De asemenea, au proprietăți de hidratare, de protecție și antibacteriene. Cu toate acestea, odată cu creșterea industriilor moderne de cosmetice și de wellness, aceste substanțe simple au fost adesea trecute cu vederea.
Uleiuri naturale pentru piele netedă și radiantă
Când vine vorba despre cum trebuie să aplici aceste uleiuri pe ten sau pe restul corpului, specialiștii susțin că trebuie să existe o diferență. Aceste uleiuri nu sunt neapărat recomandate pentru tratarea problemelor serioase de piele precum acneea.
Deși nu există cercetări cu privire la cantitatea de ulei care ar trebui folosită pe post de hidratant, pielea ta îți va spune când este suficient. Dacă se simte prea grasă, înseamnă că nu a fost absorbit în totalitate. De aceea, specialiști recomandă să încerci mai multe variante, fără să exagerezi cantitatea folosită.
Înainte de a aplica orice ulei pe ten sau oriunde în zona corpului, este important să testezi produsul. Încearcă o cantitate mică din uleiul pe care vrei să-l folosești pentru a te asigura că este tolerat de piele. Un singur strop lăsat pe piele îți va spune imediat dacă acceptă sau nu uleiul respectiv, scrie Healthline.com.
Uleiul de măsline
Chiar dacă în mod normal este folosit în bucătărie, acesta face parte și din lista cu uleiuri naturale pentru piele netedă și radiantă. Uleiul de măsline nu declanșează de obicei reacții alergice, dar pentru a te asigura că te bucuri de cele mai bune rezultate, este recomandat să optezi pentru varianta extravirgină.
Uleiul de măsline conține vitaminele A, D, E și K, iar unele cercetări, cum ar fi un studiu publicat în octombrie 2016 în revista Nanomaterials and Nanotechnology, oferă dovezi științifice ale potențialului său ca hidratant. Cu consistența sa grea, uleiul de măsline este o alegere excelentă pentru a fi aplicat pe tot corpul.