Reclamă

Cum afli care e subtonul pielii tale: cald, rece sau neutru

Cunoașterea subtonului pielii tale te poate ajuta să alegi fondul de ten sau paletele de culori care se potrivesc cel mai bine nuanței tale. Este posibil să ai un subton rece, cald sau neutru. Dacă te-ai întrebat și tu cum afli care e subtonul pielii tale, ai mai jos toate informațiile de care ai nevoie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 mai 2024, 7:15

Când vine vorba de găsirea unui nou ruj sau fond de ten, de obicei culoarea este cea care îți atrage atenția. Este ceva normal să îți placă o anumită nuanță, dar poți descoperi că nu este cea mai potrivită pentru tine după ce o încerci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum afli care e subtonul pielii tale

Când nu ți se potrivește o anumită nuanță atunci trebuie să știi că are de-a face cu subtonul pielii tale. Acesta se referă la culorile naturale de sub suprafața pielii. Înțelegerea nuanței pielii tale este cheia pentru a găsi fondul de ten potrivit și pentru a alege cele mai bune palete de culori sau rujuri.

Există trei subtonuri de piele: cald, rece și neutru. Subtonurile calde variază de la nuanța de piersică la galben și auriu. Unii oameni cu nuanțe calde au și pielea palidă. Subtonurile reci includ nuanțe de roz și albăstrui.

Dacă ai un subton neutru, aceasta înseamnă că subtonurile sunt aproximativ de aceeași culoare cu nuanța reală a pielii.

Este important să menționăm că subtonul nu este același lucru cu tonul natural sau cu culoarea pielii înainte de a pune fond de ten sau orice alt machiaj. Chiar și cea mai frumoasă piele poate avea subtonuri calde, iar pielea mai închisă poate un subton rece.

Reclamă

Acesta este motivul pentru care potrivirea produsului cu culoarea pielii poate deveni problematică atunci când alegi machiajul. Determinarea subtonului pielii tale se poate face în confortul propriei case. Ai mai jos câteva teste care te pot ajuta în acest sens.

Verifică-ți venele

Dacă îți poți vedea venele, este posibil să poți folosi culoarea lor pentru a identifica subtonul. De exemplu, dacă venele tale arată verzui, atunci este posibil să ai subtonuri calde. Persoanele cu vene albastre sau purpurii au, de obicei, nuanțe mai reci.

Reclamă

Dacă ai subtonuri neutre, atunci venele tale pot apărea incolore sau se potrivesc cu culoarea pielii tale.

Verifică-ți bijuteriile

Mulți oameni sunt mai atrași de bijuteriile din argint sau aur datorită felului în care arată pe pielea lor.

Dacă îți place felul în care arată aurul galben pe piele, este mai probabil să ai un subton cald. Argintul, platina și aurul roz tind să flateze subtonurile mai reci.

Este posibil să ai un subton neutre dacă ai tendința de a arăta bine atât în argintiu.

Îmbrăcămintea de culoare neutră poate indica subtonul pielii tale

Albul pur tinde să favorizeze subtonurile mai reci, în timp ce nuanțele calde arată mai bine în crem. De asemenea, tonurile calde tind să completeze nuanțele maro, în timp ce tonurile mai reci arată mai bine în negru.

Gândește-te la culoarea ochilor și a părului tău

Deși s-ar putea să te joci cu diferite culori de vopsea de păr și fard de pleoape, culoarea naturală a ochilor și a părului poate oferi câteva informații despre subtonurile tale.

Culori precum cele ale platinei sau cenușei tind să complimenteze subtonurile mai reci, în timp ce cele precum mahonul și cele aurii arată de obicei mai bine dacă ai un subton cald al pielii.

Cu ce te ajută să știi subtonul pielii tale

Odată ce îți cunoști subtonul pielii, poți trece la alegerea fondului de ten potrivit pentru pielea ta. Dar, având în vedere numărul mare de opțiuni, ar putea fi nevoie de mai multe încercări.

Fiecare marcă de fond de ten va fi ușor diferită, așa că nuanța ta ideală poate varia în funcție de brand.

Subtonuri reci

Un fond de ten subton rece va arăta ușor roz în sticlă. Evită fondurile de ten gălbui, deoarece acestea tind să facă tonurile reci ale pielii să pară mai palide.

Subton cald

Subtonurile calde tind să arate mai bine cu un fond de ten ușor gălbui. În cazul în care nu reușești să-l identifici, poți cere ajutorul unui specialist din magazinul în care te afli, dacă există aceată posibilitate.

Subton neutru

Persoanele cu nuanțe neutre tind să arate mai bine în fondurile de ten care nu sunt nici prea galbene, nici roz. În schimb, caută o combinație a ambelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×