Trăim în era vitezei și fiecare minut contează. Din acest motiv, dar și din altele, doamnele și domnișoarele de pe tot mapamondul au îmbrățișat machiajul minimalist. Astfel, multe aleg să își aplice doar o cremă cu protecție solară, balsam de buze și să își pună gene false. Acestea din urmă reprezintă o modalitate rapidă și ușoară ca să fie evidențiați ochii. Despre ei se spune că sunt ferestre pentru suflet, așa că au o mare importanță.
Cele mai populare tipuri de gene false
Potrivit specialiștilor în beauty există două categorii de gene false care pot fi puse ori de câte ori îți dorești un look desăvârșit: cele individuale și cele care au bandă. Genele false din prima categorie se împart în: gene false cu smocuri și gene false fir cu fir, cunoscute și drept gene false extensii.
Genele false cu bandă sunt de cinci tipuri, respectiv:
- gene false cu păr natural;
- gene false cu păr de nurcă (mink lashes);
- gene false magnetice;
- gene false 2D;
- gene false 3D.
Indiferent de frumusețea și personalitatea pe care le ai, cu siguranță unul dintre aceste tipuri de gene se potrivește stiului tău. Un lucru este însă clar: aplicarea lor necesită timp, însă, la un calcul rapid, procesul nu îți răpește mai multe minute decât dacă ai fi nevoită să te machiezi zilnic.
Dacă alegi să îți pui gene false cu bandă, vei avea un volum intens. Un cunoscut artist în make-up din New York a făcut recomandări despre procesul de aplicare a acestora în cadrul unui interviu oferit pentru publicația Allure.
„Începe întotdeauna prin măsurarea genelor tale până la linia acestora. Multe dintre aceste benzi sunt mai lungi decât spațiul ochilor oamenilor. Așa că este întotdeauna bine să măsori și să tăi în consecință”, a explicat Tommy Napoli pentru Allure.
Ulterior, trebuie să aplici un strat subțire de lipici și un strat mai gros pe colțurile interioare și exterioare ale benzii genelor. După ce aștepți câteva secunde ca să se usuce puțin adezivul și, desigur, să devină lipicios, poți să pui genele false peste rădăcina genelor tale.