Reclamă

Ce este acidul salicilic și cum se folosește. De ce este recomandat în rutina de skincare

Sigur și tu ai auzit de acest ingredient minune, dar te-ai întrebat vreodată ce este acidul salicilic și cum se folosește? Acidul salicilic poate fi aplicat pe față sub diferite forme, de la tratament pentru pete până la seruri.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 martie 2024, 6:02

Un ser cu acid salicilic poate fi mult mai eficient decât alte forme în care poți găsi aceste ingrediente. Serul are de obicei moleculele mai mici ale unui ingredient activ, iar acestea vor pătrunde mai adânc în piele. Dacă ai pielea mai sensibilă și nu poți tolera o aplicare pe întreaga față a serului cu acid salicilic, un tratament tip cremă poate fi mai potrivit pentru tine, spun specialiștii în skincare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este acidul salicilic

Fie că te-ai luptat cu punctele albe și punctele negre sau ți-ai dorit să revitalizezi tenul obosit, sigur și tu ai folosit multe ingrediente care au promis să facă minuni. Specailiștii în skincare spun că acidu salicilic este un jucător cheie în rutina de îngrijire a pielii.

Acesta luptă împotriva acneei și este cunoscut pentru proprietățile sale de exfolier eși combatere a bacteriilor. Acidul salicilic este este un beta hidroxi acid (BHA), un tip de compus organic pe bază de carbon care se găsește în mod natural în scoarță de salcie, fructe și legume, potrivit lui Karen Campbell, medic dermatolog în San Francisco.

Acidul salicilic nu numai că combate bacteriile, dar reduce și inflamația și exfoliază pielea. Este un ingredient excelent pentru curățarea porilor, deoarece exfolizaă suprafața pielii și pătrunde în pori pentru a îndepărta uleiul din aceștia, scrie Healthline.com.

Acest lucru ajută la prevenirea înfundării porilor și ajută la îndepărtarea punctelor care s-ar putea forma deja. Ca BHA solubil în ulei, acidul salicilic are capacitatea de a elimina orice exces de ulei și celule moarte ale pielii.

Reclamă

Cum acționează acidul salicilic

Acidul salicilic este un ingredient excelent pentru persoanele cu ten gras și predispus la acnee. Acesta tratează erupțiile actuale și poate ajuta la prevenirea celor viitoare.

Alături de tratarea coșurilor, este posibil să vi văzut acidul salicilic în produse care „întineresc” sau „luminează” pielea. Asta pentru că este folosit ca peeling chimic mai blând pentru pacienții predispuși la acnee sau pentru pacienții care doresc un peeling mai puțin intens.

Reclamă

La concentrații mai mari este folosit pentru a trata verucile și alte creșteri ale pielii deoarece descompune celulele pielii. La contracții mai mari, acidul salicilic poate fi folosit pentru a trata acneea chistică, dar trebuie să consulți întotdeauna medicul dermatolog.

Persoanele cu piele uscată sau sensibilă ar trebui să fie precaute deoarece este un ingredient care poate usca și irtia pielea, spun specialiștii de la Parade.com.

Cum poți aplica acidul salicilic

Acidul salicilic poate fi aplicat pe față sub diferite forme, de la demachiante la tratament sau seruri. Acidul salicilic trebuie inclus în rutina de skincare după o consultație dermatologică. Acesta este sigur de utilizat în fiecare zi, dar încearcă să-l incluzi treptat în rutina ta.

Acesta are potențial de a irita pielea dacă este inclus brusc în rutina de skincare. Dermatologii recomandă să-l folosești o dată sau de două ori pe săptămână, crescând treptat frecvența de utilizare.

Descoperă și cele 7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire.

Dacă este utilizat în construcții prea mai sau prea frecvent, acidul salicilic poate cauza iritații și uscăciunea pielii. Uscăciunea, descuamarea și iritația nu sunt singurele efecte secundare.

Este important să urmezi instrucțiunile de pe eticheta produsului și să te concentrezi pe indicațiile medicului tău specialist. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×