Din această cauză, tonerul a fost dat la o parte din rutina de frumusețe a oricărei persoane de peste 30 de ani. Acum, specialiștii vin cu o recomandare inedită pe care toată lumea va dori să o încerce.
Cel mai important pas în îngrijirea pielii pe care nu trebuie să-l ratezi
Experții spun că tonerul a evoluat considerabil și merită o a doua șansă. Nu mai este un produs „universal”. Acum există o varietate de formule create pentru fiecare tip de ten, oferind soluții mai sigure. Desigur, există tonere care ajută la curățare prin îndepărtarea straturilor de machiaj și cremă cu protecție solară, dar există și produse care pot matifia, exfolia și chiar lupta împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii, cum ar fi ridurile și petele pigmentare.
„Tonerele fac un adevărat comeback datorită popularității în creștere a brandurilor coreene de îngrijire a pielii, care promovează rutine complexe, în mai mulți pași”, explică dr. Christine Choi Kim, dermatolog din Los Angeles.
Chiar dacă nu ești interesată să adopți o rutină de îngrijire a pielii în zece pași, tonerul oferă în continuare beneficii importante pentru tenul tău, indiferent de tipul sau nuanța pielii. Tonerul facial este pasul intermediar în rutina de îngrijire a pielii. Se folosește după ce îți speli fața, dar înainte de aplicarea serului sau a cremei hidratante.
„Istoric vorbind, tonerele erau folosite pentru a echilibra pH-ul pielii după utilizarea unui săpun alcalin pentru curățare”, explică dr. Rebecca Kazin, dermatolog în Washington, DC, arată cei de la Womenshealthmag.com.
În prezent, cum majoritatea produselor de curățare sunt mai blânde și echilibrate din punct de vedere al pH-ului, tonerele au evoluat într-o categorie de îngrijire cu totul aparte.
Dr. Kazin susține că „modul de gândire s-a schimbat. Tonerul nu mai este văzut doar ca un produs astringent, ci ca unul care oferă multiple beneficii.” Cât despre conținutul de alcool? Tonerele de astăzi sunt, în general, pe bază de apă.
Care sunt beneficiile unui toner
Tonerele faciale pregătesc pielea pentru aplicarea serurilor și a cremelor hidratante. Ajută în același timp la îndepărtarea excesului de sebum și a murdăriei sau a machiajului persistent. Totuși, ele nu înlocuiesc spălarea feței. Gândește-te la tonerul facial ca la un „punct suplimentar”, nu ca la o scurtătură în rutina ta de îngrijire a pielii.