Reclamă

Care este diferența dintre sprâncene pudrate și microblading. Află care dintre ele ți se potrivește cu adevărat

Sprâncenele conturate și bine îngrijite îți încadrează fața și îți oferă un aspect mai odihnit. Din fericire, dacă alegi una dintre cele două tehnici de machiaj permanent, vei avea arcade naturale și cu aspect minunat 24 de ore din 24, în fiecare zi. Pentru a face cea mai bună alegere pentru tine, află care este diferența dintre sprâncene pudrate și microblading.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 5 mai 2024, 7:54

Datorită artei machiajului permanent, acest lucru este posibil. Află care este diferența dintre sprâncene pudrate și microblading. Descoperă tehnica de machiaj permanent care ți se potrivește.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este diferența dintre sprâncene pudrate și microblading

Microbladingul este ideal dacă ai sprâncene rare, inegale sau subțiri. Tehnica folosește un instrument portabil echipat cu ace minuscule pentru a crea mici lovituri. Acestea sunt asemănătoare cu cele ale părului, pe straturile superficiale ale pielii, în timp ce se depune pigmentul.

„Trăsăturile ajung să arate ca niște fire de păr reale din sprâncene”, spune Alexa Nika, maestru în machiaj permanent, citată de Instyle. „În timp, pigmentul se va estompa. Va fi necesară o reîmprospătare la fiecare 12-18 luni, pentru a menține culoarea și formasprâncenelor”, adaugă Nika.

Durata totală a programării este cuprinsă între o oră și jumătate și două ore. Va fi nevoie să faci și o vizită de control, între patru și șase săptămâni mai târziu, pentru retușuri.

Sprâncenele pudrate sunt perfecte dacă îți dorești un aspect de sprâncene umplute, conturate ca atunci când te machiezi. În timpul acestei tehnici, este folosit un stilou de tatuaj cu ac fin. Acesta încorporează mici puncte de pigment în straturile superficiale ale pielii. Rezultatul îți va plăcea cu siguranță: sprâncenele tale vor fi moi, pudrate și conturate.

Reclamă

Procedura durează între două și trei ore. Poți avea nevoie de o ședință suplimentară între patru și opt săptămâni mai târziu, pentru intensificarea culorii. Sprâncenele pudră sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, potrivit specialiștilor în machiajul permanent.

Cum te pregătești pentru machiajul permanent al sprâncenelor

Dacă ai ales tehnica de machiaj permanent care ți se potrivește, trebuie să știi ce presupune procesul de pregătire, înainte de a merge la programare. Atât pentru microblading, cât și pentru sprâncenele cu pudră, va trebui să încetezi să te mai pensezi, să îți întinzi sau să îți vopsești sprâncenele cu aproximativ patru săptămâni înainte.

Reclamă

Astfel, tehnicianul va avea o idee mai clară despre forma corectă și umplerea naturală a sprâncenelor tale. De asemenea, va trebui să renunți la lasere, peelinguri chimice, microdermabraziune sau tratamente faciale. Acestea îți pot subția stratul superior al pielii și pot duce la plasarea necorespunzătoare a pigmentului și la o slabă reținere a culorii.

Sfaturi pentru îngrijirea ulterioară procedurii

Indiferent pe care dintre cele două proceduri o alegi, este normal să apară o ușoară roșeață sau umflături, la finalul procesului. Zona poate fi sensibilă la atingere, dar acest lucru va dispărea în câteva ore. Poți pune o compresă rece care va reduce umflătura. Te poate ajuta și la ameliorarea disconfortului. Specialiștii recomandă să eviți expunerea la soare timp de două săptămâni. Aplică zilnic o cremă hidratantă, pentru a favoriza vindecarea.

Principala diferență între microblading și sprâncenele pudră constă în tehnică. Este foarte important să alegi un tehnician acreditat și certificat în machiaj permanent. Experiența acestuia te ve ajuta să alegi cea mai potrivită tehnică pentru tine și te vei bucura de o vindecare ușoară și un rezultat adaptat nevoilor tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×