Reclamă

Ce este acidul salicilic și cum se folosește. De ce este recomandat în rutina de skincare

Sigur și tu ai auzit de acest ingredient minune, dar te-ai întrebat vreodată ce este acidul salicilic și cum se folosește? Acidul salicilic poate fi aplicat pe față sub diferite forme, de la tratament pentru pete până la seruri.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 martie 2024, 6:02

Un ser cu acid salicilic poate fi mult mai eficient decât alte forme în care poți găsi aceste ingrediente. Serul are de obicei moleculele mai mici ale unui ingredient activ, iar acestea vor pătrunde mai adânc în piele. Dacă ai pielea mai sensibilă și nu poți tolera o aplicare pe întreaga față a serului cu acid salicilic, un tratament tip cremă poate fi mai potrivit pentru tine, spun specialiștii în skincare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este acidul salicilic

Fie că te-ai luptat cu punctele albe și punctele negre sau ți-ai dorit să revitalizezi tenul obosit, sigur și tu ai folosit multe ingrediente care au promis să facă minuni. Specailiștii în skincare spun că acidu salicilic este un jucător cheie în rutina de îngrijire a pielii.

Acesta luptă împotriva acneei și este cunoscut pentru proprietățile sale de exfolier eși combatere a bacteriilor. Acidul salicilic este este un beta hidroxi acid (BHA), un tip de compus organic pe bază de carbon care se găsește în mod natural în scoarță de salcie, fructe și legume, potrivit lui Karen Campbell, medic dermatolog în San Francisco.

Acidul salicilic nu numai că combate bacteriile, dar reduce și inflamația și exfoliază pielea. Este un ingredient excelent pentru curățarea porilor, deoarece exfolizaă suprafața pielii și pătrunde în pori pentru a îndepărta uleiul din aceștia, scrie Healthline.com.

Acest lucru ajută la prevenirea înfundării porilor și ajută la îndepărtarea punctelor care s-ar putea forma deja. Ca BHA solubil în ulei, acidul salicilic are capacitatea de a elimina orice exces de ulei și celule moarte ale pielii.

Reclamă

Cum acționează acidul salicilic

Acidul salicilic este un ingredient excelent pentru persoanele cu ten gras și predispus la acnee. Acesta tratează erupțiile actuale și poate ajuta la prevenirea celor viitoare.

Alături de tratarea coșurilor, este posibil să vi văzut acidul salicilic în produse care „întineresc” sau „luminează” pielea. Asta pentru că este folosit ca peeling chimic mai blând pentru pacienții predispuși la acnee sau pentru pacienții care doresc un peeling mai puțin intens.

Reclamă

La concentrații mai mari este folosit pentru a trata verucile și alte creșteri ale pielii deoarece descompune celulele pielii. La contracții mai mari, acidul salicilic poate fi folosit pentru a trata acneea chistică, dar trebuie să consulți întotdeauna medicul dermatolog.

Persoanele cu piele uscată sau sensibilă ar trebui să fie precaute deoarece este un ingredient care poate usca și irtia pielea, spun specialiștii de la Parade.com.

Cum poți aplica acidul salicilic

Acidul salicilic poate fi aplicat pe față sub diferite forme, de la demachiante la tratament sau seruri. Acidul salicilic trebuie inclus în rutina de skincare după o consultație dermatologică. Acesta este sigur de utilizat în fiecare zi, dar încearcă să-l incluzi treptat în rutina ta.

Acesta are potențial de a irita pielea dacă este inclus brusc în rutina de skincare. Dermatologii recomandă să-l folosești o dată sau de două ori pe săptămână, crescând treptat frecvența de utilizare.

Descoperă și cele 7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire.

Dacă este utilizat în construcții prea mai sau prea frecvent, acidul salicilic poate cauza iritații și uscăciunea pielii. Uscăciunea, descuamarea și iritația nu sunt singurele efecte secundare.

Este important să urmezi instrucțiunile de pe eticheta produsului și să te concentrezi pe indicațiile medicului tău specialist. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×