Reclamă

Unde e recomandat să aplici SPF-ul prima dată. Dermatologii atrag atenția asupra acestui detaliu

Crema de protecție solară ar trebui aplicată pe ten pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald aceasta este cu atât mai necesară. Se apropie sezonul în care mergem la plajă, iar acest produs nu ar trebui să lipsească din bagajul tău. Dermatologii de peste hotare au dezvăluit unde e recomandat să aplici SPF-ul prima dată.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 aprilie 2024, 7:01

Fie că alegi un produs de tip spray sau unul de tip cremă, SPF-ul nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică. Atunci când vine vorba de aplicarea acestui produse pe întregul corp, specialiștii recomandă să începi întotdeauna cu fața. Există un motiv întemeiat pentru care se recomandă să începi aplicare cu fața, iar mai apoi să continui cu restul corpului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unde e recomandat să aplici SPF-ul prima dată

Experții sugerează să aplici crema de protecție solară mai întâi pe față. După aplicarea SPF-ului pe față poți să-l aplici pe gât, iar mai apoi să continui cu restul corpului.

Dacă aplici SPF-ul pe față te vei asigura că bacteriile de pe corp nu intră în contact cu pielea mult mai sensibilă a tenului.

Mai mult, SPF-ul pentru corp are o textură mai groasă. Acest lucru l-ar putea face nepotrivit pentru ten.

Astfel, produsele cu SPF pentru corp nu ar trebui folosite pe față și invers. Formula unui SPF pentru corp va fi mult mai densă și ar putea produce erupții la nivelul feței. SPF-ul pentru ten are o formulă mult mai subțire. Formula sa este dedicată pielii din această zonă, spun specialiștii de la Huffpost.

Reclamă

Dermatologii recomandă să aplici crema de protecție solară pe față cu multă precizie. Poți începe prin a aplica o cantitate cât un bob de mazăre pe frunte, iar mai apoi pe zona ochilor, obrajilor, nasului, buzelor și mai apoi pe zona gâtului.

O altă metodă de aplicare a cremei cu SPF este să aplici o cantitate suficientă pe palme. Tot ce trebuie să faci este să le freci între ele. Ulterior trebuie să aplici SPF-ul cu degetele pe întreaga față.

Indiferent de metoda pe care o alegi cel mai important lucru este să te asiguri că ai aplicat SPF-ul pe ten, dar și pe restul corpului.

Reclamă

Crema de protecție solară se aplică înainte sau după machiaj?

Specialiștii în beauty recomandă să adaugi produsele de skincare de la cele care au formula cea mai lejeră la cele care au o textură mai densă. Dacă aplici un SPF de tip cremă, atunci acesta ar trebui să fie cât mai aproape de piele.

Ar trebui să aplici crema hidratantă, SPF-ul, iar mai apoi produsele de machiaj. Dacă ai un SPF cu o formulă asemănătoare unui ser, atunci aceasta ar trebui aplicată imediat după produsele hidratante.

Pe măsură ce razele soarelui devin mai puternice, crema de protecție solară ar trebui reaplicată.

Dermatologii recomandă să aplici crema de protecție solară cu cel puțin 10 minute înainte de aplicarea produselor de make-up.

În felul acesta te vei asigura că produsul a fost absorbit în întregime de tenul tău. Totodată, dermatologii recomandă să folosești produse de make-up care au SPF pentru un plus de protecție.

Care este cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când aplici SPF-ul

Experții susțin că cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când aplici SPF-ul este aplicarea unei cantități insuficiente. Tenul și întregul corp trebuie acoperit foarte bine cu SPF pentru a putea fi protejat în profunzime.

În timp ce produsele de tip spray sunt ușor de folosit, acestea ar trebui să fie urmate totuși de un produs de tip cremă.

Produsele SPF care vin sub formă de spray ar putea să nu acopere în profunzime zonele de pe corpul tău. Dacă vrei să folosești doar un SPF de tip spray, atunci este recomandat să treci cu acesta peste o zonă de cel puțin două ori. În felul acesta te vei asigura că nu ratezi nicio zonă a corpului, menționează specialiștii pentru Healthline.

Atunci când aplici SPF încearcă să te asiguri că l-ai pus pe întregul corp. În timp ce multe persoane cunosc importanța acestui produs, la fel de mult evită să aplice SPF pe zone cheie cum ar fi urechile și gâtul. Aplicarea corectă va reduce în mod semnificativ daunele produse de razele solare.    

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×