Reclamă

Sfaturi pentru o călătorie în siguranță

După mai bine de un an de pandemie, mulți dintre noi visează la vacanțe lungi. Din fericire, multe țări își redeschid frontierele și se pregătesc să primească turiști. Dacă plănuiești o vacanță în lunile care urmează, citește selecția noastră de sfaturi pentru o călătorie în siguranță și o vară plină de sănătate.

Publicat: 23 mai 2021, 7:30

Vacanțele de vară nu vor reveni prea curând la lipsa de griji caracteristică, însă cu siguranță îți aduce o gură de aer proaspăt, chiar și în situația în care va fi nevoie să urmezi o serie de directive pentru propria ta siguranță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru o călătorie în siguranță

Înainte de a achiziționa un bilet de călătorie în străinătate, sau de a pleca propriu-zis în vacanță, consultă site-ul Ministerului Afacerilor Externe, unde vei fi înștiințat în privința alertelor și recomandărilor de călătorie.

A fost un an greu, iar o vacanță de vară îți poate oferi oportunitatea ta de a relaxa cu adevărat. Gândește-te la ce ai nevoie cu adevărat de la această vacanță. Vrei distracție și aventură? Sau odihnă și relaxare? Odată ce ai o idee mai clară, poți planifica activitățile după care tânjești.

Alege ce funcționează cel mai bine pentru tine, pe baza măsurilor de siguranță pe care le adopți și nivelului de confort la care te simți cel mai bine.

Dacă ești vaccinată, pregătește-te să demonstrezi acest lucru

Reclamă

Dacă ești vaccinată și călătorești, este posibil ca anumite țări și regiuni să îți solicite un „pașaport de vaccinare”. Asigură-te că vei consulta ghidurile actuale de călătorie pentru a te informa în privința cerințelor fiecăror țări. Păstrează-ți documentele la îndemână.

Dacă nu ești vaccinată, verifică care sunt cerințele de intrare în țara de destinație. Majoritatea țărilor necesită încă dovada unui test PCR negativ și, în unele cazuri, vei fi obligată să stai în carantină la sosire.

Ia în considerare un upgrade al zborului

Reclamă

Dacă bugetul îți permite un zbor cu avionul la clasa întâi acest lucru ar putea însemna o protecție mai mare a sănătății tale. Acel spațiu suplimentar pe care îl conferă clasa întâi poate reduce riscul de a contracta sau de a transmite COVID-19.

„Dacă îți permiți un loc la clasa întâi, atunci nu ezita să îți cumperi un bilet mai scump. Nu numai că ai mai mult spațiu în timpul zborului, dar poți, de asemenea, să cobori din avion într-un timp mai scurt. Ceea ce îți reduce considerabil contactul cu persoane ce ar putea fi infectate”, recomandă un angajat al companiei Healthline.

Dacă această sugestie nu reprezintă o soluție viabilă pentru tine, zborurile la clasa economică se pot face, de asemenea, în condiții de siguranță. Respectă cu strictețe instrucțiunile angajaților companiei de zbor.

  • Poartă masă și schimb-o, dacă se poate, la fiecare oră
  • Păstrează-ți aerisirea deschisă pentru a ajuta la circulația aerului
  • Folosește igienizantul de mâini după ce ai primit obiecte de la însoțitoarea de zbor. Dar și înainte și după folosirea băii

Nu renunța încă la dezinfectant

Chiar și când ai ajuns la destinație, ține-ți aproape dezinfectantul pentru mâini. Deschiderea ușilor, atingerea butonului liftului sau a balustradei cresc riscul de expunere.

Dezinfectantul nu este disponibil oriunde te-ai deplasa, așa că ai grijă ca acesta să îți fie mereu la îndemână. Asigură-te că dezinfectantul pe care îl alegi este eficient și respectă standardele de siguranță. Experții recomandă ca toate produsele de dezinfectare a mâinilor să conțină cel puțin 60% alcool. Indiferent dacă ești sau nu vaccinată, păstrează o sticlă mică de dezinfectant pentru mâini în apropierea ta.

Cazare particulară

În mod obișnuit adori să te cazezi la hotel, sau la pensiune. Acesta este momentul în care poți alege ceva diferit. Înainte de a lua o altă decizie, află de ce sunt folosite așternuturile albe, în camerel de hotel.

Poți rezerva o locuință privată. Un apartament sau o cabană ar fi cea mai sigură opțiune în contextul pandemiei. Există opțiuni ample de cazare pe aplicațiile de călătorie.

Achiziționează o asigurare de călătorie

Asigurarea de călătorie este esențială și deosebit de importantă anul acesta. Aceasta este adesea disponibilă prin intermediul companiei tale aeriene atunci când îți rezervi zborul.

Politicile de anulare a călătoriei reprezintă un cost în plus, dar pot oferi siguranță în aceste momente de incertitudine. Multe companii aeriene oferă în prezent bilete flexibile la un cost suplimentar.

Nu pune presiune financiară asupra ta

În mod clar măsurile suplimentare de suguranță vor conferi un preț piperat călătioriei, însă îți vor proteja sănătatea. Însă ia mereu în considerare bugetul tău.

Concedierile de la locul de muncă, ori reducerea salariilor unora dintre voi au pus o presiune financiară pe multe persoane.

Dacă cheltuielile mari îți vor provoca un stres suplimentar, există modalități de a te bucura de vacanță și fără un buget imens. Descoperă noi moduri în care îți poți face vacanța, la care nu te-ai gândit până acum. Poate o excursie cu cortul. Ori închirierea unei rulete. Poți alege oricând destinații din apropierea casei, ori mici escapade de weekend. Nu trebuie să te rezumi la excursii în străinătate, pe care nu ți le poți permite.

Rezervă în avans

Escapadele de vară erau adeseori spontane. Anul acesta însă ar fi mai înțelept să rezervi în avans. Unele atracții sunt extrem de populare și mai bine ai rezerva din timp dacă vrei să prinzi loc. În acest fel, nu vei avea surprize când vei ajunge la destinație. Poți cerceta de dinainte protocoalele stricte de curățare ale atracțiilor turistice la care visezi.

Ia în considerare organizarea cu mult în avans a călătoriei. Fă-ți un stoc cu măști și câteva sticle cu dezinfectant de mâini. Păstrează la îndemână documentația privind testele PCR, vaccinurile și afecțiunile medicale. Verifică de dinainte să pleci de acasă liniile de transport pe care le vei folosi odată ajunsă la destinație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×