perfect pentru Crăciun. Poți merge la o pepinieră pentru a alege cel mai frumos brad, te poți interesa din timp unde este cel mai apropiat punct de reciclare, dacă optezi pentru unul natural. Ai timp pentru toate anul acesta. Dacă totuși nu te atrage ideea unui brad natural, poți alege cu încredere unul artificial. Cel mai important lucru este să-l decorezi așa cum îți place ție. Dacă îți dorești să realizezi chiar tu decorațiunile de anul acesta, există nenumărate tutoriale care să te ajute să ai cele mai bune rezultate.

Nu uita de cei din jur

Pandemia a afectat toate domeniile de activitate. Dacă situația financiară îți permite, nu uita de cei care poate întâmpină dificultăți financiare. Ajută oamenii care sunt în nevoie și asigură-te că prietenii știu că se pot baza pe tine. Spiritul Crăciunului ar trebui să dăinuie în sufletul tuturor, iar ajutorul pentru cei care nu pot aduce sărbătorile în casă este întotdeauna binevenit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×