Locuri de vizitat toamna în București. Unde poți să găsești peisaje de poveste

Frunzele au început să-și schimbe culoarea, iar toamna și-a intrat complet în drepturi. Peisajele sunt de povești în capitală și abia așteaptă să fie descoperite. Sunt multe locuri de vizitat toamna în București, însă noi ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase dintre ele.

Publicat: 10 octombrie 2021, 7:47

Fie că ești din București sau te afli într-o vizită scurtă, trebuie să vizitezi aceste locuri pe timp de toamnă. Peisajele superbe te vor lăsa fără cuvinte și vei putea să descoperi o imagine nouă a capitalei. Nu lăsa vremea mohorâtă să-ți strice starea de spirit. Pune-ți haina pe tine și hai să explorezi capitala României așa cum nu ai mai făcut-o până acum.

Locuri de vizitat toamna în București

Sunt multe locuri de vizitat toamna în București. Atât de multe încât nu ar fi suficientă o zi întreagă. Totuși, câteva parcuri reușesc să capteze perfect frumusețea acestui anotimp. Sunt locuri care au în spate o adevărată istorie. Locuri care te vor transpune într-o adevărată poveste și care te vor face să te îndrăgostești complet de București. 

Parcul Herăstrău

Pe lista cu cele mai frumoase locuri de vizitat toamna în București trebuie să se regăsească Parcul Herăstrău. Cunoscut drept Regele Mihai I al României, acest parc spectaculos are o întindere de aproximativ 200 ha fiind și cel mai mare parc din nordul Bucureștiului. Este un parc ideal pentru plimbările lungi de toamnă. Totodată, pentru iubitorii de sporturi acest parc este alegerea ideală.

Pistele lungi de alergat, dar și cele pentru biciclete pot fi ideale pentru o zi relaxantă. Pe lângă aceste atracții, Parcul Herăstrău se bucură și de o frumoasă Grădină Japoneză. Pe timpul Primăverii este una din atracțiile principale ale parcului, însă nici toamna peisajul nu se lasă mai prejos.

Lucrările pentru amenajarea parcului au început încă din anul 1930, atunci când în zonă se afla doar o mlaștină. Parcul a fost amenajat între 1932-1937 și a fost extins în 1951 fiind transformat în ceea ce este și astăzi. Parcul Herăstrău este considerat monument istoric.

Parcul Cișmigiu

Nu putem uita nici de parcul Cișmigiu, care trebuie să se afle pe lista de locuri de vizitat toamna în București. Acest parc are o frumusețe aparte, însă toamna peisajul este unul deosebit. Deși nu este la fel de mare ca celelalte parcuri din București, Cișmigiul este considerat a fi cel mai vechi parc din Capitală.

Povestea sa a început încă din anul 1780, atunci când au fost construite două cișmele. Însă cu timpul s-a creat o adevărată mlaștină, iar în 1830, generalul Pavel Kiseleff a cerut secarea bălților și transformarea întregului teren într-o grădină publică.

Parcul are o suprafață impresionantă de 16 hectare și găzduiește peisaje de poveste. Pe lângă plimbările cu barca pe lacul Cișmigiu, te poți bucura de peisajele de toamnă pe una din multele băncuțe care însoțesc micile alei ale parcului.

Parcul Tineretului

O altă bijuterie a capitalei este parcul Tineretului. Situat în sectorul 4 al capitalei, parcul are o suprafață la fel de mare ca Herăstrăul. Proiectantul parcului, arhitectul Valentin Donose și-a dorit să realizeze o zonă perfectă de odihnă și recreere. Amenajarea parcului a început încă din 1965, iar lucrările au fost finalizate în 1974.

Parcul Tineretului oferă o mulțime de atracții pentru oameni de toate vârstele. Într-una din laturile parcului se găsește o zonă special amenajată pentru copiii cu o mulțime de jocuri care să-i bucure pe cei mici. Mai mult, Parcul Tineretului se bucură de o roată uriașă care oferă o priveliște panoramică asupra întregului parc. Este unul din acele locuri perfecte de vizitat toamna aceasta în București.

Parcul Carol

Parcul Carol se află situat pe Dealul Filaretului în sectorul 4 al capitalei. Parcul a fost amenajat între anii 1900 și 1906 după planurile unui arhitect francez, Edouard Redont. Denumirea parcului vine de la faptul că a fost inaugurat pentru a marca 40 de ani de domnie a Regelui Carol I.

Suprafața inițială a parcului a fost de circa 36 ha, însă ulterior a fost extins la 41 ha. Parcul oferă o priveliște deosebită toamna, având plantați arbori mari și înalți, dar și mii de arbori coniferi. Pe lista cu locuri de vizitat în București toamna trebuie să se afle acest parc superb.

Este una din atracțiile principale ale capitalei datorită vegetației spectaculoase pe care o are. De altfel, la fel ca multe alte locuri instagramabile din București, parcul oferă peisajul perfect pentru o fotografie de vis.

Alte locuri pe care le poți vizita în București toamna

Sunt multe locuri de vizitat toamne în București. Capitala țării își schimba complet înfățișarea în timpul acestui anotimp superb. Mai sus ți-am prezentat doar câteva dintre opțiunile accesibile în București.

Cu toate acestea, există mai multe nestemate care merită vizitate în capitală. Muzeul Național al Satului Dimitrie Gustie poate fi o opțiune excelentă pentru o plimbare relaxantă de toamnă. Iar dacă îți dorești un peisaj desprins din poveste poți călca pragul Grădinii Botanice din București.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ducii de Cambridge în timp ce iau parte la Earthshot Prize
Divertisment
Limbajul corporal al Ducilor de Cambridge la evenimentul Earthshot Prize. Ce spun experții despre Kate Middleton și Prințul William
Kate Middleton și Prințul William au atras atenția tuturor la prima gală a evenimentului Earthshot Prize. Acesta a fost organizat la Alexandra Palace din Londra, iar pe lista de invitați s-au regăsit nume precum...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și aripi cu pene negre în timp ce înfățișează una din cele mai toxice zodii
Horoscop
Cele mai toxice zodii. Nativii care au întotdeauna relații problematice
Fie că au o atitudine negativistă sau că sunt nepăsători cu privire la sentimentele celor din jur, anumiți nativi se numără printre cele mai toxice zodii. Cu toate acestea, în ciuda laturii lor întunecate,...
3
Kate Middleton în anul 2020, în timpul unui eveniment oficial din Londra. În natură, cu verdeață pe fundal, e îmbrăcată în uniformă de cercetaș, cu o cămașă albastră, vestă neagră și eșarfă la gât cu roșu
Divertisment
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe care le preferă Kate Middleton se numără multe preparate sănătoase, vegetariene, ce o ajută să își mențină silueta de...
4
Rebel Willson cu părul prins într-un coc și o rochie cu paiete neagrăîn timp ce pozează pe covorul roșu la Festivalul de Film de la New York din 2021
Divertisment
Rebel Wilson și-a expus silueta. Cum a fost fotografiată actrița în Beverly Hills
Rebel Wilson a atras atenția tuturor atunci când și-a expus silueta pe străzile din Beverly Hills. Actrița în vârstă de 41 de ani a trecut printr-un proces de transformare corporală în ultimii doi ani....
5
Angelina Jolie, pe covorul roșu, la premiera Eternals, fotografie portret
Divertisment
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu cinci dintre copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu într-o ținută spectaculoasă, iar copiii săi au furat lumina reflectoarelor. Cea care a atras atenția tuturor...
PARTENERI
×