Reclamă

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum

Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e recomandat să le vizitezi mai bine iarna decât vara. Toate orașele din lista de mai jos sunt absolut superbe. Iarna este însă anotimpul care le pune și mai mult în valoare.

Publicat: 15 octombrie 2021, 8:51

Se spune adesea că atunci când vizitezi un oraș, acesta rămâne în sufletul tău cel mai frumos în perioada în care l-ai văzut prima dată. Poate fi și o chestie subiectivă. Important este să cunoști cât mai multe orașe. Să le descoperi cultura și mâncărurile și să explorezi cât de mult poți din lumea aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

7 orașe europene de vizitat iarna

Orașele din lista de mai jos au o atmosferă de poveste iarna. Se spune despre ele că sunt perfecte pentru o plimbare în haine groase și călduroase. Rutina de zi cu zi a devenit din ce în ce mai apăsătoare. Ieși din cotidian din când în când și planifică o călătorie, scrie Travelwaits.com.

Dacă nu ești pregătită pentru o vacanță departe de casă, iată ce locuri de vizitat ai toamna în București. Unde poți să găsești peisaje de poveste.

Tallinn, Estonia

Tallinn, capitala Estoniei, este ca un oraș de basm care a rămas în timp. Centrul vechi este înconjurat de un zid medieval solid, cu turnuri de veghe, cu acoperiș roșu. Străzile pietruite sunt ticsite de clădiri care au făcut față istorie și schimbărilor timpului. Piața se află lângă vechea primărie, care datează din anul 1404 și care a devenit cea mai veche din Statele Baltice.

Reclamă

Ai o mulțime de magazine care vând cele mai frumoase obiecte de artă și meșteșuguri locale. Unde mai pui că restaurantele și cafenelele au ferestre mari. Peisajul pe care îl oferă turiștilor este unul de poveste.

Tallin, capitala Estoniei, cu străduțele ei mici, acoperite de zăpadă
Tallinn, capitala Estoniei, este ca un oraș de basm care a rămas în timp / Shutterstock

Strasbourg, Franța

Reclamă

Alegerea Strasbourgului pentru o vacanță în anotimpul rece este ceva subiectiv. Decorul orașului în sezonul sărbătorilor este unul de basm. Nicio vitrină nu scapă fără lumini și decorațiuni sclipitoare. Abia poți alege un suvenir pentru că sunt atât de multe încât e imposibil să te decizi. Târgul de Crăciun din Strasbourg este de văzut măcar o dată în viață. E pur și simplu perfect.

Stockholm, Suedia

Gamla Stan, orașul vechi, palatele din jurul orașului, parcurile, străzile, acperișurile, toate aceste elemente compun un decor de poveste atunci când zăpada începe să cadă din cer. Cadrul este perfect și pe canale sau poduri, tot orașul pare desenat. Stockholm pare mereu pregătit pentru iarnă și știe cum să profite de acest anotimp pentru a se pune în valoare. Oricând poate intra pe lista de orașe europene de vizitat.

Helsinki, Finlanda

Toți cei care au vizitat Helsinki și au decis să scrie despre experiența lor vorbesc despre o cafenea, Kappeli, care este împodobită în nenumărate lumini sclipitoare ce luminează întreaga esplanadă în nopțile întunecate de iarnă. Plimbările în jurul vechiului port, vizita în piață, magazinele cu obiecte de artă și meșteșug, toate acestea te fac să vrei să vizitezi Helsinki iar și iar. Mâncarea este de vis, iar fiecare colț al orașului merită descoperit.

Helsinki, un oraș de poveste în sezonul rece
Plimbările în jurul vechiului port, vizita în piață, magazinele cu obiecte de artă și meșteșug, toate acestea te fac să vrei să vizitezi Helsinki iar și iar / Shutterstock

Paris, Franța

Sunt mulți cei care spun că sezonul perfect pentru a vizita Parisul este iarna. Se pare că este mult mai ușor de admirat arhitectura orașului atunci când frunzele copacilor nu stau în calea privirilor tale de turist. Imediat ce zăpada acoperă orașul, tot transportul în comun are un ritm mult mai încet. Vei putea să stai mai mult la Turnul Eiffel, să te bucuri de Champ Elysee așa cum se cuvine.

Edinburgh, Scoția

Capitalia Scoției este pur și simplu de poveste în fiecare sezon, chiar și în cele mai mohorâte. Nu ai cum să nu te bucuri de străzile abrupte care duc la castel, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. E minunat să vezi cum petrec scoțienii de Hogmanay, ultima zi a anului vechi. Se organizează o procesiune cu torțe la care toți oamenii își doresc să ia parte și să se distreze alături de cei dragi.

Edinburgh, un oraș european luminat, cu un decor de poveste în sezonul rece
Capitalia Scoției este pur și simplu de poveste în fiecare sezon, chiar și în cele mai mohorâte / Shutterstock

Hamburg, Germania

Hamburg este orașul în care dacă ajungi vei vrea pur și simplu să te muți acolo, indiferent de locul de unde provii. Vara, canalele și lacurile sunt pline de bărci și parcurile pline de oameni care i-au picnicul. Iarna, de obicei, există o pauză de la vremea mohorâtă și ploioasă, iar zăpada îmbracă orașul în straie de basm. Cele două lacuri care domină centrul orașului îngheață dacă este suficient de frig. Când se întâmplă acest lucru, tot Hamburgul merge pe gheață, patinează. Există stand-uri de mâncare fast food, iar oamenii practic iau masa pe gheață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×