Reclamă

Sfaturi pentru a ține curată trusa de manichiură: tips&tricks

Pe multe dintre noi ne îngrijorează cât de bine sunt igienizate la salonul de unghii instrumentele. Dar ar trebui să fii la fel de critică cu propriul proces de curățare atunci când vine vorba de instrumentele tale personale pentru unghii. Sfaturi pentru a ține curată trusa de manichiură.

Publicat: 4 februarie 2023, 7:26
O femeie care își șterge unghiile cu acetonă și are alături instrumente pentru manichiură
Evaluează dacă suprafața instrumentului este poroasă sau neporoasă și acets lucru te va ajuta în procesul de curățare / Shutterstock

În blogul său medical, dr. John D. Hollander, specialist în podiatrie, avertizează că "noi, ca oameni, purtăm în corpul nostru bacterii care, atunci când sunt expuse la o tăietură a pielii, pot provoca infecții dureroase sau care pun viața în pericol".

Sfaturi pentru a ține curată trusa de manichiură

Așa că, chiar dacă doar tu folosești uneltele, poți transporta foarte ușor ciuperci și germeni străini. Potrivit CDC, acest lucru poate duce la infecții precum piciorul atletului și chiar la oxiuri.

Dacă te-ai confruntat vreodată cu o ciupercă a unghiilor, cu siguranță te-ai pus la punct cu toate detaliile despre igienizarea trusei de manichiură. Curățarea uneltelor pentru unghii înseamnă mai mult decât apă și săpun. Ai mai jos câteva sfaturi pentru a te asigura că trusa de manichiură e sterilă.

Nu toate instrumentele de unghii sunt la fel. Evident, fiecare unealtă face ceva diferit, iar acest lucru înseamnă că și ele trebuie curățate diferit. Evaluează dacă suprafața instrumentului este poroasă sau neporoasă și acets lucru te va ajuta în procesul de curățare. Potrivit specialiștilor, materialul poros are crăpături care pot absorbi sau stoca substanțe exterioare.

Uneltele poroase vor necesita igienizare mai intensă. Pe de altă parte, materialele neporoase, cum ar fi metalul sau plasticul, sunt dure. De obicei, vor acumula bacterii și murdărie pe suprafața lor exterioară. Acest lucru înseamnă, în general, că uneltele neporoase vor necesita o curățare mai puțin profundă.

Reclamă

Pune instrumentele pentru unghii în peroxid de hidrogen sau alcool

Dacă ai peroxid de hidrogen sau alcool, aceste soluții pot fi utile pentru curățarea uneltelor pentru unghii.

Într-un interviu acordat pentru Byrdie, Amy Ling Lin, CEO și fondator al unui brand cu produse pentru unghii, explică că foarfecele, penseta și multe altele „pot fi dezinfectate prin înmuiere timp de 30 de minute cu alcool sau peroxid”.

Reclamă

Fierbe uneltele în apă

Dacă nu ai acces la un produs de curățare chimic precum peroxidul de hidrogen sau alcoolul, poți ucide majoritatea bacteriilor punând uneltele în apă clocotită. Healthline remarcă că, deși acest proces nu poate ucide 100% toate bacteriile, va ucide multe microorganisme. Este o modalitate eficientă de curățare a suprafețelor. Sursa medicală recomandă să aduci apa la 200 de grade Fahrenheit și să lași obiectele înăuntru timp de 30 de minute.

Utilizează un sterilizator

Uneori, un pas sau doi în plus față de rutina ta nu e ceva ușor de gestionat. Dacă acesta este cazul tău, îți recomandăm să iei în considerare achiziționarea unui sterilizator. Aceasta este o modalitate simplă de a dezinfecta suprafețele neporoase, spune health.com.

Păstrează instrumentele în mod corespunzător

În timp ce uneltele tale pentru unghii au fost ambalate într-o geantă elegantă și discretă, acesta ar putea să nu fie cel mai bun spațiu de depozitare pentru a le păstra curate. Dr. Hollander recomandă evitarea pungilor cu fermoar și a recipientelor mici pentru a le împiedica să adune bacterii. În plus, ar trebui să le păstrezi separat de alte instrumente.

E recomandat să le pui într-un prosop de hârtie după ce au fost curățate și să le păstrezi într-un sertar, pe un raft sau într-o pungă igienizată. Acesta este probabil unul dintre cei mai critici pași. Dacă nu faci tot posibilul pentru a păstra uneltele curate după ce ai făcut un efort pentru a le dezinfecta, acestea ar putea să fie din nou murdare în momentul în care le utilizezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×