Reclamă

Ce tip de machiaj te pune în valoare dacă porți ochelari. Trucuri de la experții în make up

Când vine vorba de machiaj, nimic nu e mai fascinant decât machiajul smokey eye. Este dramatic și crește puterea de seducție a oricărei femei. Cu acest tip de machiaj, orice femeie arată ca o divă. Totuși, dacă porți ochelari, există câteva motive pentru care e bine să eviți să apelezi la acest stil. Află de la experți ce tip de machiaj te pune în valoare dacă porți ochelari.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 5 aprilie 2024, 7:33

Machiajul smokey eyes este mereu la modă. Are un aer vintage avantajează aproape orice femeie, din mai multe motive. În primul rând, poate pune în valoare orice formă a ochilor. În egală măsură, poate fi purtat la orice vârstă. Însă, din fericire, machiajul smokey eyes poate fi personalizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Așadar, poți adopta o versiune discretă tot cu accent pe ochi, dar în versiune practică, adaptată oricărei circumstanțe. În egală măsură, dacă te duci la un eveniment de seară, poți opta în continuare pentru stilul dramatic cu ochi conturați intens, însă machiajul tău are nevoie de adaptare.

Ce tip de machiaj te pune în valoare dacă porți ochelari

Pentru femeile care poartă ochelari, machiajul ochilor poate cere ceva mai multă îndemânare. Trebuie să iei în calcul nu numai cum va arăta machiajul fără ochelari, ci și cum se vede în spatele lentilelor. Machiajul smokey eye poate fi o provocare în cazul în care porți ochelari. Însă înainte să renunți la ochelari și să optezi pentru lentile de contact, există câteva lucruri pe care ar fi bine să le știi, potrivit TheList.

Un look dramatic smokey eye arată ciudat cu ochelari

Când porți ochelari, o secțiune importantă a zonei ochilor este obstrucționată. În consecință, dacă ai prea mult din acest look smokey eyes, ai putea arăta ca și cum porți o mască în spatele lentilelor, observă Glamour.

Reclamă

Un machiaj smokey eye tradițional folosește tonuri de negru sau gri închis, și va fi foarte dificil să îl aplici fără a părea că ești gata pentru o petrecere costumată. În egală măsură, acest machiaj va diminua frumusețea ochilor tăi naturali. În plus, va pune distanță între tine și oamenii cu care discuți. Aceștia vor fi nevoiți să descifreze în tăcere ceea ce spun ochii tăi.

Adoptă o versiune mai subtilă a machiajului smokey eyes

Dacă totuși nu vrei să renunți la acest look dramatic, poți crea o versiune foarte subtilă care va arăta bine cu orice tip de ochelari. Secretul este să nu alegi culori întunecate pentru conturarea ochilor. Încearcă o nuanță de albastru sau verde care să dea strălucire ochilor și pentru a face distincția între umbrele formate de ochelari și machiajul tău real.

Reclamă

Ține cont de stilul ramelor

Ce tip de machiaj te pune în valoare dacă porți ochelari este un subiect care nu trebuie să fie o listă de interdicții. Te poți simți în largul tău chiar dacă porți ochelari, mizând inteligent pe ochi. Secretul constă în echilibrul machiajului și al aspectului dat de ochelari, astfel încât să se pună în valoare reciproc.

În opinia makeup artistului Pablo Rodriguez, când iei o decizie legată de machiajul ochilor atunci când porți ochelari, secretul unui aspect reușit este să iei în considerare stilul de rame. Machiajul ochilor ar trebui să se integreze în acel look de ansamblu, inclusiv coafura, culoarea rujului și ținuta pe care o vei purta.

În plus, fardurile de pleoape ar trebui folosite discret, însă poți compensa cu eyeliner. Un frumos desen de culoare conturat de eyeliner va face ca ochii să arate atrăgător în spatele ochelarilor.

Machiajul minimalist este de preferat dacă porți ochelari

La final, deoarece ramele ochelarilor sunt deja un acesoriu, nu mai ai nevoie să adaugi machiaj. Minimalismul este de preferat, observă expertul. Nu folosi prea multe culori de farduri pentru pleoape, adaugă acesta. Genele trebuie bine definite, cu acuratețe. Aplică apoi eyeliner în exteriorul liniei genelor, nu pe marginea ochiului.

Indiferent dacă porți ochelari sau nu, trebuie să fii foarte atentă la nuanța de ruj cu care completezi machiajul ochilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×