Reclamă

Modalități naturale care ajută la creșterea sprâncenelor și a genelor

Dacă de fiecare dată când te uiți în oglindă, îți dorești să ai sprâncene mai pline sau gene mai lungi, atunci acest articol este pentru tine. Află mai multe despre modalități naturale care ajută la creșterea sprâncenelor și a genelor.

Publicat: 14 mai 2022, 7:06

Obiceiurile cum ar fi pensatul excesiv, precum și îmbătrânirea sau deficitul de nutrienți pot juca un rol direct în pierderea forței genelor și sprâncenelor, potrivit Clinica Cleveland. Ai nevoie de ajutor? Iată câteva lucruri pe care le poți face atât pentru a hrăni, cât și pentru a reumple acele goluri din sprâncene, potrivit thelist.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Modalități naturale care ajută la creșterea sprâncenelor și a genelor

Deși puteți adopta tratamente cosmetice, cum ar fi laminarea sprâncenelor, nuanțarea lor și extensii de gene, există și câteva modalități naturale prin care poți aduce sprâncenele și genele la forma dorită.

De asemenea, află cum găsești forma corectă a sprâncenelor și de ce este importantă.

Aloe vera stimulează creșterea sprâncenelor și îți întărește genele

Aloe vera aduce beneficii pielii și părului în tot felul de moduri. În primul rând, pentru că este o plantă care este alcătuită în mare parte din apă. Aceasta îți poate hidrata pielea și firele de păr, potrivit Allure. De asemenea, conține mucopolizaharide care ajută la menținerea pielii hidratate. În plus, proprietățile sale antiseptice ajută la prevenirea infecțiilor pielii și a scalpului. Aloe vera conține și ingrediente capabile să-ți întărească părul. După cum a explicat Hello Giggles, deoarece aloe vera este un balsam grozav, poate ajuta la refacerea sprâncenelor și la refacerea genelor fragile. Când genele tale sunt hidratate este mult mai puțin probabil să se rupă.

Reclamă

Dacă nu ești sigură de unde să începi, poți oricând să cumperi o plantă de aloe vera. Rupi una dintre frunze și să o aplici direct pe gene sau sprâncene. O altă opțiune este să achiziționezi una dintre numeroasele tipuri de geluri cu aloe vera.

Vitamina E încurajează creșterea genelor

Ai o sticlă cu capsule de vitamina E sau de ulei de vitamina E? Dacă nu, cu siguranță ar trebui, deoarece aceasta este un alt nutrient grozav pentru pielea și părul tău. Nu numai că îi poate oferi pielii o strălucire radiantă naturală, dar este și eficientă atunci când vine vorba de tratarea acneei și de protejarea pielii de daunele UV, scrie Healthline. Părul tău va fi un fan al acestei vitamine. Îți va hrăni scalpul, ajută la crește circulația sângelui către foliculii tăi de păr și poate chiar ajuta la prevenirea căderii părului.

Reclamă

Uleiul de migdale stimulează creșterea părului din sprâncene

Dacă te confrunți cu acnee, eczeme sau vergeturi, este posibil să știi deja despre puterea uleiului de migdale. Potrivit Verywell Health, antioxidanții pe care îi conține sunt grozavi pentru tratarea afecțiunilor pielii. Ajută la protejarea pielii de daunele solare și pentru netezirea aspectului cicatricilor. Ca bonus, acesta poate întări și înmuia părul. De asemenea, este destul de bun pentru vindecarea problemelor legate de scalp, cum ar fi psoriazisul, scrie Healthline.

Nu trebuie să-ți fie teamă să-l încerci și pe sprâncene. Potrivit Well + Good, acizii grași și vitamina E din uleiul de migdale pot stimula creșterea părului și a sprâncenelor. De asemenea, ajută la hidratarea lor. „Uleiul de migdale are aceleași proprietăți ca uleiul de ricin în ceea ce privește hidratarea părului sprâncenelor. Uleiul de rozmarin și migdale stimulează creșterea părului. Lavanda calmează și hidratează pielea”, a confirmat expertul în sprâncene Sabah Feroz lui Byrdie.

Uleiul de rozmarin poate ajuta să ai sprâncene mai pline și gene mai lungi

Pielea ta va adora uleiul de rozmarin, deoarece conține proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii și antifungice care ajută la vindecarea și calmarea pielii, potrivit Byrdie. În plus, părul tău va fi un mare fan al uleiului de rozmarin, deoarece reduce mâncărimile scalpului și ajută la stimularea creșterii părului. Potrivit Well+Good, uleiul de rozmarin poate ajuta la obținerea unor sprâncene mai pline și genele mai lungi.

Pauză de la pensat

Oricine este interesată să-și păstreze sprâncenele cât mai îngrijite posibil a devenit cu siguranță aproape dependentă de pensetă. În timp ce pensarea sprâncenelor din când în când nu este de obicei problematică, trebuie să fii atentă la smulgerea firelor de păr din sprâncene. Metoda poate agrava permanent foliculii de păr ai sprâncenelor. Când se întâmplă asta, există șanse mari ca acele fire de păr să nu mai crească din nou.

Bineînțeles, fiecare este liberă să facă ce vrea, dar dacă știi că îți pensezi sprâncenele cel puțin de două ori pe săptămână, e recomandat uneri să iei o pauză și să lași foliculii sprâncenelor să-și revină.

„Epilarea cu ceară este mai bună” pentru firele de păr delicate ale sprâncenelor, conform  dr. Gary Goldenberg, director medical al Facultății de Dermatologie de la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×