Reclamă

Ce SPF este recomandat să folosim zilnic. Sfaturi și recomandări de la specialiști

Se apropie vara, iar crema de protecție solară nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire zilnică. Aceasta trebuie aplicată pe ten pe tot parcursul anului. În sezonul cald devine vitală pentru a menține frumusețea și sănătatea pielii noastre. Descoperă ce SPF este recomandat să folosim zilnic.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 mai 2024, 8:27
O femeie frumoasă care se dă cu SPF pe față pentru a ilustra care este cel mai potrivit pentru folosirea zilnic
Se apropie vara, iar crema de protecție solară nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire zilnică. Descoperă ce SPF este recomandat să folosim zilnic / Shutterstock

Crema de protecție solară este una dintre cele mai bune și cele mai simple modalități de a proteja aspectul și sănătatea pielii la orice vârstă. Folosită în mod regulat, crema de protecție solară ajută la prevenirea arsurilor solare. Aceasta ajută la prevenirea cancerului de piele și a îmbătrânirii premature.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce SPF este recomandat să folosim zilnic

Factorul de protecție solară sau SPF reprezintă capacitatea unei creme de protecție de a proteja împotriva unei anumite porțiuni de lumină ultravioletă (UV), numită UVB.

Razele UVB sunt responsabile pentru arsurile solare și creșterea riscului de apariție de cancer de piele. Există alte două tipuri de lumină UV. Razele UVC nu trec prin atmosfera pământului. Razele UVA sunt, de asemenea, responsabile pentru îmbătrânirea prematură a pielii.

O cremă de protecție solară cu spectru larg te poate proteja împotriva razelor UVB și UVA.

Pentru utilizarea sa de zi cu zi este recomandat să alegi o cremă cu un factor de protecție SPF de cel puțin 30. Dacă petreci mai mult timp în aer liber, atunci alege un SPF 50 sau mai mare, spun cei de la Hopkinsmedicine.org.

Reclamă

Majoritatea oamenilor nu folosesc atât de multă protecție slară pe cât ar trebui. Acest factor de protecție mai mare ajută la compensarea aplicării neregulate.

Specialiștii spun că pentru a-ți proteja fața și gâtul, brațele și picioarele vei avea nevoie de crema de protecție solară cu un factor mai mare.

Se recomandă reaplicarea cremei ori de câte ori este nevoie. Totodată, trebuie ținut cont de faptul că un SPF pentru față este diferit de unul pe care îl folosești pentru corp.

Reclamă

Crema de protecție solară ar trebui folosită înainte sau după alte produse de make-up?

Atâta timp cât crema de protecție solară este de cel puțin SPF 30, rezistent la apă și cu un spectru larg. Unii specialiști recomandă să aplici SPF-ul pe pielea goală.

Dacă ești îngrijorată cu privire la stratificarea unor produse specifice, discută înainte cu medicul tău dermatolog.

Nu uita că există și produse de frumusețe care conțin deja SPF în formula lor. Machiajul nu este suficient pentru a-ți proteja pielea, chiar dacă are un SPF ridicat.

Ai nevoie de mult mai mul machiaj pentru a atinge cu adevărat un grad de protecție pe care ți l-ar putea oferi o cremă de protecție solară.

Cremele de protecție solară minerale ar putea fi mai bune pentru ten

Cremele de protecție solară sunt adesea grupate în două categorii: chimice și minerale. Cremele chimice de protecție solară folosesc ingrediente precum avobenzona, octisalate, octocrylene, homosalat și altele. Cremele de protecție soalră minerale folosesc fie oxid de zinc, dioxid de titan.

Atât cremele solare chimice, cât și cele minerale funcționează în mod similar prin absorbția luminii UV și transformând acea energie în cantități neglijabile de căldură.

Cremele de protecție solară minerale reflectă, de asmenea, o cantitate mică de lumină UV. Pentru unii, cremele chimice de protecție pot fi supărătoare.

Dacă ai pielea mai sensibilă sau reacționezi frecvent la produse, crema de protecție solară minerală ar putea fi o alegere mai bună.

Dezavantajul cremelor solare minerale este că deseori lasă o peliculă albă vizibilă pe piele. Nu uita că SPF-ul trebuie replicat la fiecare două ore, mai ales dacă faci activități în apă, cum ar fi înotul.

Dacă lucrezi în interior și stai departe de ferestre este posibil să nu fie nevoie să o reaplici la fel de des. Ține cont de cât de des te expui la soare, spun specialiștii de la Healthline.com

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×