Reclamă

Cum poți reduce ridurile de pe gât înainte de 40 de ani. Metode care încetinesc procesul de îmbătrânire al acestei zone

Află cum poți reduce ridurile de pe gât înainte de 40 de ani urmând recomandările experților în beauty. Unele dintre metodele care încetinesc procesul de îmbătrânire al acestei zone pot fi folosite de oricine. În plus, câteva dintre ele nu sunt costisitoare.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 10 august 2023, 7:54

Există persoane care nu își dau seama că, atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii, zona gâtului este la fel de importantă ca fața.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți reduce ridurile de pe gât înainte de 40 de ani

Potrivit specialiștilor, una dintre cele mai frecvente greșeli privind îngrijirea gâtului este să nu folosești cremă cu SPF în această zonă. Ridurile de pe gât apar în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: fumatul și nuanța pielii.

„Dacă pielea este deteriorată, atunci colagenul și elastina nu funcționează în mod optim. Și, astfel, pielea nu poate rezista la încrețire și nu poate reveni la forma inițială așa cum ar trebui. Oamenii cu pielea mai deschisă tind să fie mai sensibili la îmbătrânirea pielii din zona gâtului. Totodată, pot să dezvolte riduri la o vârstă mai fragedă decât cei care au pielea mai închisă“, a declarat dr. Joshua Zeichner pentru In Style.

Dacă îți dorești să reduci probabilitatea apariției liniilor gâtului, ar fi bine să faci alegeri sănătoase. Păstrează zona gâtului hidratată, asigură-te că ai un somn de calitate. Desigur, adoptă o alimentație sănătoasă și aplică zilnic protecție solară. „Toate acestea afectează cu adevărat calitatea pielii gâtului în timp“, a explicat medicul Morgan Rabach pentru jurnaliștii de la In Style.

Metode care încetinesc procesul de îmbătrânire în zona gâtului

Reclamă

În continuare, vei citi alte sfaturi prețioase oferite de la Marisa Garshick și Brendan Camp, experți în îngrijirea pielii. Dacă le vei urma, atunci vei putea ține la distanță ridurile de pe gât. În plus, știi că orice modificare în rutina ta zilnică de îngrijire aduce îmbunătățiri.

Folosește cremă cu SPF în zona gâtului

Importanța pe care o are o cremă cu protecție solară nu trebuie trecută cu vederea. Află ce au descoperit cercetătorii despre cremele cu SPF în cadrul celor mai noi studii.

Reclamă

„Crema de protecție solară este întotdeauna importantă de purtat, dar este deosebit de important să nu uităm gâtul. Pielea de pe gât este foarte delicată și susceptibilă la efectele expunerii cumulative la UV. Din acest motiv e important să porți protecție solară în fiecare zi. Gâtul este adesea expus la soare“, a spus dr. dermatolog Marisa Garshick pentru Eat This, Not That!.

Atunci când nu mergi la plajă, ia în considerare să utilizezi o cremă hidratantă zilnică în care există și SPF. „Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru produce mai puțin colagen și elastină. Ele sunt proteine structurale în dermă care oferă structură și rigiditate. Soarele contribuie la procesul de îmbătrânire prin accelerarea degradării acestor proteine“, a subliniat Brendan Camp, specialist în dermatologie pentru publicația Eat This, Not That!.

Încorporează retinolul în rutina ta de îngrijire a pielii

Retinolul e o metodă excelentă de a preveni și trata ridurile și liniile fine. El este un derivat al vitaminei A care are și rolul de a menține aspectul tânăr al pielii. Vitamina A și derivații ei se numară printre cele mai eficiente ingrediente care încetinesc procesul de îmbătrânire.

Dermatologul Brendan Camp a menționat că serurile și cremele hidratante care includ retinol pot stimula producția de colagen. Evident, trebuie să le folosești în mod regulat. „Amintește-ți să introduci treptat utilizarea unui retinol. Asta pentru că el poate provoca efecte secundare precum roșeață, uscăciune și mâncărime, în special pe pielea delicată a gâtului“, a spus dr. Camp.

Hidratarea să fie parte din ritualul tău de frumusețe de zi cu zi

Specialista Marisa Garshick a spus: „Uită-te după un produs care să conțină acid hialuronic. Acesta e un umectant care atrage umezeala, care ajută la hidratarea și reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor“.

Acordă o șansă injecției cu botox

Botoxul reduce aspectul liniilor fine de pe gât și chiar al ridurilor. Nu este pentru toată lumea această modalitate de a scăpa de ridurile din zona gâtului, susțin specialiștii. Totuși, dacă iei în considerare această variantă, discută cu un expert în beauty despre tot ce presupune acest proces.

„Botoxul poate fi injectat în gât pentru a ajuta la relaxarea mușchiului platisma. Acest lucru poate duce la îmbunătățirea aspectului zonelor verticale ale gâtului, liniilor și ridurilor de pe gât, reducând în general aspectul îmbătrânirii pielii de pe gât“, a afirmat Marisa Garshick.

Tech neck

O modalitate excelentă de a preveni crearea de pliuri ale pielii gâtului și, implicit, apariția mai multor linii fine este reprezentată de a înceta să te mai uiți în jos atunci când folosești telefonul. Numită „tech neck” (n.r. gâtul tech), această afecțiune e cauzată de întinderea gâtului în timp ce te uiți în jos, la smartphone, tabletă sau un alt dispozitiv.

Liftingul cu fire cu acid hialuronic

Medicul Brendan Camp a declarat: „Acidul hialuronic atrage și reține moleculele de apă în piele. Acest lucru netezește pielea și minimizează liniile orizontale pe care oamenii le numesc uneori gâtul tech. Aceste linii sunt cel mai vizibile atunci când capetele noastre sunt înclinate înainte în timp ce ne uităm la telefoane”.

Află care este secretul numărul 1 anti-îmbătrânire, așa cum l-au denumit specialiștii în beauty. În cazul în care vei ține cont de el, vei avea un organism sănătos și îți vei prelungi durata de viață cu ani buni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×