Reclamă

De ce nu stă fondul de ten pe față. Trucuri de la specialiști ca să reziste toată ziua

Fondul de ten poate schimba complet aspectul feței, dar dacă nu este aplicat în mod corect atunci te poți confrunta cu probleme. Descoperă de la experții în beauty de ce nu stă fondul de ten pe față. Află ce trucuri poți să folosești pentru a-l face să reziste toată ziua.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 aprilie 2024, 6:03

Dacă tocmai ai terminat de aplicat fondul de ten și ai observat deja că acesta începe să capete cute inestetice, atunci sigur ai nevoie de puțin ajutor. Există puține lucruri mai frustrante decât să depui efort pentru a-ți aplica fondul de ten ca mai apoi să observi că acesta nu rezistă prea mult timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce nu stă fondul de ten pe față

Fondul de ten se poate estompa sau poate căpăta un aspect inestetic. Liniile fine pot provoca și ele un aspect neplăcut al fondului de ten care se strânge în tot felul de colțuri.

Înainte de a preveni dispersarea fondului de ten, este important să cunoști cauzele pentru care apare acest efect. Mai jos găsești câteva cauze care pot arăta de ce nu rezistă fondul de ten.

Nu folosești formula potrivită

Găsirea fondului de ten potrivit pentru tipul tău de ten poate fi o adevărată provocare. Înainte de a folosi fondul de ten este important să găsești un primer cu o formulă potrivită.

Reclamă

La fel cum uleiul și apa nu se amestecă, primerul și fondul de ten nu se vor purta bine pe piele dacă au formule diferite.

Folosește un fond de ten care este compatibil cu formula aleasă pentru primer.

Dacă folosești un fond de ten pe bază de apă, este o idee bună să folosești și un primer pe bază de apă, în loc de unul pe bază de silicon.

Reclamă

Ai pielea mult prea uscată

Dacă ai pielea uscată și descuamată, acesta ar putea fi un motiv în plus pentru care fondul tău de ten nu rezistă.

Aplicarea fondului de ten pe pielea care este deja neregulată poate face ca acesta să aibă un aspect crăpat și inestetic. Pentru a preveni această problemă trebuie să te asiguri că ai tenul foarte bine hidratat.

Hidratarea tenului ar trebui să se facă înainte de machiaj.

Descoperă mai multe despre rutina corectă de skincare în funcție de tipul tău de ten.

Ai pielea mult prea grasă

La fel cum pielea uscată poate provoca separarea fondului de ten pe nas și față, pielea prea grasă pate fi, de asemenea, un factor care poate duce la un aspect inestetic al fondului de ten. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu ai o rutină de îngrijire bine pusă la punct.

Găsește fondul de ten potrivit tipului tău de piele. Indiferent dacă ai pielea uscată sau grasă, este esențial să folosești o formulă destinată tenului tău.

Dacă ai pielea uscată, este important să cauți un fond de ten cu o formulă hidratantă.

Pe de altă parte, persoanele cu tenul gras ar trebui să caute un fond de ten care să ajute la minimizarea strălucirii pielii.

Neglijezi procesul de exfoliere

Celulele moarte ale pielii și impuritățile se acumulează pe ten. Dacă exfolierea nu face parte din rutina ta obișnuită de îngrijire a pielii fondul de ten nu se va întinde uniform.

Încearcă să incluzi exfolierea tenului în rutina ta de îngrijire. Frecvența regimului de exfoliere depinde de tipul tău de ten. Produsele folosite trebuie, de asemenea, alese în funcție de nevoile individuale ale tenului tău.

Aplici prea mult produs pe ten

Poate fi tentant să încarci fața cu fondul de ten în încercarea de a masca imperfecțiunile. Stratificarea unei cantități în exces de produs poate, de asemenea, face ca tenul tău să pară mult prea încărcat.

Mai puțin poate însemna mai mult, te sfătuiesc specialiștii de la Glamour.

Pune cantitatea potrivită de produs pentru nevoile tenului tău. Aplică cu atenție și încearcă să te bucuri de machiajul tău întreaga zi.

Cum aplici fondul de ten ca să reziste mai mult timp

Modul în care aplici fondul de ten poate determina și timpul în care acesta va rezista pe chipul tău. Începe cu un strat subțire de fond de ten, apoi aplică mai mult produs dacă ai nevoie de o acoperire profund.

Un strat gros de machiaj este mai predispus să se strice în timp deoarece nu poate rămâne la fel de bine pe piele. Dacă ai tenul dras, atunci folosește un primer potrivit.

Când vine vorba de corrector, aplică cu o cantitate mica. Corectorul este la fel de important ca fondul de ten, spun cei de la British Vogue.

Ultimul, dar cel mai important pas constă în folosirea pudrei. Indiferent de tipul de fond de ten pe care îl folosești, machiajul tău nu va rezista mult timp dacă nu aplici puțină pudră.

Nu trebuie să aplici un strat gros de pudră. Dacă vrei ca machiajul tău să dureze mai mult, atunci evită să-ți atingi fața constant cu degetele. Vită să pui telefonul fix pe ten atunci când vorbești cu cineva.

Ai grijă să pui în geantă hârtii de absorbție pentru a elimina excesul de ulei care ar putea să ducă la stricarea machiajului și la îndepărtarea fondului de ten. La final poți aplica și un spray de fixare. Acesta te-ar putea ajuta să-ți păstrezi machiajul intact mai mult timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×