Reclamă

Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj

Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care este cu adevărat potrivită pentru tine. Specialiștii în beauty spun că există câteva reguli care te pot ajuta să ai cele mai bun rezultate atunci când realizezi un machiaj. Află când se aplică anticearcănul. Descoperă care este ordinea corectă a produselor de machiaj.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 aprilie 2024, 4:19 / Actualizat: 9 aprilie 2024, 6:36

Anticearcănul este un element de bază în trusa de frumusețe a unei femei. Acest produse de make-up poate schimba complet aspectul unui machiaj. Folosit corect, anticearcănul, poate lumina zona ochilor și poate oferi un aspect mult mai plăcut tenului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când se aplică anticearcănul

Anticearcănul conține anumite particule care au scopul de a ilumina. De cele mai multe ori, acest produse este apropiat de culoarea fondului de ten.

Formula acestui produs este una lejeră și poate estompa micile imperfecțiuni sau să ascundă anumite umbre de pe ten. Folosit corect, anticearcănul poate lumina un chip care pare obosit, poate acoperi petele și poate ascunde cearcănele de sub ochi.

Totuși, dacă nu este folosit în mod corect, anticearcănul poate să ofere o culoare neuniformă și să accentueze micile imperfecțiuni.

Pentru a evita greșelile, descoperă care este ordinea corectă de aplicare a produselor de make-up și vezi când anume trebuie să folosești anticearcănul.

Reclamă

Începe prin a curăța pielea

Pentru început trebuie să te asiguri că ai un ten curat. Pielea bine curățată este o regulă de bază a unui ten îngrijit. Înainte a a plica orice produs de beauty pe față, trebuie să te asiguri că pielea este curățată și hidratată corespunzător.

Alege un cleanser potrivit tipului tău de ten, iar mai apoi aplică o cremă hidratantă. După ce produsele au intrat în piele poți începe să-ți aduci și instrumentele pentru machiaj.

Reclamă

Aplică un primer

Pentru a te asigura că machiajul tău rezistă toată ziua, specialiștii în beauty de la Byrdie recomandă să aplici un primer. Există o mulțime de opțiuni pe piață.

Unele produse sunt hidratante, potrivite pentru pielea uscată sau sensibilă. Alte produse sunt dedicate unui tip de ten cu tendință acneică.

După ce ai ales produsul potrivit tipului tău de ten tot ce trebuie să faci este să-l aplici pe față. Poți să-l aplici folosind degetele și masând ușor.

Utilizează o bază

După primer, optează pentru o cremă hidratantă colorată, donde de ten, CC sau BB cream. Dacă alegerea ta de bază este fondul de ten, pentru zona ochilor e recomandat să aplici mai întăi anticearcănul, apoi fondul de ten.

Dacă optezi doar pentru acoperirea coșurilor sau a petelor, atunci poți aplica mai întâi fondul de ten și mai apoi anticearcănul.

Ce este important să știi despre zona ochilor

Zona ochilor este foarte sensibilă, iar cearcănele pot apărea și ca urmare a oboselii sau a unei rutine incorecte de somn.

Este important să acorzi o atenție sporită acestei zone pentru a diminua cât mai mult aspectul cearcănelor. După ce te-ai spălat pe față este important să hidratezi zona de sub ochi. Înainte de a aplica corectorul trebuie să folosești o cremă de ochi eficientă, dar blândă și care se absoarbe rapid.

Hidratarea pielii sensibile nu va ajuta doar la estomparea ridurilor, dar va face ca anticearcănul tău să se păstreze cât mai bine pe parcursul zilei. Dacă zona nu este hidratată corect, atunci se vor forma reziduuri sub ochi.

Cum alegi formula corectă

În timp ce o formulă doară poate părea alegerea perfectă pentru a ascunde chiar și cele mai întunecate cearcăne, o consistență cremoasă este ideală. Specialiștii în beauty spun că su formulele cremoase vor arăta mult mai natural. Acestea au o acoperire ușoară, naturală și oferă un finisaj perfect.

Nuanța este și ea la fel de importantă. Dacă alegi o nuanță mult prea deschisă, atunci tot ce vei face este să scoți anticearcănul prea mult în evidență.

Pentru persoanele cu pielea deschisă sunt recomandate produsele care au nuanțe de roz. Pentru un ten mediu se recomandă nuanțele de somon și piersică, iar pentru tenul măsliniu sau mai închis se recomandă nuanțe care dau spre culoarea portocalei.

O altă regulă spune că este recomandat să alegi o nuanță care să fie cu un ton sau două mai deschis decât nuanța naturală a pielii. Pentru pete și coșuri se recomandă o formulă care să se potrivească cu nuanța pielii.

După aplicarea anticearcănului și a fondului de ten, specialiștii recomandă să aplici și o pudră de fixare. Acesta te va ajuta să ai un machiaj perfect pe tot parcursul zilei. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×