Reclamă

Detaliul care îți poate afecta aspectul tenului. Ce se întâmplă dacă nu te speli pe față în fiecare dimineață

Cel mai important aspect al menținerii sănătății tenului este curățarea pielii. Acesta reprezintă și primul pas al rutinei zilnice de îngrijire a pielii. Este chiar mai important decât alegerea atentă a celor mai bune produse de îngrijire. Detaliul care îți poate afecta aspectul tenului atunci când îți stabilești rutine complexe de îngrijire a pielii este că omiți pasul cel mai important: curățarea.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 6 aprilie 2024, 7:48

De cele mai multe ori ai tendința este să acorzi mai multă atenție rutinei de îngrijire a pielii pe timp de noapte. Acest obicei poate apărea din cauza lipsei de timp dimineața, când trebuie să ieși cât mai repede pe ușă. Dar acest lucru îți poate afecta tenul, așa că ar fi bine să renunți la acest obicei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Detaliul care îți poate afecta aspectul tenului

În timpul nopții pielea se odihnește, iar bariera celulară se reface. Curățarea profundă a pielii dimineața ajută la îndepărtarea murdăriei si a reziduurilor de sebum de pe fată care s-au acumulat pe timpul nopții. Toate acestea pot interfera cu ciclul de reparare a pielii. Dacă moleculele rămân pe ten, pot cauza deteriorarea fibrelor de colagen și elastină ale pielii. Astfel, pielea poate îmbătrâni prematur, iar porii se dilată și se blochează.

Curățarea pielii dimineața reprezintă și primul pas al rutinei de make-up. Tenul este curat, uniform și pregătit astfel pentru aplicarea produselor de îngrijire, dar și a machiajului. Pielea devine mai strălucitoare și permite absorbția optimă a produselor din rutină.

Cat de des ar trebui să te speli pe față

Cel mai important pas în conturarea rutinei și a obiceiurilor de îngrijire a pielii este stabilirea tipului de ten. Pentru persoanele care au un ten normal, spălatul pe față dimineața este benefic și revigorant. Dar, dacă ai pielea uscată ar fi bine să sari peste acest pas, pentru a nu îi compromite bariera cutanată.

Reclamă

„Curățarea excesivă poate lipsi bariera cutanată de lipidele care alcătuiesc bariera exterioară a pielii, făcând astfel pielea mai vulnerabilă la iritații, descuamare și eczeme”, a spus Dr. Helen He, medic dermatolog, citat de Huff Post.

Rutina de curățare, în funcție de tipul de ten

Când vine vorba de rutină de îngrijire a pielii de dimineață pentru cei cu pielea uscată: „Un strop de apă sau o apă micelară delicată ar putea fi suficientă”, a adăugat acesta. O altă greșeala care îți poate afecta aspectul tenului este folosirea în exces a produselor de îngrijire. Astfel riști să îți compromiți bariera cutanată, prin uscarea excesivă a pielii.

Reclamă

La polul opus se află tenul cu tendință acneică sau sebum în exces. În acest caz, dacă ai o piele extrem de uleioasă, majoritatea dermatologilor recomandă să incluzi un produs de curățare în rutina de dimineață.

„Pacienții care au tendința de a transpira și de a produce mai multe uleiuri în timp ce dorm în timpul nopții sunt mai predispuși să transfere resturile de pe fața de pernă pe față și ar beneficia de o curățare temeinică a feței dimineața, pentru a elimina aceste substanțe care, altfel, ar putea să înfundă porii și să provoace erupții cutanate”, a declarat Dr Elaine Kung, medic dermatolog.

În cadrul rutinei de îngrijire a pielii de dimineață, mulți factori pot contribui la necesitatea unei etape de curățare. De-a lungul a câteva săptămâni, este posibil să trebuiască să vă adaptați rutina de dimineață în funcție de activitățile zilnice, de rutina de seară de îngrijire a pielii, precum și de starea de sănătate a tipului de ten.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×