Reclamă

5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor

Află care sunt cele 5 semne care arată că pielea ta este stresată. Stresul se manifestă în moduri ascunse: somn slab, iritabilitate și chiar probleme intestinale. Dacă tenul tău pare uscat, roșu sau iritat, este posibil să te confrunți cu o formă de stres deghizat.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 18 mai 2024, 7:53

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Este predispusă la aceleași efecte ale stresului la care sunt supuse și alte organe. Stresul în exces sau prelungit poate avea un impact asupra funcției celulare normale a celulelor pielii sau asupra modului în care sistemul imunitar interacționează cu pielea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 semne că pielea ta este stresată

Abordarea stresului pielii este o sarcină care necesită atât muncă interioară, cât și exterioară. Iată care sunt semnele care arată că tenul tău este stresat. Află cum poți identifica din timp semnalele pe care pielea ta ți le oferă și care sunt sfaturile oferite de specialiști pentru calmarea acesteia.

Principalul vinovat de pielea stresată este un hormon numit cortizol. În timp ce răspunsul cortizolului este un răspuns vital de supraviețuire pentru organism, creșterile inutile de cortizol din cauza factorilor de la locul de muncă, a lipsei somnului sau a problemelor personale pot provoca un efect de domino negativ asupra corpului tău.

Tenul acneic

„Printre multe funcții, cortizolul crește producția de ulei din glandele sebacee, ceea ce agravează acneea”, atenționează dermatologul Murphy-Rose. Așadar, dacă observi mai multe puncte albe și puncte negre în timpul săptămânilor de lucru dificile sau după zile lungi de călătorie, stresul poate fi motivul.

Reclamă

Semnele accelerate de îmbătrânire

Unul dintre cele 5 semne că pielea ta este stresată ca și tine îl reprezintă ridurile. Acestea pot face ca pielea să pară mai bătrână decât vârsta ta biologică. Semnalele prelungite de stres pot contribui la îmbătrânirea prematură a pielii sub forma liniilor fine, a ridurilor și a laxității pielii.

Roșeață, descuamare și mâncărimi

Reclamă

Odată cu apropierea unui termen limită, este posibil să te uiți în oglindă și să observi roșeață sau descuamare. Roșeața apare atunci când vasele superficiale din derm se dilată și conferă o nuanță roz sau roșie pielii. Aceasta este încă o situație când corpul tău își proiectează sentimentele asupra pielii tale.

Corpul tău are multe moduri de a-ți spune că trebuie să o iei mai încet și să elimini stresul. Este important să te asiguri că îl asculți și iei măsurile necesare, mai ales dacă îți dorești să te bucuri de o piele strălucitoare. Iată care sunt sfaturile dermatologilor pentru a diminua stresul din interior spre exterior.

Acordă prioritate somnului și exercițiilor fizice

Asigură-te că dormi cel puțin opt ore pe noapte și că faci exerciții fizice în a doua parte a zilei. Aceste schimbări în stilul de viață reduc considerabil nivelul de stres. Acordă cinci minute pe zi meditației și vei observa o îmbunătățire semnificativă a sănătății pielii tale.

Solicită tratament pentru acnee și alte afecțiuni ale pielii

Chiar dacă faci tot posibilul să te relaxezi și să ai grijă de mintea ta, este totuși o idee bună să consulți un dermatolog dacă problemele pielii tale persistă. De exemplu, dacă observi că persistă episoadele de acnee sau petele de psoriazis, este timpul să îi ceri un sfat medicului dermatolog.

Ai grijă de pielea ta din interior către exterior și nu neglija semnalele pe care aceasta ți le oferă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×