Reclamă

Cele mai frecvente greșeli de skincare. Experții explică ce efecte serioase au asupra pielii

Retinoizii funcționează, șervețelele demachiante nu. Iată doar câteva din variatele greșeli pe care suntem tentate să le facem când vine vorba de rutina noastră de skincare. Află din acest articol care sunt cele mai frecvente greșeli de skincare, explicate de specialiștii dermatologi, și cum să le eviți.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 1 ianuarie 2024, 6:12

Îngrijirea pielii este un proces subtil și complex, care se adaptează în timp în funcție de vârstă și de feed-back-ul pielii tale la diversele produse cosmetice și influențe, de la regimul alimentar la poluare sau regimul de somn.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frecvente greșeli de skincare

Există multe credințe înrădăcinate despre rutina de skincare, așadar este dificil să le combați. Explicate însă de dermatologi, acestea pot lucra în favoarea unui aspect radiant și tineresc al tenului tău, notează publicația britanică TheGuardian.

Folosești servețele demchiante în loc de o rutină de curățare

Dacă te bazezi pe șervețele demachiante sau doar pe apă, încearcă să folosești un balsam facial sau ulei și apoi o cârpă caldă pentru a îndepărta machiajul (dimineața sari peste această ultimă etapă).

Apoi aplică un gel delicat de curățare a feței sau un lapte demachiant. De obicei te va ajuta să ai o piele mai netedă într-o săptămână.

Reclamă

Nu alegi un SPF potrivit tipului tău de ten

Indiferent de reclama care i se face unui produs cosmetic cu factor de protecție solară, singurul criteriu important pentru tine trebuie să fie compatibilitatea pielii cu el. Acesta trebuie să aibă o formulă prietenoasă, atrăgătoare, care să ți se potrivească.

Dozajul recomandat pentru ecranul de protecție solară facială este de aproximativ două degete de produs pe față și gât. De asemenea, experții recomandă și folosirea unei game de machiaj cu factor de protecție.

Reclamă

Botoxul nu înlocuiește rutina de skincare

Injecțiile cu toxină botulinică lucrează asupra mușchilor și sunt fantastice în cazul ridurilor mobile, a ridurilor de expresie și a căderii ușoare a musculaturii feței. Însă ele nu fac nimic pentru condiția tenului în sine.

Pentru femeile de peste 30 de ani, un aspect radiant, sănătos al tenului are legătură fie cu un stil de viață atent și o rutină topică de skincare, sau cu trasul lozului câștigător la loteria genetică, niciodată însă cu botoxul.

Mai mult, dacă un produs topic de skincare susține că are efect de botox, nu este adevărat. Cele două nu sunt nici pe departe interșanjabile.

Nu-ți pregătești tenul înainte de machiaj

Un aspect solzos al tenului și concealerul nu sunt o problemă de makeup, ci de skincare. Dacă cineva susține că machiajul strânge pielea și o afectează, motivul este acela că nu te exfoliezi regulat.

Folosește o cârpă moale entru a curăța tenul și aplică un exfoliant delicat de câteva ori pe săptămână. Asfel vei avea un aspet mai netezit pentru toate procedeele ulterioare de skincare și makeup.

Folosești retinoizi pentru orice problemă

Este perfect posibil să ai o piele care arată fantastic fără ajutorul retinolului. Cu siguranță, retinolul nu e un ingredient potrivit pentru oricine.

Dar dacă urmărești să atenuezi semnele de îmbătrânire, ca lăsarea pielii, ridurile fine și decolorarea tenului (petele pigmentare), retinoizii (derivați de vitamina A) ca retinalul, retinolul și tretinoina chiar funcționează. S

pre deosebire de multe alte ingrediente intens mediatizate, beneficiile retinoizilor nu pot fi puse sub semnul întrebării.

Exagerezi cu cosmeticele

Marea majoritate a femeilor fac greșeala de a folosi multe produse cu concentrație ridicată. În consecință se confruntă cu iritațiile și o barieră a pielii vizibil compromisă.

Însă doar pentru faptul că s-a dovedit că acidul glicolic sau retinolul sunt eficiențe, asta nu înseamnă că a le folosi împreună la turație maximă va furniza rezultate mai mari. Dimpotrivă, în multe cazuri efectul este contrar.

Puțin acid glicolic oferă strălucire, însă prea mult acid glicolic lasă pielea chiar mai ternă decât înainte, de exemplu. O rutină coreeană de skincare este bazată de substanțe dermatologice active, însă e de reținut că inflamația este una din cauzele primordiale ale îmbătrânirii premature a pielii.

Nu ai suficientă răbdare

Ingredientele din produsele de skincare au nevoie de timp – în jur de 6-8 săptămâni –pentru ca rezultatele să fie vizibile.

Dacă vrei totuși să observi un efect imediat, încearcă umectanții ca acidul hialuronic și glicerina. Oferă un efect temporar de volum, un aspect mai apetisant al tenului. De asemenea, uleiurile faciale infuzează tenului strălucire.

Tenul tău este cel mai bun indiciu al stării tale de sănătate și al rutinei de frumusețe. Așadar, fii foarte atentă la felul cum reacționează la diferite ingrediente cosmetice sau la schimbări ale stilului de viață, cum funcționează la vreme și care sunt tratamentele specifice care se dovedesc benefice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×