Reclamă

Vacanță în pandemie. Ce trebuie să incluzi în bagaj

Mulți oameni aleg în continuare să călătorească, mai ales după ce în România campania de vaccinare a decurs mai rapid decât în alte state ale lumii. Fie că pleci în vacanță, sau îți vizitezi familia ori prietenii din alte țări, dacă ai în plan acest lucru, verifică restricțiile de călătorie, înainte de a îți rezerva biletele de căătorie. Ce incluzi în bagaj când pleci în vacanță în pandemie.

Publicat: 26 iunie 2021, 8:04

Cele mai importante măsuri de precauție sunt menținerea mâinilor curate, evitarea atingerii feței și păstrarea unei distanțe față de persoanele cu care nu împarți aceeași casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a pleca la drum, toți călătorii ar trebui să se întrebe dacă își permit să fie „blocați” într-un loc anume, în cazul în care restricțiile de călătorie se intensifică, ori se infectează cu virusul cu Covid-19.

Vacanță în pandemie. Ce trebuie să incluzi în bagaj

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să îți verifici asigurarea de sănătate. De asemenea, este indicat să afli de dinainte cum poți solicita asistență medicală dacă ai nevoie de aceasta. Ori ce acoperă asigurarea ta de sănătate. Trebuie să îți faci un plan, luând în calcul toate posibilitățile. Pentru cele dintre voi care intenționează să călătorească, am compilat informații și recomandări pentru a face călătoria cât mai sigură, pe perioada pandemiei.

Mască de față

Să porți o mască întreaga zi nu este tocmai confortabil, dar atunci când ești forțată de împrejurări tinzi să te obișnuiești destul de repede. Potrivit medicului Joyce Sanchez, citat de Insider, chiar dacă respiri mai greu în timp ce porți o mască, masca nu afectează de fapt cât de mult oxigen inspiri. Toată lumea poate purta în siguranță o mască, „inclusiv persoanele cu probleme pulmonare și cardiace cronice”.

Reclamă

Purtarea unei măști contribuie la compensarea lipsei de distanță. Mai ales în aglomerații, când stai la coadă, în avion, la coadă. COVID-19 se transmite în principal prin particule microscopice (aerosoli) care ies din nas și din gură atunci când tușim, strănutăm, râdem, vorbim și respirăm.

Purtarea măștii ajută la protejarea persoanelor din jur, dar și a purtătorului. Alege o mască de față care să îți acopere complet gura și nasul și să aibă două sau mai multe straturi de material.

Șervețele dezinfectante

Reclamă

Obiectele pe care ar trebui să le cureți în mod regulat sunt telefonul, ochelarii de soare, cheile. De îndată ce te ridici de la o masă de restaurant sau un ghișeu de recepție, mâinile tale pot fi contaminate.

Dacă zbori cu avionul sau utilizezi mijloace de transport în comun, va fi necesar să ștergi mânerele scaunului. Șervețelele dezinfectante sunt ideale pentru curățarea rapidă și ușoară a obiectelor de orice formă.

Pungi de depozitare

Pentru ca o călătorie în pandemie să fie cât mai ușoară posibil, este important să ai la dispoziție produse igienice și să menții totul cât mai organizat. În mod ideal, ar trebui ca geanta ta de mână să aibă cât mai multe buzunare. Astfel încât să poți păstra separat mâncarea și măștile suplimentare de articolele „contaminate”. De asemenea, vei dori să ajungi cu ușurință la dezinfectantul pentru mâini și să nu contaminezi orice altceva în timp ce încerci să ajungi la acesta.

Îți recomandăm să ai la dispoziție câteva pungi de plastic. Acestea sunt utile pentru a menține în siguranță șervețelele, măștile de unică folosință.

Dacă folosești mașina personală ar trebui să ai la îndemână un dezinfectant de mâini. Pentru a-l utiliza dacă folosești o pompă de gaz și o toaletă publică, de exemplu.

La aeroport însă, asigură-te că ai mască și măști de rezervă la tine. Este mult mai probabil să contractezi COVID-19 prin aer, decât prin atingerea unei suprafețe contaminate. Aeroporturile – în special cozile de la porțile de securitate sau de îmbarcare – sunt riscante din cauza apropierii de alte persoane. Poartă-ți masca în orice moment și păstrează cât mai multă distanță de ceilalți. Înainte de a pregăti bagajul consultă care sunt sfaturile pentru o călătorie în scalatorieguranță.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×