Reclamă

Cum poți să îndepărtezi petele de rimel de pe țesături

Rimelul este un produs cosmetic nelipsit din trusa de machiaj a oricărei femei. El îți poate da însă și mari bătăi de cap, atunci când vine vorba de pete. Sunt greu de scos, dar nu imposibil. Experții în curățenie îți dezvăluie cum îndepărtezi petele de rimel de pe haine, covoare și alte țesături.

Publicat: 15 noiembrie 2021, 7:39

Iubim rimelul pentru felul în care ne pune ochii în evidență. Tuturor ne place să avem gene alungite și sexy, cu mai mult volum. Cu toate acestea, acest produs cosmetic atât de popular poate deveni un adevărat coșmar atunci când vine vorba de îndepărtarea lui de pe diferite țesături.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ți se poate întâmpla oricând. Chiar și în mijlocul unei cine romantice, când vrei să îți împrospătezi machiajul. Periuța îți alunecă din mână și te trezești cu o pată mare și neagră chiar pe rochia preferată.

Mai mult decât atât, deși dai imediat cu apă și săpun, în loc să se estompeze, pata doar se extinde. Sună ca un adevărat coșmar. Din fericire, există soluții salvatoare.

Cum poți să îndepărtezi petele de rimel

Carolyn Forte, director al unui laborator de curățenie din cadrul Institutului „Good Housekeeping”, a propus câteva trucuri simple, la care poți apela și tu atunci când ești în impas.

Nicio pată nu este fără leac, nu neapărat cele de pe haine. Poate ai scăpat rimelul pe covor sau pe tapițeria mașinii sau a canapelei din sufragerie. Nu îți face probeme, situația este sub control. Nu este nevoie să mergi la o spălătorie profesională pentru a rezolva situația. O poți face chiar la tine acasă. Ai nevoie de câteva produse de curățenie, pe care este posibil să le fi cumpărat deja.

Reclamă

Petele de rimel de pe haine

Folosește o dischetă îmbibată cu demachiant. Acest produs cosmetic conceput special conceput pentru a-ți șterge rimelul de pe față, o poate face și de pe haine.

Așază pata cu fața în jos, pe un prosop de hârtie. Folosește șervețelul cu demachiaj pe celalată parte a materialului textil. Astfel vei „împinge” pata în afară, pe prosopul de hârtie.

Reclamă

Dacă vezi că tot nu iese, încearcă să folosești, în locul dischetei cu demachiat, un spray pentru prespălare sau detergent lichid de rufe.

În cele din urmă, spală haina cu un înălbitor, sigur pentru țesături.

Petele de rimel din tapițerie

Ai grijă, în primul rând, ca țesăturile de tapițerie să poată fi curățate în apă, fără a fi deteriorate. În caz contrar, este mai bine să apelezi la ajutorul specialiștilor.

Dacă nu există contraindicații, avem mai jos rețeta cu care să îndepărtezi chiar tu pata, cu succes.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o picătură de detergent de vase, într-o cană cu apă. Cu ajutorul unei lavete, freacă pata cu soluția obținută. Lasă lichidul să se absoarbă în tapițerie.

Dacă pata nu a dispărut, repetă aceiași pași. Experții în curățenie îți recomadă să folosești apă rece.

Petele de rimel de pe covor

Pentru covor, ingredientele rămân aceleași, însă temperatura apei diferă. Trebuie să amesteci tot o picătură de detergent de vase (un sfert de linguriță) într-o cană de apă caldă.

Freacă pata cu un burete sau o lavetă înmuiată în soluția obținută. Șterge până când lichidul începe să se absoarbă. Încearcă să nu uzi covorul prea mult. Dacă acesta nu are condiții optime pentru uscare, ar putea mucegăi.

În cazul în care prima soluție nu a funcționat, iar pata este tot acolo, mai avem o propunere.

Amestecă o lingură de amoniac într-o cană plăină doar pe jumătate cu apă. Nu folosi această soluție pentru un covor de lână sau mătase, scrie Goodhousekeeping.com. Procesul de curățare este același. Iar dacă nici acum nu a fost cu succes, a treia oară poate este cu noroc.

O altă soluție propusă de Carolyn Forte este o linguriță de oțet într-o ceașcă cu apă caldă. Aplică amestecul direct pe pată, până când lichidul se absoarbe.

Măcar unul dintre aceste trucuri ar trebui să te ajute să scapi de acea pată urâtă și nedorită.

Ai totuși în vedere să testezi fiecare soluție de curățare pe o porțiune mică de material textil, pentru a vedea cum se comportă acesta în contact cu amestecul respectiv.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×