Fotoîmbătrânirea reprezintă unul dintre principalele efecte nedorite. Aceasta este cauzată de expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete nocive, emise de soare. Pielea de pe față, brațe, picioare și gât are cele mai mari șanse să fie afectată deoarece tinzi să expui cel mai des aceste zone.
Fotoîmbătrânirea înseamnă îmbătrânirea prematură a pielii din cauza expunerii continue la radiațiile ultraviolete A (UVA) și ultraviolete B (UVB). Expunerea la UV nu numai că-ți accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, dar poate crește și riscul de cancer de piele, potrivit Cleveland Clinic.
Cum te protejezi de efectele nocive cauzate de expunerea la soare
90% dintre cazurile de fotoîmbătrânire sunt cauzate de expunerea îndelungată la soare. Printre cele mai comune simptome ale acesteia se numără: pigmentarea pielii care facilitează apariția petelor solare și a petelor hepatice, apariția pistruilor, uscăciunea și asprimea pielii, apariția ridurilor și pierderea elasticității.
Persoanele cu pielea de culoare deschisă, în special bărbații din această categorie, au mai multe șanse de a experimenta o fotoîmbătrânire severă a pielii, scriu specialiștii Stylecraze.
Din fericire, există modalități prin care te poți proteja împotriva radiațiilor UV dăunătoare și repara daunele deja provocate de acestea. Schimbările se vor vedea în timp.
Folosește o cremă de protecție solară eficientă
Dacă nu știi cum te protejezi de efectele nocive cauzate de expunerea la soare, folosește o cremă de protecție solară cu 15-30 de minute înainte de a ieși din casă.
Alege o cremă de protecție solară care te protejează atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB.