Reclamă

Curtain Bangs este bretonul care face furori în 2024. Specialiștii spun că se potrivește oricărei forme a feței

Curtain Bangs este bretonul care face furori în 2024 în materie de coafuri. Este considerată una dintre cele mai șic tunsori pentru vara aceasta. Chiar dacă nu trăiești pe Riviera Franceză, poți întruchipa spiritul din sudul Franței prin intermediul părului tău.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 12 mai 2024, 7:16

Curtain Bangs mai este cunoscut și ca bretonul Bardot. Acesta este inspirat de Brigitte Bardot, actrița franceză care este considerată sinonima părului perfect. Specialiștii spun că tunsoarea se potrivește oricărei forme a feței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Curtain Bangs este bretonul care face furori în 2024

Lungimea blondă a părului lui Brigitte Bardot este întruchiparea imaginii perfecte pentru vacantă. Look-ul acesta te duce direct cu gândul la plajă. Și asta datorită bretonului perfect care conturează look-ul.

Are un aspect natural, ușor dezordonat și cu mult volum.

Un exemplu excelent de breton cortină este cel care îți acoperă sprâncenele. Astfel îți sunt evidențiate anumite trăsături ale feței, cum ar fi pomeții.

De asemenea, îți încadrează perfect ochii. Bretonul se extinde în restul tăieturii, până în centrul frunții, în linie cu coafura centrală. Este o interpretare mai personalizată a bretonului drept, menită să flateze orice structură osoasă.

Reclamă

Tunsoarea se potrivește oricărei forme a feței

Tendința către curtain bangs face parte dintr-o mișcare mai amplă în materie de păr. Specialiștii vorbesc despre o trecere de la look-uri mai dure și mai ascuțite către cele mai soft, care flatează. „Am putea chiar restrânge această mișcare la o anumită epocă: anii 60-70.”, a adăugat hairstylistul Halley Brisker.

Tunsoarea este potrivită atât pentru fețele unghiulare, cât și pentru cele rotunde. Atenuează trăsăturile ascuțite și încadrează perfect o față mai rotundă. De asemenea, este un stil potrivit pentru orice textură de păr. Se aranjează ușor și astfel, poți să obții rapid o coafură care să te avantajeze.

Reclamă

Detaliul care face diferența la bretonul cortină

Specialiștii au explicat motivele pentru care Curtain Bangs este bretonul care face furori încă, deși a fost în tendințe acum aproape 60 de ani.

A făcut furori în anii 60-70 și continuă să arate fresh și incredibil de șic și astăzi. Punctul cheie pe care trebuie să îl reții despre acest stil de breton este textura pe care o oferă părului.

Dacă vrei să te bucuri de un finisaj perfect al părului chiar și a doua zi, poți folosi un șampon uscat. Astfel, părul va avea toată fluiditatea de care ai nevoie pentru o coafură finisată. Și nici nu va avea aspectul neplăcut de îngrășare pe parcursul zilei.

Dacă vrei să îți schimbi look-ul, întreabă-te dacă ești pregătită pentru schimbarea pe care o aduce bretonul. Fie că optezi pentru o versiune mai lungă, cu o parte centrală a bretonului, pentru a deschide pomeții, fie că alegi varianta care merge mai în față cu tăietura, care încadrează linia sprâncenelor.

Scopul principal este să te simți bine în pielea ta și să alegi o coafură care îți scoate în evidență toate trăsăturile tale pozitive.

Bretonul cortină reprezintă un stil atemporal, care transcende tendințele. Poți crea ușor acasă aspectul coafurii pe care o obții la salon. Poate fi adaptat fără prea mult efort oricărui stil și există o mulțime de opțiuni de stilizare pe care să le încerci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×