Reclamă

Sfaturi pentru o călătorie în siguranță

După mai bine de un an de pandemie, mulți dintre noi visează la vacanțe lungi. Din fericire, multe țări își redeschid frontierele și se pregătesc să primească turiști. Dacă plănuiești o vacanță în lunile care urmează, citește selecția noastră de sfaturi pentru o călătorie în siguranță și o vară plină de sănătate.

Publicat: 23 mai 2021, 7:30

Vacanțele de vară nu vor reveni prea curând la lipsa de griji caracteristică, însă cu siguranță îți aduce o gură de aer proaspăt, chiar și în situația în care va fi nevoie să urmezi o serie de directive pentru propria ta siguranță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru o călătorie în siguranță

Înainte de a achiziționa un bilet de călătorie în străinătate, sau de a pleca propriu-zis în vacanță, consultă site-ul Ministerului Afacerilor Externe, unde vei fi înștiințat în privința alertelor și recomandărilor de călătorie.

A fost un an greu, iar o vacanță de vară îți poate oferi oportunitatea ta de a relaxa cu adevărat. Gândește-te la ce ai nevoie cu adevărat de la această vacanță. Vrei distracție și aventură? Sau odihnă și relaxare? Odată ce ai o idee mai clară, poți planifica activitățile după care tânjești.

Alege ce funcționează cel mai bine pentru tine, pe baza măsurilor de siguranță pe care le adopți și nivelului de confort la care te simți cel mai bine.

Dacă ești vaccinată, pregătește-te să demonstrezi acest lucru

Reclamă

Dacă ești vaccinată și călătorești, este posibil ca anumite țări și regiuni să îți solicite un „pașaport de vaccinare”. Asigură-te că vei consulta ghidurile actuale de călătorie pentru a te informa în privința cerințelor fiecăror țări. Păstrează-ți documentele la îndemână.

Dacă nu ești vaccinată, verifică care sunt cerințele de intrare în țara de destinație. Majoritatea țărilor necesită încă dovada unui test PCR negativ și, în unele cazuri, vei fi obligată să stai în carantină la sosire.

Ia în considerare un upgrade al zborului

Reclamă

Dacă bugetul îți permite un zbor cu avionul la clasa întâi acest lucru ar putea însemna o protecție mai mare a sănătății tale. Acel spațiu suplimentar pe care îl conferă clasa întâi poate reduce riscul de a contracta sau de a transmite COVID-19.

„Dacă îți permiți un loc la clasa întâi, atunci nu ezita să îți cumperi un bilet mai scump. Nu numai că ai mai mult spațiu în timpul zborului, dar poți, de asemenea, să cobori din avion într-un timp mai scurt. Ceea ce îți reduce considerabil contactul cu persoane ce ar putea fi infectate”, recomandă un angajat al companiei Healthline.

Dacă această sugestie nu reprezintă o soluție viabilă pentru tine, zborurile la clasa economică se pot face, de asemenea, în condiții de siguranță. Respectă cu strictețe instrucțiunile angajaților companiei de zbor.

  • Poartă masă și schimb-o, dacă se poate, la fiecare oră
  • Păstrează-ți aerisirea deschisă pentru a ajuta la circulația aerului
  • Folosește igienizantul de mâini după ce ai primit obiecte de la însoțitoarea de zbor. Dar și înainte și după folosirea băii

Nu renunța încă la dezinfectant

Chiar și când ai ajuns la destinație, ține-ți aproape dezinfectantul pentru mâini. Deschiderea ușilor, atingerea butonului liftului sau a balustradei cresc riscul de expunere.

Dezinfectantul nu este disponibil oriunde te-ai deplasa, așa că ai grijă ca acesta să îți fie mereu la îndemână. Asigură-te că dezinfectantul pe care îl alegi este eficient și respectă standardele de siguranță. Experții recomandă ca toate produsele de dezinfectare a mâinilor să conțină cel puțin 60% alcool. Indiferent dacă ești sau nu vaccinată, păstrează o sticlă mică de dezinfectant pentru mâini în apropierea ta.

Cazare particulară

În mod obișnuit adori să te cazezi la hotel, sau la pensiune. Acesta este momentul în care poți alege ceva diferit. Înainte de a lua o altă decizie, află de ce sunt folosite așternuturile albe, în camerel de hotel.

Poți rezerva o locuință privată. Un apartament sau o cabană ar fi cea mai sigură opțiune în contextul pandemiei. Există opțiuni ample de cazare pe aplicațiile de călătorie.

Achiziționează o asigurare de călătorie

Asigurarea de călătorie este esențială și deosebit de importantă anul acesta. Aceasta este adesea disponibilă prin intermediul companiei tale aeriene atunci când îți rezervi zborul.

Politicile de anulare a călătoriei reprezintă un cost în plus, dar pot oferi siguranță în aceste momente de incertitudine. Multe companii aeriene oferă în prezent bilete flexibile la un cost suplimentar.

Nu pune presiune financiară asupra ta

În mod clar măsurile suplimentare de suguranță vor conferi un preț piperat călătioriei, însă îți vor proteja sănătatea. Însă ia mereu în considerare bugetul tău.

Concedierile de la locul de muncă, ori reducerea salariilor unora dintre voi au pus o presiune financiară pe multe persoane.

Dacă cheltuielile mari îți vor provoca un stres suplimentar, există modalități de a te bucura de vacanță și fără un buget imens. Descoperă noi moduri în care îți poți face vacanța, la care nu te-ai gândit până acum. Poate o excursie cu cortul. Ori închirierea unei rulete. Poți alege oricând destinații din apropierea casei, ori mici escapade de weekend. Nu trebuie să te rezumi la excursii în străinătate, pe care nu ți le poți permite.

Rezervă în avans

Escapadele de vară erau adeseori spontane. Anul acesta însă ar fi mai înțelept să rezervi în avans. Unele atracții sunt extrem de populare și mai bine ai rezerva din timp dacă vrei să prinzi loc. În acest fel, nu vei avea surprize când vei ajunge la destinație. Poți cerceta de dinainte protocoalele stricte de curățare ale atracțiilor turistice la care visezi.

Ia în considerare organizarea cu mult în avans a călătoriei. Fă-ți un stoc cu măști și câteva sticle cu dezinfectant de mâini. Păstrează la îndemână documentația privind testele PCR, vaccinurile și afecțiunile medicale. Verifică de dinainte să pleci de acasă liniile de transport pe care le vei folosi odată ajunsă la destinație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×