Reclamă

Ce tip de machiaj ți se potrivește dacă porți ochelari. De ce să eviți smokey eyes

Ți s-a întâmplat de multe ori să nu știi ce tip de machiaj să alegi. Atunci când îți pui ochelarii, ți se pare că efectul machiajului se estompează. Iar când vine vorba de machiajul ochilor, nimic nu se compară cu un smokey eyes. Află ce tip de machiaj ți se potrivește dacă porți ochelari. De ce recomandă specialiștii să eviți smokey eyes.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 15 aprilie 2024, 7:07

Cu toate acestea, dacă ai ochelari de vedere pe care îi porți tot timpul, există câteva motive pentru care să eviți acest look clasic, smokey eyes.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce tip de machiaj ți se potrivește dacă porți ochelari

Machiajul tip smokey eyes este mereu la modă și are un aer vintage care avantajează, indiferent de forma ochilor. De asemenea, poate fi purtat la orice vârstă.

Dacă trebuie să porți ochelari de vedere zi de zi însă, acesta te poate dezavantaja. Nu trebuie să iei în considerare doar modul în care machiajul va apărea fără ochelari, ci și cum va arăta după ce îți pui ochelarii. Iată ce machiaj să alegi dacă porți ochelari.

Atunci când porți rame, o bună parte din zona ochilor prezintă o vedere obstrucționată. În consecință, dacă alegi un look smokey eye prea intens, poate părea că porți o mască sub ramele ochelarilor.

Un smokey eye folosind tradiționalul gri închis/ negru va fi foarte greu de realizat fără să arăți ca și cum ai fi pregătită pentru o petrecere de costume. Acest lucru va obstrucționa, de asemenea, frumusețea ochilor tăi naturali.

Reclamă

Machiajul de tip soft eyes

Este o versiune foarte subtilă de machiaj, care va arăta potrivită pentru a fi purtată sub o pereche de rame.

Cheia este să nu optezi pentru culori închise pentru machiajul tău. Încearcă un aspect albastru sau verde pentru a da viață ochiului și pentru a face o distincție între umbrele formate de ochelari și machiajul propriu-zis.

Reclamă

Sigur ai aceste nuanțe în trusa ta de machiaj, așa că le poți folosi cu încredere, recomandă Glamour.

Machiajul cat eyes

O altă opțiune este să te joci cu look-uri de liner cu aripioare sau cat eyes. Poți păstra liniile îngrijite și clare ale machiajului, astfel încât să arate bine și retro cu ochelarii tăi.

Este o combinatie perfectă pentru un look natural, dar de impact, ce poate fi adaptat pentru orice moment al zilei. Iar astfel îți va scoate în evidență ochii.  

Ține cont de stilul ramelor de ochelari

Realizarea machiajului potrivit nu reprezintă un impediment dacă porți ochelari. Cea mai bună soluție pentru a te simți bine când te machiezi este să faci asocierea dintre machiaj și ramele de ochelari, pentru a se completa reciproc. Știi astfel vei ști ce machiaj să alegi dacă porți ochelari.

Aspectul principal în luarea acestei decizii îl reprezintă stilul ramei pe care o porți.

„Machiajul ochilor trebuie să se potrivească cu aspectul general, inclusiv cu părul, culoarea buzelor și ținuta pe care o porți. În plus, fardul de ochi trebuie folosit cu moderație, dar poți merge mai tare cu eyelinerul.

O explozie frumoasă de culoare în eyeliner va face ca ochiul tău să iasă în evidență în spatele ramei.”, a declarat make-up artistul Pablo Rodriguez, citat de Maire Claire.

Ține cont de toate aceste detalii și alege să porți un machiaj care să te reprezinte și care să îți scoată în evidență ochii, chiar dacă porți ochelari.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×